Tip dana: Inter Turku – Helsinki: Ko će u polufinale finskog Kupa?

U sredu je nešto slabija ponuda za klađenje, pa smo iz tog razloga za vas ovog puta analizirali četvrtfinalni meč finskog Kupa u kom će Inter Turku na svom stadionu dočekati Helsinki.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 17 časova.

Inter Turku: Odlične partije u poslednje vreme!

Prošla sezona je za fudbalere Intera bila i te kako zadovoljavajuća s obzirom da je ova ekipa uspela da dođe na kraju do četvrtog mesta na tabeli, što je ovom timu donelo plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija.
Sigurno je da će izlazak na evropsku scenu biti i ovog puta primarni cilj ove simpatične ekipe, a kada je u pitanju ovogodišnje izdanje najkvalitetnijeg ranga finskog fudbala, trenutku se tim iz Turkua nalazi takođe na četvrtom mestu na tabeli uz osamnaest osvojenih bodova.
Ipak, mora se priznati da je Inter dosta slabije ušao u sezonu, ali ono što dobrano može da obraduje sve navijače ovog kluba, je da njihova omiljena ekipa u poslednje vreme pruža fantastične partije, a o tome nam najbolje svedoči podatak da tim iz Turkua na pet poslednjih susreta nije doživeo niti jedan poraz.
U tom periodu je četvrtoplasirani tim na tabeli ostvario dva trijumfa i tri remija, a u prošlom kolu je Inter odigrao jedan sjajan meč na svom terenu protiv Lahtija i slavio sa više nego ubedljvih 5:1, zbog čega sasvim sigurno fudbaleri ove ekipe u veoma lepom raspoloženju dočekuju susret protiv Helsinkija koji im i te kako leži u poslednje vreme.
Naime, zanimljivo je da su se ova dva tima već dva puta sastajala ove sezone, a prvi meč između ove dve ekipe nam je doneo veliko iznenađenje, s obzirom da je Inter Turku slavio na gostovanju kod aktuelnog šampiona Finske sa više nego ubedljivih 1:4. Drugi meč je ipak Helsinki rešio u svoju korist, i to pošto je na gostovanju slavio sa 0:1.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je četvrtoplasirani tim na tabeli odigrao sedam mečeva na svom stadionu i ostvario tri trijumfa, dva remija i dva poraza.

Helsinki: Šta se dešava sa aktuelnim šampionom Finske?

Godinama unazad su fudbaleri Helsinkija bez većih problema dolazili do titule šampiona Finske, sve do prošle sezone.
Naime, u prošlom izdanju najkvalitetnijeg ranga finskog fudbala HJK je do titule došao praktično u poslednjem kolu, pošto je na kraju ovaj tim imao samo bod viška u odnosu na drugoplasirani KUPS, a još zanimljivije je da su ova dva tima u poslednjem kolu u međusobnom okršaju rešili pitanje šampiona Finske, a taj duel je završen rezultatom 1:1, što je bilo dovoljno za novu titulu HJK-a.
Svakako da tim iz prestonice Finske ima potpuno iste ambicije i ove sezone, ali ono što nikako nije dobro je da Helsinki u poslednje vreme igra jako loše.
Naime, iako se trenutno aktuelni šampion ove zemlje nalazi na drugom mestu na tabeli uz ne preterano “alarmantnih” tri boda zaostatka u odnosu na prvoplasirani KUPS, treba istaći da ova ekipa ima baš dosta problema u poslednje vreme.
Naime, HJK je na tri poslednja susreta u šampionatu bez trijumfa, a u tom periodu je najveći favorit za odbranu titule šampiona doživeo dva poraza uz jedan remi.
U prošlom kolu je ovaj tim poražen na gostovanju kod Marienhama, a taj meč je završen rezultatom 1:2, iako treba napomenuti da je gost prvi došao do vođstva.
Ni pre toga se drugoplasirani tim na tabeli nije proslavio pošto je na svom terenu mimo svih očekivanja poražen od Oula, a taj susret je završen rezultatom 0:1.
Kada su u pitanju mečevi na gostovanjima, do sada je Helsinki odigrao sedam mečeva na strani i trenutno je ova ekipa najbolji domaćin u ligi, pošto je u tom periodu aktuelni šampion ostvario četiri trijumfa, dva remija uz samo jedan poraz i to na pomenutom meču prošlog kola.

Naš predlog

Iako je Helsinki u poslednje vreme u dosta lošoj formi, mišljenja smo da će upravo ovaj meč biti prekretnica za aktuelnog šampiona Finske, a s obzirom da se četvrtfinale igra na jedan dobijen susret, mišljenja smo da će HJK uspeti da zbije redove i slavi na ovom susretu, zbog čega vam hrabro preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.29.

Ako se osvrnemo na tradiciju doći ćemo do zaključka da nam mečevi između ova dva tima uglavnom donose baš dosta golova, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 1.99.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.