Tip dana: Fortaleza – Estudijantes: Očajne partije oba tima u nacionalnim prvenstvima, ali fenomenalne u Kopa Libertadoresu!

U četvrtak ponovo nema na programu nekih atraktivnijih mečeva, pa je samim tim i ponuda za klađenje poprilično siromašna, a ovog puta smo za vas analizirali jedan duel osmine finala Kopa Libertadores, u kom će Fortaleza na svom stadionu dočekati Estudijantes.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 02:30h.

Fortaleza: Mogu li “lešinari” do opstanka?

Pre svega, treba reći da je malo ko očekivao da će fudbaleri Fortaleze prošlu sezonu završiti na fenomenalnom četvrtom mestu na tabeli brazilske Serije A, što je ovom timu donelo plasman u grupnu fazu Kopa Libertadores.
Od prvog do poslednjeg kola su popularni “lešinari” pružaju zaista sjajne partije, a nagrada je na kraju stigla u vidu pomenutog plasmana u najkvalitetnije klupsko takmičenje Južne Amerike.
I dok su mnogi bili mišljenja da će ovaj klub biti zadovoljan ukoliko na kraju dođe i do trećeg mesta u grupi što donosi nastavak takmičenja u Sudamerikani, brazilski predstavnik je grupnu fazu završio na drugom mestu uz šest bodova manjka u odnosu na River Plejt, koji je svakako i bio glavni favorit za plasman u doigravanje.
Nakon ne baš najboljeg starta, Fortaleza je u poslednja četiri kola praktično i osvojila svih deset bodova, pošto su “lešinari” ostvarili tri trijumfa i jedan remi i to na svom terenu protiv favorizovanog River Plejta.
Ono što svakako treba posebno naglasiti je da je brazilski predstavnik imao neverovatno težak posao u poslednjem kolu na gostovanju kod čileanskog Kolo Kola, a na tom odlučujućem susretu smo videli čak sedam golova pošto je Fortaleza slavila sa 3:4.
Ne treba izostaviti ni to da je domaća ekipa na tom meču uspela da uputi čak 34 udaraca ka golu protivnika, ali i to na kraju nije bilo dovoljno za prolazak u narednu fazu.
Nažalost, Fortaleza ove sezone pruža katastrofalne partije u Seriji A, i kako sada stvari stoje ovaj tim je najozbiljniji kandidat da napusti najkvalitetniji rang brazilskog fudbala.
Naime, ova ekipa se trenutno nalazi na poslednjem mestu na tabeli uz samo deset osvojenih bodova, što je za pet bodova manje od tima koji se trenutno nalazi u bezbednoj zoni.
Za kraj u prošlom kolu je Fortaleza odigrala jedan neverovatan meč na gostovanju kod aktuelnog šampiona Atletiko Mineira i doživela poraz (3:2), iako su gosti sve do 87. minuta vodili sa 1:2, a onda dozvolili sebi da za samo deset minuta prime dva gola i pognute glave otputuju za glavni grad države Seara.

Estudijantes: Argentinska ekipa ima ulogu favorita!

Verovatno mali broj ljudi zna da je Estudijantes do sada čak šest puta osvajao titulu šampiona Argentine, ali je isto tako tim iz La Plate uspeo i da četiri puta dođe do naslova prvaka Južne Amerike.
Ruku na srce, poslednjih godina ova ekipa ne beleži značajnije rezultate, ali ono što je svakako najbitnije je da je primarni cilj prošle sezoen ispunjen a to je naravno bio plasman u Kopa Libertadores.
Na kraju je ekipa na čijem čelu se nalazi legendarni Huan Sebastijan Veron završila na šestom mestu na tabeli pa su do najkvalitetnijeg južno-američkog klupskog takmičenja morali preko kvalifikacija.
Bez većih problema je šestostruki šampion Argentine došao do plasmana u grupnu fazu, u kojoj su crveno-beli pružali zaista sjajne partije.
Naime, na kraju je Estudijantes završio na prvom mestu u grupi, uz trinaest osvojenih bodova, pošto je na šest odigranih susreta argentinski predstavnik ostvario četiri trijumfa, jedan remi i jedan poraz i to u poslednjem kolu kada je već sve bilo rešeno, što je Velez iskoristio i posle ubedljivog trijumfa od 4:0 i on došao do plasmana u nokaut fazu.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja najkvalitetnijeg ranga argentinskog fudbala, Estudijantes se do sada baš i nije proslavio pošto se u ovom trenutku izabranici Rikarda Zelinskog nalaze na tek sedamnaestoj poziciji uz samo sedam osvojenih bodova.
Na pet odigranih mečeva ovaj tim je ostvario dva trijumfa, jedan remi i dva poraza, a u prošlom kolu su crveno-beli na svom terenu poraženi od lidera na tabeli – Njuelsa sa 0:2, što je bio drugi uzastopni poraz za Estudijantes, koji je pre toga poražen i na gostovanju kod Independijentea kada je bilo 2:1.
Što se tiče partija na gostujućim terenima, u Kopa Libertadoresu je argenitnski predstavnik na tri odigrana meča doživeo jedan poraz, jednom remizirao, uz jedan trijumf, a kada je Superliga u pitanju, Estudijantes je do sada na dva odigrana meča ostvario jedan trijumf i doživeo jedan poraz.

Naš predlog

Utisak je da je domaćinu jako bitnije od plasmana među osam najboljih južno-američkih ekipa to da sačuva prvoligaški status, dok Estudijantes ima velike ambicije u ovogodišnjem izdanju Kopa Libertadores i mišljenja smo da će ova ekipa uspeti da slavi na ovom izuzetno teškom gostovanju, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila fenomenalnu kvotu 3.55.

Za one koji su pomalo skeptični kada je čista dvojka u pitanju, predlažemo vam da probate sa duplom šansom X2 koju kladionica Meridianbet plaća sa takođe odličnom kvotom 1.71.

Za kraj, ne treba ovde očekivati previše golova, pa vam predlažemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je Meridianbet pripremio koeficijent 1.56.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.