Tip dana: Tenerife – Đirona: Finalni obračun na Kanarskim ostrvima! Ko će do plasmana u La Ligu?

U nedelju je izuzetno zanimljiva ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali revanš meč finala baraža za ulazak u špansku La Ligu u kom će Tenerife na svom terenu ugostiti Đironu.
Prvi duel u Kataloniji završen je bez pobednika, ali i bez golova, a revanš meč je zakazan za 21h.

Tenerife: Sjajne partije u plej-ofu!

Utisak je da fudbaleri Tenerifa odavno nisu bili bliže plasmanu u najkvalitetniji rang španskog fudbala, i postavlja se pitanje da li će tim sa Kanarskih ostrva ovu priliku iskoristiti.
Inače, Tenerife iako je pružao odlične partije većim delom šampionata, je zaista katastrofalno odigrao finiš prvenstva i ozbiljno su se fudbaleri ovog tima kockali sa šansom da se nađu u La Ligi naredne sezone, što je svakako jedan od primarnih ciljeva.
Naime, tim sa Kanarskih ostrva je izgubio poslednja tri meča u prvenstvu ali su fudbaleri ove ekipe ipak uspeli da sačuvaju petu poziciju sa 69 bodova, samo jednim manje od Đirone i Ovijeda koji je ostao ispod crte za plej-of.
Zbog loše forme na kraju prvenstva u polufinale doigravanja su ušli kao autsajderi protiv komšija, ekipe Las Palmasa.
Međutim, tim sa Kanarskih ostrva je slavio u oba meča i ukupnim rezultatom 3:1 zakazao dvomeč sa Kataloncima.
U prvom meću baraža u Kataloniji nije bilo golova, što je svakako odličan rezultat za legendarnog Stuanija i drugare, koji će imati priliku pred svojim navijačima da proslave ulazak u najkvalitetniji rang šoanskog fudbala, naravno ako do toga i dođe.
Što se tiče partija na domaćem terenu do sada je Tenerife odigrao 21 susret kao domačin i u tom peroidu ostvario devet trijumfa, pet remija i sedam poraza, što je svaako dosta dobar učinak, a ne treba zaboraviti da je tim sa Kanarskih ostrva i najbolja gostujuća ekipa u ligi.
Za kraj, na poslednja tri međusobna susreta sa Đironom, tim sa Kanarskih ostrva ne zna za poraz, a u tom periodu je ova ekipa ostvarila dva trijumfa, dok je jednom bilo nerešeno, i to na tom već pomenutom duelu finala plej-ofa.

Đirona: Da li je vreme za povratak Katalonaca u La Ligu?

Ekipa iz Katalonije je do velikog finala stigla tako što je izbacila najvećeg tragičara ove sezone, ekipu Eibara.
Naime, Baskijci su cele sezone bili na mestu koje vodi u najviši rang španskog fudbala, ali su u poslednjem kolu regularnog dela izgubili od “fenjeraša” Alkorkona koji je odavno ispao iz lige i otišli u baraž gde ih je sačekala Đirona koja je nakon minimalnog poraza na svom terenu u revanšu na “Ipurua stadionu” slavila sa 2:0 i zakazala finale sa ekipom sa Kanarskih ostrva.
Inače, Stuani i drugari su regularni deo šampiona završili na šestom mestu na tabeli za koje je poznato da je poslednje koje na kraju prvenstva donosi plasman u doigravanje.
Naravno, treba napomenuti da upravo zbog te šeste pozicije na kraju, Tenerife i ima prednost domaćeg terena u baražu, a videćemo u kojoj meri će to uticati na krajnji ishod susreta, s obzirom da je katalonska ekipa u dosadašnjem toku Segunde ostvarila sedam trijumfa na strani, uz pet remija, ali i čak devet izgubljenih susreta.
Zanimljivo je da je i Đirona praktično jedva došla do plasmana u doigravanje, i to pošto je imala bolji međusobni skor u odnosu na sedmoplasiranu ekipu Ovijeda.
U regularnom delu prvenstva Đirona i Tenerife su odigrali dva meča, zanimljivo je da je tim sa Kanarskih ostrva oba puta slavio u “Segundi”, pa je sigurno da će katalonski tim učiniti sve da se dobrano revanšira Tenerifu, iako će to biti dobrano težak zadatak.
Za kraj, ne treba zaboraviti da je ekipa Đirone i prošle sezone igrala u finalu plej-ofa, međutim, tada je Rajo Valjekano u dvomeču bio bolji i zasluženo došao do plasmana u najkvalitetniji rang španskog fudbala.

Naš predlog

Ulog je ogroman, pa poput prvog meča ni ovog puta ne treba očekivati previše golova, zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.41.

Svakako da je još hrabrija prognoza igra od 0-1 gola, za koju je Meridianbet pripremio fenomenalnu kvotu 2.29.

Za kraj, vrlo lako se može desiti da o poslednjem učesniku La Lige za narednu sezonu odluče produžeci, ili možda čak i penali, zbog čega vam savetujemo da odigrate X koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.