Tiket dana (subota, 30.07.2022)

Tiket dana

Pored odlične ponude za ovu subotu i početka nekih novih liga, u centru pažnje biće i utakmice Superkupova kao najava sezone u najjačim takmičenjima. Kvote koje smo predlođili bile su aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Šturm – Salcburg – 2,2+ @ 1.93 u MaxBet

Mada se radi o duelu dve najbolje austrijske ekipe u prethodnoj sezoni gosti su apsolutni favoriti. Nekoliko je razloga za takvo mišljenje. Prvo sjajan start ”Bikova” u novom šampionatu, na premijeri su ubedljivo pobedili bečku Austriju sa 3:0, a između dva prvenstvena kola u Bundesligi slavili su u prijateljskom odmeravanju snaga protiv velikog Liverpula, kome je to bila generalna proba pred Komjuniti šild ovog vikenda. S druge strane Šturm je izvukao bod protiv Volfsbergera na startu, ali njih već u sredu očekuje prva utakmica trećek kola kvalifikacija za Ligu šampiona, u kojoj će se sastati sa Dinamom iz Kijeva. Taj dvomeč ekstremno je važan za tim iz Graca s obzirom da im trijumf može obezbediti nastup u Ligi Evrope i dovesti ih na poslednji stepenik pred ulazak u Ligu šampiona, gde nisu bili još od ere Ivice Osima na klupi ovog tima. Salcburg ima obezbeđenu grupnu fazu elitnog takmičenja i mođe da se u potpunosti posveti domaćem prvenstvu sve do septembra. Zato smatramo da će gosti slaviti i pritom postići bar dva gola u Gracu. Za 2,2+ koeficijent iznosi 1.93 u kladionici MaxBet.

Varaždin – Hajduk Split – 2,2+ @ 1.73 u MaxBet

”Torcida” veruje da je ovo sezona u kojoj će se titula, posle dugo vremena, vratiti na Poljud. Za takvo razmišljanje ima osnova, Hajduk je jači neko ikad u prethodnim decenijama, ali su i ostali klubovi napredovali i nikakvih garancija nema. Prošlu sezonu ”bili” su završili na drugom mestu, ali su stigli do trofeja u kupu, pa je učinak bio, po opštem mišljenju, zadovoljavajući. Sada se želi nešto više, a to je, pored iskoraka u Evropi, pehar šampiona Hrvatske. U prvom kolu Hajduk je slavio na gostovanju kod Gorice, mada je sezonu počeo porazom u Super kupu od Dinama u Zagrebu, doduše tek nakon penala. Uskoro će saznati i ime svog prvog rivala u kvalifikacijama za Ligu konferencija, ali je sigurno da je treneru Dambrauskasu trenutno najvažnije gostovanje u Varažinu. Domaćin se proletos vratio u elitu, na premijeri je poražen na svom terenu od Slavena, ali je u drugom doneo ceo plen sa gostovanja u Puli, pobedivši Istru sa 2:1. I pre dve sezone, kada je Varaždin ispao iz prve lige, Hajduk je dobio tri od četiri međusobna duela, pa je favorit i u ovom odmeravanju snaga. Splićani ne smeju da gube bodove u prvenstvu sve dok ne krenu obaveze u Evropi i u Varaždin odlaze po bodove. Za dvojku, uz dva gola gostiju, u kladionici MaxBet dobija se koeficijent 1.73.

Ajaks – PSV – 1,2+ @ 2.15 u MaxBet

Borba za prvi trofej u Holandiji nije mogla da donese zanimljiviji okršaj. Igraće šampion Ajaks protiv osvajača Kupa PSV-a. To je samo uvod u novu sezonu u kojoj se očekuju velike borbe između ove dve ekipe, ali i Fejnorda, Alkmara, Tventea i ostalih. ”Kopljanici” su porazom baš od PSV-a u finalu kupa sprečeni da osvoje duplu krunu, ali je veća rana ostala ona eliminacija od Benfike u Ligi šampiona. ”Filipsovci” su imali dobru evropsku sezonu, a okončali su je porazom od Lestera u četvrtfinalu Lige konferencija. U toku pripremnog perioda oba tima odigrala su veliki broj utakmica, Ajaks je u poslednje dve pobedio Salcburg i Šahtjor, dok je PSV bio bolji od gradskog rivala Ajndhovena i Betisa. Igra se na stadionu ”Johan Krojf Arena” u Amsterdamu što daje prednost Ajaksu, ali je još važnije to što PSV u utorak igra prvi meč kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Monaka. Za ”Filipsovce” je veoma važno, ako je moguće, da zaigraju u grupnoj fazi elitnog takmičenja, gde se Ajaks već, po automatizmu, plasirao. Zato smatramo da će ”Kopljanici” pobediti i stići do prvog trofeja u sezoni, a uz jedinicu verujemo i u dva gola domaćina. Za 1,2+ koeficijent iznosi 2.15 u kladionici MaxBet.

Ukupna kvota na tiketu za subotu u kladionici MaxBet iznosi 7.18.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.