Tip dana: Everton – Čelsi: “Karamele” moraju bolje ove sezone, ali je Čelsi uložio brdo para!

Sinoćnjim mečom između Kristal Palasa i Arsenala koji je završen pobedom “tobdžija” od 0:2, je započelo novo izdanje Premijer lige.
Već danas je na programu nekoliko novih susreta a za vas smo ovog puta analizirali susret između Evertona i Čelsija.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Everton: Koliko mogu “karamele” ove sezone?

Fudbaleri Evertona su imali dosta problema prošle sezone, pa je ova ekipa tek u finišu šampionata došao do opstanka u društvo najboljih.
Naime, popularne “karamele” su prvenstvo završile na šesnaestom mestu na tabeli uz samo četiri boda viška u odnosu na osamnaestoplasirani Barnli koji je na kraju i ispao u Čempionšip.
Svakako da je sezona bila veliko razočarenje za sve navijače ovog tima, pošto je primarni cilj bio borba za plasman na mesto koje vodi u neko od evropskih takmičenja.
Ko zna da na klupu ovog tima u jednom izuzetno teškom momentu nije seo legendarni Frenk Lampard, koji je nakon neuspešne epizode u Čelsiju, uspeo da sa Evertonom nekako dođe do opstanka u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala, što se u jednom trenutku činilo gotovo i nemogućom misijom.
Nije bilo previše odlazaka iz Evertona, a dva igrača od kojih se bez ikakve sumnje najviše očekuje ove sezone su Kalvert-Lujin i Dele Ali, ali takođe, treba napomenuti da ni jedan ni drugi nisu blistali prošle godine.
U pripremnom periodu izabranici Frenka Lamparda su odigrali nekoliko veoma zanimljvih mečeva, a treba podsetiti da je engleski tim poražen od MLS ligaša Minesote i to sa više nego ubedljivih 4:0.
Ipak, u generalnoj probi su popularne “karamele” odigrale jedan zaista dobar susret i slavile protiv ukrajinskog Dinama iz Kijeva, a taj duel je završen rezultatom 3:0, uz dva kola Meknila, ali i jedan Kalvert-Lujina.
Poslednji međusobni susret sa Čelsijem Everton je odigrao početkom maja prošle godine i taj duel je završen pobeom “karamela” od 1:0.

Čelsi: Mogu li “plavci” da se umešaju u borbu za titulu?

Teško je bilo očekivati da “plavci” nakon trofeja u Ligi šampiona mogu da ponove sjajnu sezonu, i nekako deluje da je pored nešto slabijih partija ovog tima primarni cilj ostvaren, a on se naravno odnosi na plasman u Ligu šampiona.
Naravno, ne treba zaboraviti da je legendarni Roman Abramovič zbog poznate situacije kod rata u Ukrajini praktično bio primoran da proda klub, pa se možda razlog nešto lošijih partija tima sa “Stamford Bridža” može tražiti i u ovom detalju.
Bilo kako bilo, kako vreme prolazi utisak je da je Čelsi odradio jedan fenomenalan prelazni rok, i da je ekipa i te kako jača nego što je to bio slučaj prošle sezone, a to sa sobom vrlo verovatno donosi i napad na šampionsku titulu.
U klub je ovog leta stiglo nekoliko veoma zanimljivih pojačanja u vidu Sterlinga, Kulibalija, Čukvumeke, a najnovije pojačanje kluba sa “Stamford Bridža” postao je Kukurelja.
Naime, ovaj fudbaler je u četvrtak u Londonu obavio lekarske preglede, a dan kasnije usledila je i potvrda da 24-godišnji odbrambeni fudbaler, koga je želeo i Mančester Siti, dolazi u prestonicu Engleske.
Ono što posebno treba naglasiti je da je Čelsi za Kukurelju izdvojio velikih 60 miliona evra, uz još 10 miliona evra bonusa, i tako ga učinio najplaćenijim bekom u istoriji fudbala.
Što se tiče pripremnih mečeva, “plavci” su na pripremama doživeli težak poraz od Arsenala, pošto je taj meč završen rezultatom 4:0, a u generalnoj probi šampion Evrope iz 2021. godine je slavio protiv italijanskog Udinezea, pošto je taj duel završen rezultatom 0:2.
Za kraj, moramo da vas podsetimo da je Čelsi poslednji trijumf na strani kod Evertona ostvario još 2017. godine, međutim, tradicija između ostalog i postoje zato da bi se rušile.

Naš predlog

Nema nikakve sumnje da nas očekuje jedan veoma interesantan susret u kom ipak prednost dajemo gostujućoj ekipi pa vam predlažemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.70.

Za očekivati je da nam ovaj meč donese i golove, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+, koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 1.98.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.