Tip dana: Radnički Niš – TSC: Može li tim iz Bačke Topole da iskoristi loš momenat ekipe sa “Čaira”?

Najzanimljiviji meč četvrtog kola Mozzartbet Superlige Srbije se igra na “Čairu” gde će snage odmeriti Radnički iz Niša i TSC iz Bačke Topole.
Susret između ova dva tima je zakazan za 18 časova i 55 minuta.

Radnički Niš: Da li su se Nišlije oporavile od eliminacije iz Evrope?

Radnički iz Niša je prošle sezone igrao zaista dobar fudbal, a to je na kraju rezultiralo osvajanjem četvrtog mesta na tabeli što je ekipi sa “Čaira” donelo plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija.
Vrlo lako se moglo desiti da Nišlije i ne zaigraju u kvalifikacijama za treće po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje, ali su se ovoj ekipi u poslednjem kolu poklopili gotovo svi rezultati i pored poraza od Partizana je tim sa “Čaira” došao do izlaska na evropsku scenu, međutim, kako sada stvari stoje sva je prilika da je bolje da se to nije ni dogodilo.
Naime, Radnički iz Niša je mimo svih očekivanja eliminisan od malteške Gzire, i to nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca.
Prvi susret na Malti završen je 2:2. Tada je Radnički u nadoknadi izborio remi. Sada je bilo drugačije. Imao je niški klub pobedu “u rukama”, ali je Gzira dala gol u samom finišu za 2:2 i izborila produžetke.
Radnički je ponovo bio u dobroj poziciji u produžecima. Poveo je 3:2 golom Aleksandra Pejovića iz penala u 102. minutu, ali nije sačuvao prednost. Maksvel je u 117. minutu odveo meč u penal-seriju.
Radnički nije iskoristio čak tri penala, pa je u jedanaestercima Gzira pobedila 3:1.
Samo je Mesarović bio precizan, i to u drugoj seriji, dok golove u penal-seriji nisu uspeli da postignu Pejović, Mićibući i Petrov.
Nakon ove eliminacije je trener Tomislav Sivić bio pred smenom, međutim, kako sada stvari stoje on će i dalje ostati na klupi Radničkog koji se nakon tri kola Mozzartbet Superlige nalazi na trinaestom mestu na tabeli, ali je ovaj tim svakako imao najteži raspored od svih timova, s obzirom da je u prvom kolu poražen na gostovanju kod Zvezde (4:0), da bi u drugom kolu Nišlije u jednom spektakularnom susretu remizirale na svom terenu protiv Partizana, kada je bilo 3:3.

TSC: Sjajne partije na startu sezone i pored teškog rasporeda!

Fudbaleri TSC-a igraju sjajno u poslednjih nekoliko godina, a ostaje žal što je ovoj ekipi u praktično poslednjem kolu izmakao plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija.
Naime, ekipa iz Bačke Topole je prošlu sezonu završila na šestom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Radnički iz Niša, kod koga između ostalog i gostuju u ovom kolu.
Kada je ovaj šampionat u pitanju, deluje da svi navijači ove simpatične ekipe imaju pregršt razloga za zadovoljstvo, pošto TSC u prva dva kola nije doživeo poraz.
Čak, štaviše, u prvom kolu su izabranici Žarka Lazetića odigrali jedan od najboljih mečeva u poslednjih nekoliko godina i to na gostovanju kod Čukaričkog u kom su mimo svih očekivanja slavili sa 1:4.
Nažalost, tim iz Bačke Topole nije ponovio odličnu partiju i u drugom kolu, kada je ovaj tim samo remizirao na svom terenu protiv Javora iz Ivanjice, a taj duel je završen bez golova.
Ipak, nakon toga je usledilo gostovanje kod ponovo favorizovanog Partizana koji je jako loše ušao u sezonu, a sve to je tim iz Bačke Topole znao da iskoristi i kući se vrati sa jednim osvojenim bodom.
Ruku na srce, u poslednjih nekoliko minuta susreta su crno-beli imali nekoliko veoma izglednih prilika, ali na kraju nije bilo promene rezultata, i sigurno je da su sa ovim bodom zadovoljniji gosti, koji nakon tri kola ne znaju za poraz u šampionatu.
Ono čemu smo do sada svakako bili svedoci su sjajne partije TSC-a na strani, s obzirom da je ova ekipa na dva odigrana meča van svog stadiona uspela da ostvari pomenuti trijumf kod Čukaričkog, i da isčupa bod Partizanu, iako pomenuti tereni važe za jedna od najtežih gostovanja u Superligi.
Za kraj, sigurno je da će klub iz Bačke Topole učiniti sve da se revanšira Radničkom, pošto smo već napomenuli da su oni “krivci” što ovaj tim nije uspeo da dođe do plasmana u kvalifikacije za treće po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje, što će bez ikakve sumnje i ovog puta biti primarni cilj, iako to neće biti nimalo lak zadatak.

Naš predlog

Utisak je da će gosti iz Bačke Topole iskoristiti loš momenat u kom se Nišlije nalaze pa vam hrabro preporučujemo da ovde probate sa 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.65.

Pored toga, utisak je da bi nam ovaj meč na “Čairu” mogao doneti baš dosta golova, pogotovu zbog činjenica da odbrana Radničkog ima dosta problema u poslednje vreme, pa vam zato savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 1.99.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.