Tip dana: Ludogorec – Sutjeska: Može li Sutjeska do iznenađenja protiv “lude šume”?

U utorak je na programu nekoliko zanimljivih mečeva, a ovaj dan nam između ostalog donosi i mečeve prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, u kom će Ludogorec ugostiti Sutjesku.
Susret između ova dva tima je zakazan za 19 časova i 45 minuta.

Ludogorec: Bugarski prvak je izraziti favorit!

U Bugarskoj ništa novo. Ludogorec je ponovo postao šampion ove zemlje i to na jedan i te kako dominantan način.
Naime, tim iz Razgrada je sezonu završio na prvom mestu na tabeli uz čak 21 bod viška u odnosu na drugoplasirani CSKA iz Sofije, što nam verovatno i najbolje govori na koji način je igrala “luda šuma” u prošlom izdanju najkvalitetnijeg ranga bugarskog fudbala.
Sigurno je da “Zeleni” i ovog puta imaju najveće šanse da dođu do novog naslova prvaka, ali će prioritet pre svega biti plasman u grupnu fazu nekog evropskog klupskog takmičenja.
Deluje da Liga šampiona u ovom trenutku nije realna, ali je isto tako utisak da bi Ludogorec drugi put zaredom mogao da dođe do plasmana u Ligu Evrope.
Setimo se prošlog izdanja drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja u kom se bugarski predstavnik blago rečeno nije proslavio, pošto je u konkurenciji Crvene Zvezde, Brage i Mitjilanda na šest odigranih mečeva bio bez trijumfa, uz dva remija, i to oba puta protiv Mitjilanda, zbog čega danski predstavnik nije uspeo da završi na jednom od prva dva mesta u grupi.
Poznato je da je nešto ranije Ludogorec eliminisan od Malmea u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali kao što smo već napomenuli, prošle sezone, ali i u ovom trenutku, plasman u elitno takmičenje nije realan.
U sklopu priprema je “luda šuma” odigrala nekoliko izuzetno interesantnih mečeva, a svakako se glavni akcenat baca na glavnu proveru pred početak kvalifikacija za Ligu šampiona, u kojoj je Ludogorec bez većih problema savladao nemački Nirnberg, a taj duel je završen sa pomalo iznenađujućih 3:0.
Ruku na srce, treba podsetiti da je pre toga bugarski predstavnik istim rezultatom poražen na gostovanju kod Ferencvaroša.

Sutjeska: Šampion Crne Gore bez pritiska!

Iza fudbalera Sutjeske je jedna zaista sjajna sezona u kojoj je ova ekipa došla do nove šampionske titule i to je nikšićkom timu peta titula prvaka, nakon što je najbolji bio i 2013, 2014, 2018. i 2019. godine.
Na kraju je tim iz Nikšića imao čak osam bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Budućnost, ali svakako treba napomenuti da je Sutjeska na pet kola pre kraja prvenstva i zvanično došla do titule šampiona Crne Gore, i nakon toga ova simpatična ekipa u preostala četiri susreta nije ostvarila niti jedan trijumf.
Nažalost, Sutjeska nije bila miljenica sreće na žrebu prvog kola kvalifikacija za ovogodišnje izdanje Lige šampiona.
Naime, žreb u Nionu spojio je crnogorskog predstavnika sa Ludogorecom, jedanaestostrukim šampionom Bugarske i redovnim učesnikom grupnih rundi kontinentalnih takmičenja.
Kada su u pitanju pripremni mečevi, šampion Crne Gore je u ovoj pauzi odigrao tri kontrolna susreta i mora se priznati da se tim iz Nikšića nije proslavio s obzirom da je u tom periodu ostvario samo jedan trijumf uz dva poraza.
Jedinun pobedu je ova ekipa ostvarila protiv Radnika iz Surdulice i to sa više nego ubedljivih 4:1, dok je Sutjeska poražena odmah na startu priprema od Spartaka iz Subotice kada je bilo 0:1, a istim rezultatom je završena i poslednja provera novog šampiona Crne Gore, a ovog puta je protivnik bio novi član najkvalitetnijeg ranga srpskog fudbala – Mladost GAT.
Za kraj, treba istaći da trener gostiju Milija Savović za ovaj duel neće moći da računa na svog verovatno i najboljeg fudbalera Filipa Kneževića koji se povredio na poslednjem treningu pred put u Bugarsku, što će svakako biti veliki hendikep za šampiona Crne Gore.

Naš predlog

Ne dovodi se u pitanje ko je favorit u ovom dvomeču, a sva je prilika da će bugarski predstavnik pokušati sve da reši već u prvom duelu zbog čega vam savetujemo da probate sa prelazom 1-1 za koji je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.59.

Po svemu sudeći nas očekuje jedan izuzetno efikasan duel, pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 4+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila sjajnu kvotu 2.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.