Tip dana: Slovenija – Srbija: Piksi sa Triglava gleda ka prvom mestu!

U nedelju nas očekuje pregršt veoma interesantnih mečeva u okviru četvrtog kola Lige nacija, a svakako da će ljubitelje fudbala na ovim prostorima najviše interesovati meč između Slovenije i Srbije koji se igra na stadionu “Stožice” u Ljubljani sa početkom od 20 časova i 45 minuta.

Slovenija: Da li je remi protiv Norveške nagoveštaj boljih rezultata?

Već na prvi pogled bilo je jasno da je Slovenija u konkurenciji sa Srbijom, Švedskom i Norveškom najozbiljniji kandidat da se na kraju ovogodišnjeg izdanja Lige nacija preseli u niži rang, ali deluje da su svi očekivali makar malo bolje partije Slovenaca.
Naime, trenutno je situacija takva da se ova selekcija nalazi na poslednjem mestu u grupi sa samo jednim osvojenim bodom iz tri susreta.
U prvom kolu su izabranici selektora Keka i pored toga što su na svom terenu odigrali jedan solidan meč, ova reprezentacija je poražena od Švedske, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
Nakon toga je usledilo gostovanje kod Srbije, i ništa nakon prvog dela meča koji je završen rezultatom 1:1 nije naslućivalo da će gostujuća selekcija doživeti pravi debakl na stadionu “Rajko Mitić”, pošto su “Orlovi” u nastavku susreta postigli čak tri gola i slavili sa 4:1.
Najzad, u prošlom kolu je Slovenija konačno odigrala jedan dosta dobar meč na gostovanju kod prvoplasirane Norveške, koja je pre tog susreta bila prva u grupi sa maksimalnim učinkom.
Na kraju nije bilo golova, uz podatak da je četa selektora Keka poslednjih trideset minuta tog susreta igrala sa igračem manje pošto je posle jednog neopreznog starta ranije na tuširanje morao defanzivac Anžea Miha Blažič.
Dosta dugo Slovenci nisu napravili neki značajaniji rezultat, a ako se osvrnemo na kvalifikacije za Svetsko prvenstvo koje će biti održano krajem ove godine, svakako treba podsetiti da je ova selekcija završila svoju kvalifikacionu grupu na tek na četvrtom mestu, uz čak osam bodova manjka u odnosu na drugoplasiranu Rusiju koja je zbog poznate situacije suspendovana sa Mundijala.
Za kraj, treba napomenuti da Slovenija ima dosta dobar međusoban skor sa Srbijom, pošto su “Orlovi” tek u prošlom meču ostvarili svoj prvi trijumf u međusobnim mečevima.

Srbija: “Orlovi” jure plasman u prvu diviziju!

Iako je Dragan Stojković “Piksi” više puta napomenuo da će ovogodišnje izdanje Lige nacija iskoristiti kao što bolju pripremu za predstojeći Mundijal, mora se priznati da “Orlovi” na startu ovog takmičenja pružaju zaista fenomenalne partije.
U prilog svemu tome ide i tabela koja nam pokazuje da se ova selekcija nalazi na drugom mestu u grupi uz samo bod manjka u odnosu na prvoplasiranu Norvešku, koju već u ovom kolu očekuje težak meč sa Šveđanima.
Upravo su popularni “Vikinzi” naneli jedini poraz izabranicima Dragana Stojkovića u dosadašnjem toku Lige nacija, i to pošto su Haland i drugari mimo svih očekivanja slavili na stadionu “Rajko Mitić” a taj duel je završen rezultatom 0:1.
Ipak, nekoliko dana kasnije su “Orlovi” na istom stadionu pružili daleko bolju partiju protiv Slovenije i slavili sa 4:1, protiv rivala koji mu nikako ne leži, a najbolje nam to pokazuje i tradicija, pošto je ovo bio prvi trijumf Srbije u međusobnim mečevima sa Slovenijom.
Strelci na učesnika ovogodišnjeg Mundijala bili su Aleksandar Mitrović, Sergej Milinković-Savić, Luka Jović i Nemanja Radonjić.
Nakon toga je usledilo gostovanje kod Švedske koja je bila dosta oslabljena za taj duel pošto nije bilo nekoliko najboljih fudbalera, međutim mora se priznati da ni “Piksi” nije mogao da računa na Aleksandra Mitrovića zbog parnih žutih kartona.
Odsustvo najboljeg strelca u istoriji srpske reprezentacije je iskoristio Luka Jović i drugim vezanim golom za reprezentaciju doneo “Orlovima” novi trijumf (0:1).
Da stvari budu još bolje po Srbiju, u tim se nakon suspenzije vraća Mitrović, pa se vrlo lako može desiti da on i Jović zaigraju od početka meča, što nam govori da će gosti od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu Slovenije koja ima dosta problema u zadnjoj liniji tima u ovogodišnjem izdanju Lige nacija.

Naš predlog

Mišljenja smo da će četa Dragana Stojkovića “Piksija” nastaviti sa sjajnim partijama i na gostovanju kod Slovenije koju je bez većih problema savladala na “Marakani” pa vam toplo preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.95.

Za razliku od prvog susreta između ove dve selekcije, mišljenja smo da nas ovog puta ne očekuje previše golova, pa vam predlažemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.74.

Za kraj, vrlo lako se može desiti da prvo poluvreme ovog susreta između dve susedne zemlje bude završeno bez golova, ali i bez pobednika pa vam predlažemo da probate sa igrom IX za koju je Meridianbet pripremio koeficijent 2.12.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.