Tip dana: Holandija – Poljska: “Lale” ruše sve pred sobom u poslednje vreme, ali pita se tu nešto i Robert Levandovski!

Ovogodišnje izdanje Lige nacija se polako ali sigurno zahuktava, a ovog puta smo za vas analizirali meč koji će biti odigran u Roterdamu, gde će Holandija ugostiti Poljsku.
Susret između ove dve izuzetno kvalitetne selekcije koje ćemo na kraju godine gledati i na Mundijalu je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Holandija: “Lale” briljiraju na startu Lige nacija!

Nakon neočekivano loših partija na prošlom Evropskom prvenstvu, gde je Holandija završila takmičenje u osmini finala nakon šokantnog poraza od Češke, deluje da stvari polako ali sigurno idu na bolje kada je ova selekcija u pitanju.
Naime, pre svega, popularne “lale” su bez većih problema uspele da dođu do plasmana na Svetsko prvenstvo koje će biti održano krajem godine, i to pošto je ova selekcija zauzela prvo mesto u grupi uz dva boda viška u odnosu na drugoplasiranu Tursku.
Svakako, treba napomenuti da je na dosta dobar način Holandija započela ovogodišnje izdanje Lige nacija, i to pošto je ova selekcija demolirala Belgiju na gostovanju, a taj duel je završen sa više nego ubedljivih 1:4.
Bergvajn je u 40. minutu doneo prednost Holandiji, Depaj je pogađao u 51. minutu i 65, a četvrti gol za Holanđane postigao je fudbaler Intera Damfris u 61. minutu.
Konačan rezultat meča postavio je Batšuai u sudijskoj nadoknadi meča, što je sasvim sigurno bila slaba uteha za sve navijače Belgije koji ne pamte ovako ubedljiv poraz njihove reprezentacije i to na domaćem terenu.
U drugom kolu bili smo svedoci još jednog sjajnog meča holandskog nacionalnog tima, koji je uspeo da slavi na veoma teškom gostovanju kod Velsa, a taj duel u Kardifu je završen rezultatom 1:2.
Pobednik je odlučen u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena, iako su domaći fudbaleri uspeli da izjednače dva minuta ranije.
Golove su postigli Norington-Dejvis u 90+2. minutu za Vels, Kupmejners u 50. i Veghorst u 90+4. minutu za Holandiju.

Poljska: Mogu li Robert Levandovski i drugari da pomrse konce domaćinu?

Pre svega, treba naglasiti da su Poljaci ostvarili svoj primarni cilj za ovu godinu, i to pošto je ova selekcija trijumfom nad Švedskom u baražu došla do plasmana na Mundijal koji će krajem godine biti odigran u Kataru.
Fudbaleri Poljske savladali su Šveđane posle šest uzastopnih poraza u međusobnim duelima, prvi put od avgusta 1991. golovima Levandovskog iz penala u 49. i Zjelinskog u 72. minutu.
Zanimljivo je da će ovo biti deveto učešće za Poljake na Mundijalu, na kom se ova selekcija do sada ruku na srce nije preterano isticala.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja Lige nacija, pre svega treba napomenuti da se Robert Levandovski i drugari nalaze u jednoj izuuzetno teškoj grupi u kojoj su pored njih još i selekcije Holandije kod koje između ostalog i gostuju u ovom kolu, kao i Belgija i Vels.
U prvom kolu je ova selekcija odigrala jedan dosta dobar meč na svom terenu i posle preokreta savladala reprezentaciju Velsa sa 2:1.
Svi golovi su viđeni u drugom poluvremenu, pošto su Velšani preko Vilijamsa u 52. minutu došli do vođstva, da bi domaćin preokrenu golovima Kaminskog u 72. minutu i Sviderskog u 85.
Ipak, u drugom kolu je usledilo gostovanje kod Belgije gde su Poljaci doživeli pravu katastrofu, pošto je taj duel završen rezultatom 6:1, iako nije delovalo da će tako biti, pošto su gosti došli do vođstva nakon gola Roberta Levandovskog u 28. minutu.
Do poluvremena su Belgijanci uspeli da dođu do izjednačenja preko Vitsela, a potom je usledila prava kanonada u drugom poluvremenu, pošto je domaća selekcija uspela da postigne čak pet golova i tako se na najbolji mogući način iskupi svojim navijačima za debakl u prvom kolu protiv Holandije.

Naš predlog

Ako uzmemo u obzir sve ono što smo u dosadašnjem toku Lige nacija imali prilike da vidimo i od jednog i od drugog tima dolazimo do zaključka da je domaćin veliki favorit na ovom duelu zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.40.

Vrlo lako se može desiti i da nam ovaj meč u Roterdamu donese dosta golova, pa vam hrabro savetujemo da probate sa igrom 4+ za koju je Meridianbet pripremio fantastičan koeficijent 2.70.

Nešto sigurnija varijanta je svakako igra 3+, a i za nju je kladionica Meridianbet pripremila poprilično pristojnu kvotu 1.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.