Tip dana: Hamarbi – Heken: Ulog je prvo mesto na tabeli!

U nedelju je izuzetno zanimljiva ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali derbi meč švedskog šampionata u kom će trećeplasirani Hamarbi na svom terenu ugostiti Heken.
Duel između ova dva tima je zakazan za 15 časova.

Hamarbi: Pobeda donosi prvo mesto na tabeli!

Fudbaleri Hamarbija su prošlu sezonu završili na petom mestu na tabeli uz samo šest bodova manjka u odnosu na Malme, koji je na kraju i došao do šampionske titule u Švedskoj, iako je ova ekipa imala isti broj bodova kao i drugoplasirani AIK.
Ta peta pozicija nije zadovoljila sasvim sigurno sve navijače Hamarbija, s obzirom da zbog toga njihova omiljena ekipa ovog leta neće predstavljati Švedsku u kvalifikacijama za neko od evropskih takmičenja.
Što se tiče ove sezone, mora se priznati da ova ekipa pruža zaista sjajne partije što će nam najbolje potvrditi i trenutno treće mesto na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Heken, koji između ostalog i gostuje kod Hamarbija u ovom kolu, što će biti lepa prilika da se izabranici Martija Sifuentesa probiju na prvu poziciju na tabeli.
Inače, poznato je da je legendarni Zlatan Ibrahimović jedan od vlasnika ovog tima, pošto je popularni “Ibrakadabra” 2018. godine kupio 23.5% deonica ovog kluba, što je dovelo do velikog negodovanja navijača Malmea, za koji je Ibrahimović nastupao u periodu od 1999. godine do 2001.
U prošlom kolu je trećeplasirani tim na tabeli najkvalitetnijeg ranga švedskog fudbala doživeo poraz na gostovanju kod Varnama koji igra sjajno u poslednje vreme, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je Hamarbi odigrao pet mečeva na svom stadionu i još uvek ne zna za poraz, pošto je u tom periodu ova simpatična ekipa ostvarila tri trijumfa, uz dva remija.
Za kraj, treba podsetiti da su fudbaleri Hamarbija u poslednjem međusobnom susretu protiv Hekena koji je odigran u okviru švedskog Kupa, demolirali ovu ekipu pošto je taj meč završen sa više nego ubedljivih 4:0.

Heken: Nestvarno dobre partije na startu sezone!

Za razliku od Hamarbija koji je prošlu sezonu kao što smo već napomenuli završio na petom mestu na tabeli, fudbaleri Hekena su na kraju zauzeli dvanaestu poziciju, uz samo četiri boda viška u odnosu na ekipu koja je na kraju ispala iz lige.
Ako stvari sagledamo upravo kroz prošlu sezonu, slobodno možemo konstatovati da svi navijači Hekena imaju pregršt razloga za zadovoljstvo, s obzirom da se njihova omiljena ekipa nakon deset odigranih mečeva mimo svih očekivanja nalazi na prvom mestu na tabeli, ruku na srce uz isti broj bodova kao i AIK, koji ima meč viška.
U poslednje vreme fudbaleri Hekena pružaju fenomenalne partije pa je tako ova ekipa na pet poslednjih mečeva ostvarila isto toliko trijumfa, a poslednji se desio u prošlom kolu kada je lider na tabeli u jednom fantastičnom meču slavio na svom terenu protiv Sirijusa, a taj duel je završen rezultatom 4:3.
Zanimljivo je da su gosti do poravnanja rezultata došli u petom minutu sudijske nadoknade, ali kada su svi milisli da će se to ispostaviti i kao konačan rezultat, samo minut kasnije Hovland postiže gol nakon velike greške golmana gostiju, što je izazvalo pravo oduševljenje na stadionu.
Kada su u pitanju partije na gostovanjima, lider na tabeli je do sada odigrao pet mečeva van svog stadiona i još uvek ne zna za poraz, pošto su u tom periodu izabranici Per-Matijasa Hogma ostvarili tri trijumfa uz dva remija.
Za kraj, treba napomenuti da su poslednja tri međusobna susreta između Hamarbija i Hekena u prvenstvu završena bez pobednika, a sva tri puta je rezultat bio 1:1, što je sasvim sigurno nešto što bi zadovoljilo goste i na ovom susretu, pošto bi im taj remi doneo ostanak na prvoj poziciji na tabeli.

Naš predlog

Oba tima igraju sjajno ove sezone, a mišljenja smo da će lider na tabeli nastaviti sa sjajnim partijama i na ovom meču i da neće izgubiti ovaj susret, zbog čega vam predlažemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.81.

Pre svega, mišljenja smo da nas očekuje jedan efikasan gol, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom 3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.65.

Za kraj, sva je prilika da će i jedna i druga ekipa postići makar po jedan gol na ovom meču pa vam predlažemo da probate sa igrom GG za koju je Meridianbet pripremio koeficijent 1.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.