Tip dana: Fortuna Dizeldorf – Paderbon: Gosti bacili ”petardu” na startu, ali je i Fortuna ostavila utisak!

U petak je nešto slabija ponuda nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Fortune Dizeldorf i Paderborna.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Fortuna Dizeldorf: Koji su krajnji dometi ovog tima?

Fudbaleri Fortune iz Dizeldorfa su prošlu sezonu završili na sredini tabele, preciznije na desetom mestu, a utisak je da se nešto slično očekuje i ovog puta, iako nema nikakve sumnje da će Fortuna učiniti sve da se umeša u borbu za mesto koje donosi plasman u najkvalitetniji rang nemačkog fudbala.
Na kraju prošle sezone je tim iz Dizeldorfa imao skor od po jedanaest trijumfa i remija i dvanaest poraza, a treba napomenuti da je ova ekipa imala gotovo podjednak skor i na domaćem terenu, ali i na strani.
Najveći uspeh ovog kluba datira iz 1923. godine kada se ovaj tim okitio do sada svojom jedinom titulom šampiona Nemačke.
Osim toga, Fortuna je dva puta osvajala i nemački Kup i to u sezonama 1978/79 i 1979/80, što su svakako i godine koje su u istoriji ovog kluba upisane zlatnim slovima.
Što se ovogodišnjeg izdanja Cvajte tiče u prvom kolu drugom po kvalitetu ranga nemačkog fudbala, ova ekipa je u prvom kolu slavila na gostovanju kod Magdeburga, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Gosti su do vodećeg gola došli u finišu prvog poluvremena kada je Henings pogodio, da bi Fortuna udvostručila prednost već u prvom minutu drugog poluvremena nakon pogotka koji je postigao Klaus.
Međutim, kada se činilo da su gosti jako blizu trijumfa u premijernom kolu, već nakon četiri minuta od drugog gola tima iz Dizeldorfa, Magdeburg je smanjio na 1:2 i to preko Krempickog.
Do kraja susreta je domaća ekipa imala nekoliko izglednih prilika za postizanje gola, ali su na kraju ipak gosti odoleli i upisali veoma važan trijumf na startu šampionata, pogotovu ako uzmemo u obzir da Fortuna iz Dizeldorfa u prethodnih nekoliko godina nije blistala na strani.
Kada su u pitanju međusobni mečevi između Fortune i Paderborna, poslednji međusobni susret između ova dva tima je odigran pre nešto više od četiri meseca, a tada nije bilo pobednika, pošto je taj meč završen rezultatom 1:1.

Paderborn: Fantastična partija u prvom kolu!

Što se tiče prošle sezone utisak je da svi navijači Paderborna mogu da budu zadovoljni s obzirom da je njihova omiljena ekipa na kraju završila šampionat na poziciji broj sedam uz devet bodova manjka u odnosu na tim koji je na kraju došao do plasmana u najkvalitetniji rang nemačkog fudbala.
Većim delom prvenstva je ova ekipa pružala zaista dobre partije, međutim deluje da je najveći problem bio domaći teren gde je Paderborn na sedamnaest odigranih mečeva ostvario samo četiri trijumfa, uz sedam remija i šest poraza.
Za razliku od svog terena, ovaj tim je daleko bolje partije pružao na gostovanjima i ukupno je Paderborn bio treći najbolji gostujući tim u ligi sa skorom od čak devet trijumfa, pet remija i samo tri poraza.
Svakako da će ova simpatična ekipa učiniti sve da se umeša u borbu za plasman na jedno od prva tri mesta. što kao što je opšte poznato donosi plasmas u Bundesligu, ali nema nikakve sumnje da će to biti izuzetno težak zadatak.
U prvom kolu Paderborn je odigrao jedan fenomenalan meč na svom terenu protiv Karlsruea, koji je završen sa više nego ubedljivih 5:0, pa ako posmatramo gol razliku treba istaći da se ovaj tim trenutno nalazi na prvom mestu na tabeli.
Međutim, ono što je posebno interesantno je da na prvom poluvremenu između ova dva tima nismo videli niti jedan gol, pošto je svih pet pogodaka palo u nastavku susreta.
Mrežu gostiju načeo je Muslija u 56. minutu da bi devet minuta kasnije vođstvo domaćina udvostručio Leiperc.
Na 3:0 je povisio Justvan u 68. minutu susreta da bi samo četiri minuta kasnije domaćin postigao i četvrti pogodak i to preko Pijatea. Konačnih 5:0 postavio je Konteh na petnaest minuta pre isteka regularnog toka susreta.

Naš predlog

Nekako je najrealnije da ovde pokušate sa golovima, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.60.

Takođe, za očekivati je da i jedna i druga ekipa postigne makar po jedan gol na ovom susretu, i iz tog razloga vam savetujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.53.

Za kraj, Paderborn je pružio fantastičnu partiju u prošlom kolu i smatramo da ovaj tim neće doživeti poraz ni na ovom gostovanju u Dizeldorfu, pa vam savetujemo da odigrate duplu šansu X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.64.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.