Tip dana: Šahtjor Soligorsk – Maribor: Ko će do plasmana u narednu rundu?

U sredu nas očekuju revanš mečevi prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Soligorska i Maribora. Prvi duel između ova dva tima koji je odigran na “Ljudskom vrtu” je završen bez golova, a početak revanša je zakazan za 19 časova.

Šahtjor: Može li beloruski predstavnik do plasmana u narednu fazu?

Fudbaleri Šahtjora su igrali zaista fantastičan fudbal prošle sezone, što je između ostalog i dovelo do toga da ovaj tim na kraju dođe do šampionske titule.
Možda i najbolja potvrda toga koliko je Soligorsk bio obziljan u prošlom šampionatu je i konačna tabela, koja nam pokazuje da je šampion Belorusije na kraju imao čak deset bodova viška u odnosu na drugoplasirani BATE Borisov, koji je ujedno i najtrofejniji klub ove zemlje.
Međutim, koliko god da je Šahtjor prošle sezone izgledao ubedljivo, toliko je ovaj tim u ovogodišnjem izdanju popularne “Višaje” po svemu sudeći i najveće razočarenje.
Naime, trenutno se aktulni šampion nalazi tek na sedmom mestu na tabeli uz čak osam bodova manjka u odnosu na prvoplasirani BATE Borisov, koji je na pravom putu da se nakon tri poprilično loše sezone ponovo vrati u sam vrh beloruskog fudbala, i po svemu sudeći je najtrofejniji klub ove zemlje trenutno glavni favorit za naslov prvaka, iako u ovom trenutku ima samo bod viška u odnosu na drugoplasirani Energetik.
Inače, ne treba zaboraviti da je beloruski šampionat poslednjih nekoliko godina sasvim sigurno jedan od najneizvestnijih šampionata u Evropi, i često puta se dešavalo da pitanje šampiona bude rešeno u poslednjem kolu, što ponavljamo nije bio slučaj prošle sezone.
U prošlom kolu je tim iz Soligorska odigrao još jedan očajan meč i na svom terenu mimo svih očekivanja doživeo poraz od Žodina, a taj duel je završen rezultatom 0:1.
Pred Šahtjorom je težak posao pošto u revanš meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona dočekuje Maribor, međutim svakako da sve navijače ovog tima može da ohrabri činjenica da je tim iz Soligorska bio bolji rival u prvom meču u Sloveniji, pa se vrlo lako može desiti da šampiona Belorusije gledamo u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Maribor: “Ljubičasti” pred teškim ispitom!

I fudbaleri Maribora su prošle sezone došli do titule šampiona Slovenije, i to pošto je na kraju ovaj tim imao tri boda viška od drugoplasiranog Kopera.
Sećamo se svi da je pre godinu dana Mura senzacionalnom pobedom nad upravo Mariborom došla do titule šampiona Slovenije, pa slobodno možemo konstatovati da se najtrofejniji klub iz Slovenije na najbolji mogući način osvetio ovoj simpatičnoj ekipi.
Kada je to bilo najpotrebnije, Maribor je u poslednja dva kola ostvario dva trijumfa, a treba podsetiti da je baš na dva kola pre kraja Koper imao dva boda viška u odnosu na Maribor, i ovaj tim je praktično sve držao u svojim rukama, međutim, za razliku od popularnih “ljubičastih” Koper je na poslednja dva duela doživeo jedan poraz i jedan remi što ga je na kraju i koštalo titule.
Naravno, titula je slovenačkom timu donela plasman u kvalifikacije za najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje i mora se priznati da im žreb nije bio posebno naklonjen pošto su za protivnika dobili ekipu Šahtjora iz Soligorska koja je prošle sezone blistala u “Višaji”.
Ipak, evidentno je da to nije isti tim od prošle godine, o čemu kao što smo već napisali najbolje govori i trenutna tabela u beloruskom šampionatu.
Prvi meč na “Ljudskom vrtu” je završen nerešeno, a kada se sve sabere i oduzme ipak je utisak da je beloruski predstavnik bio bolja ekipa na terenu, pošto je na kraju krajeva Šahtjor imao više udaraca ka golu protivnika, ali i više šuteva u okvir gola.
Za razliku od beloruske ekipe, Maribor još uvek nije započeo šampionat, što bi vrlo lako mogla da bude jedna od prednosti tima iz Soligorska.
Za kraj, šampion Slovenije se nije proslavio u pripremnom periodu, pošto je Maribor odigrao pet mečeva i ostvario samo jedan trijumf, jedan poraz, ali i čak tri remija.

Naš predlog

Pošto je ulog ogroman, ne treba ovde očekivati dosta golova pa vam preporučujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je Meridinbet pripremio kvotu 1.49.

Nekako je utisak da je beloruski predstavnik prikazao više u prvom duelu i deluje da Šahtjor ipak favorit za prolaz dalje, a kvota za tu u kladionici Meridianbet iznosi 1.78.

Za kraj, vrlo je moguće da se i ovaj meč završi bez pobednika, i da pitanje putnika u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona bude rešeno posle produžetaka, a možda čak i penala, zbog čega vam hrabro preporučujemo da odigrate X za koji je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 3.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.