Derbi dana: Engleska – Italija: “Gordi Albion” se sveti Italijanima za poraz u finalu Evropskog prvenstva!

U subotu nas očekuje nekoliko zaista fenomenalnih mečeva, a bez ikakve sumnje, derbi dana se igra na “Molinju” gde će selekcija Engleske dočekati Italiju.
Biće to ujedno i repriza finala prošlog Evropskog prvenstva u fudbalu, a početak ovog duela u okviru trećeg kola Lige nacija je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Engleska: Očajne partije na startu Lige nacija!

Englezi su na prošlom Evropskom prvenstvu propustili veliku priliku da dođu do trofeja praktično pred svojim navijačima, pošto je finale odigrano na “Vembliju”, a taj duel je “Gordi Albion” nakon lošijeg izvođenja jedanaesteraca izgubio od Italije, koja će interesantno ovoj selekciji biti protivnik i u meću trećeg kola ovogodišnjeg izdanja Lige nacija.
Nakon tog bolnog poraza u finalu, izabranici Gareta Sautgejta su bez većih problema došli do plasmana na Svetsko prvenstvo i to pošto su u svojoj kvalifikacionoj grupi završili na prvom mestu uz šest bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Poljsku.
Zanimljivo je da je “Gordi Albion” u poslednjem kolu kvalifikacija odigrao jedan fenomenanal meč na gostovanju kod San Marina u kom je vicešampion Evrope slaviosa više nego ubedljivih 0:10.
Kada je u pitanju ovogodišnje izdanje Lige nacija, treba biti realan pa priznati da smo od Harija Kejna i drugara daleko više očekivali, pošto se ova reprezentacija u ovom trenutku nalazi na poslednjem mestu u grupi sa samo jednim osvojenim bodom.
U prvom kolu je selekcija koju sa klupe sa dosta uspeha predvodi Garet Sautgejt doživela neočekivan poraz na gostovanju kod Mađarske, a taj meč je završen rezultatom 0:1.
U drugom kolu smo videli prvi veliki derbi u ovoj grupi, pošto su snage odmerili Nemačka i Engleska na “Alijanc Areni” u Minhenu, a taj duel je na kraju završen bez pobednika (1:1).
Vođstvo Nemcima doneo je Jonas Hofman kome je prethodno u 23. minutu bio poništen pogodak nakon VAR intervencije. Napadač Borusije Menhengladbaha je u 51. minutu primio loptu u kazenom prostoru nakon idealnog proigravanja Kimiha i efektno matirao golmana Džordana Pikforda.
U 85. minutu Šloterbek je u kaznenom prostoru oborio Hari Kejna, koji je preuzeo odgovornost na penalu i 50. golom u dresu “Gordog albiona” izjednačio na 1:1 na drugom mestu večne liste strelaca prestigao legendu Junajteda Bobija Čarltona.

Italija: “Azuri” još pate zbog neodlaska na Mundijal!

Mimo svih očekivanja su Italijani došli do trofeja na Evropskom prvenstvu i to pošto su u velikom finalu bili bolji od Engleza, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, i na taj način zadali veliki udarac “Gordom Albionu” na “Vembliju”.
Ipak, kada su svi očekivali da se aktuelni šampion Evrope prošeta kroz kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, izabranici Roberta Mančinija su na kraju završili na drugom mestu na tabeli iza Švajcaraca koji su došli do direktnog plasmana na Mundijal.
U polufinalu baraža su “Azuri” za protivnike dobili Severnu Makedoniju, koja je šokirala fudbalsku planetu i slavila na “Palermu” sa 0:1, golom u poslednjim trenucima susreta, što je izazvalo veliko razočarenje svih navijača italijanskog nacionalnog tima, koji je na taj način drugi put zaredom ostao bez plasmana na Svetsko prvenstvo.
I pored bolne eliminacije, Roberto Mančini je i dalje ostao selektor, a svakako da će bivši trener Mančester Sitija i Intera imati veliki motiv da se iskupi fudbalskoj javnosti, a sigurno da je prava prilika za to ovogodišnje izdanje Lige nacija.
Mora se priznati da Italijani igraju dobro na startu trećeg po kvalitetu reprezentativnog takmičenja, pošto se u ovom trenutku “Azuri” nalaze na prvom mestu u grupi uz bod viška u odnosu na drugoplasiranu Mađarsku.
U prošlom kolu je aktuelni šampion Evrope upravo i slavio na svom terenu protiv u poslednje vreme sjajnih Mađara, a taj meč na stadionu “Dino Manuci” u Ćezeni je završen rezultatom 2:1.
U prvom kolu su izabranici Roberta Mančinija u velikom derbiju remizirali na svom terenu protiv Nemačke, a taj duel je završen rezultatom 1:1. U prvom poluvremenu nije bilo golova, dok je u drugom delu igre viđeno znatno više prilika za postizanje pogodaka, a prednost Italijanima doneo je Pelegrini golom u 70. minutu, međutim nakon samo tri minuta igre izjednačenje “Pancerima” je doneo Džošua Kimih.

Naš predlog

Pored toga što Englezi moraju da idu na trijumf na ovom susretu kako bi se umešali u borbu za plasman na prvo mesto, treba napomenuti i da će ova selekcija učiniti sve što je u njihovoj moći da se osveti “Azurima” za poraz u finalu prošlog Evropskog prvenstva, pa vam zbog svega toga toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.95.

Ne treba ovde očekivati previše golova, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 1.66.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.