Tip dana: PSV – Monako: Kneževi izbegavaju seču u Holandiji!

U utorak su na programu svi revanš mečevi trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Monaka i PSV-a.
Prvi meč između ove dve ekipe koji je odigran pre nedelju dana u kneževini je završen bez pobednika, pošto je na kraju bilo 1:1.
Početak revanš susreta je zakazan za 20 časova i 30 minuta.

PSV: Briljantne partije na startu sezone!

Nažalost, fudbaleri PSV-a ni prošle sezone nisu uspeli da dođu do titule šampiona Holandije, pošto su na kraju zauzeli drugo mesto na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na Ajaks.
Ipak, ta druga pozicija je timu iz Ajndhovena donela plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, a uprava Filipsovca je upravo plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje zacrtala kao primarni cilj za ovu sezonu, naravno uz titulu šampiona Holandije, i već sada je kristalno jasno da će sve to biti poprilično težak zadatak.
Ipak, ako se po jutru dan poznaje, ovo bi vrlo lako mogla da bude jedna zaista lepa sezona za izabranike legendarnog Rud Van Nistelroja.
Naime, tim iz Ajndhovena je već došao do prvog trofeja u sezoni, i to u Superkupu, nakon trijumfa nad Ajaksom, i to nakon jednog spektakularnog meča i sedam golova, pošto je na kraju PSV slavio rezultatom 3:5.
Junak gostiju na “Johan Krojf” Areni bio je napadač Gus Til, strelac tri gola, uz njega Kodi Gakpo, koji je postigao pogodak i upisao asistenciju.
U prvom kolu najkvalitetnijeg ranga holandskog fudbala, izabranici trenera Van Nistelroja su demolirali Emen na svom terenu a taj meč je završen rezultatom 4:1.
Najzad, u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, Filipsovci su odigrali dosta dobar meč na gostovanju kod Monaka koji je završen bez pobednika, pošto je na kraju bilo 1:1, pa u veoma lepom raspoloženju dočekuju istog rivala na svom terenu i nadaju se prolasku u nokaut fazu Lige šampiona, gde će ukoliko prođu odmeriti snage sa pobednikom meča Rojal Union – Glazgov Rendžers.

Monako: Mogu li “kneževi” do plasmana u plej-of?

Deluje neverovatno, ali fudbaleri Monaka su prošle sezone bez direktnog plasmana u Ligu šampiona ostali u poslednjim sekundama poslednjeg kola Lige 1, pošto su primili gol na gostovanju kod Lansa u petom minutu sudijske nadoknade, i tako dozvolili sebi da ih pretekne Marsej koji je u poslednjem kolu na svom terenu demolirao Strazbur sa 4:0.
Nažalost, ekipa iz kneževine nije imala sreće ni na žrebu, pošto je za rivala dobila PSV, i sigurno je da francuskoj ekipi predstoji izuzetno težak zadatak, što se najbolje videlo u prvom meču između ova dva tima koji je odigran pre nedelju dana.
Na kraju je rezultat bio 1:1, a utisak je da su izabranici Filipa Klemana dobro prošli na tom susretu pošto su većim delom meča jurili prednost PSV-a.
Gosti iz Ajndhovena poveli su u finišu prvog poluvremena, kada je lepu akciju Holanđana krunisao Verman sa ivice kaznenog prostora nakon asistencije De Jonga.
Monako je u drugom delu igre pokazao nešto veću inicijativu i upravo je posle takvog pristupa došao do izjednačujućeg pogotka na 10 minuta pred kraj susreta, a strelac je bio Disasi.
Inače, u prvom kolu najkvalitetnijeg ranga francuskog fudbala Monako je odigrao jedan dobar meč i slavio na nimalo naivnom gostovanju kod Strazbura, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Sve do 65. minuta susreta izabranici trenera Klemana su bili bolji rival na terenu i imali dva gola prednosti, međutim od kako je domaćin smanjio na 1:2, Strazbur je preuzeo inicijativu čak u sudijskoj nadoknadi stigao i do poravnanja rezultata, međutim nakon intervencije VAR-a, gol je poništen, pa je fudbalerima tima iz kneževine i te kako laknulo.
Za kraj, ne treba zaboraviti da je Monako prošle sezone eliminisan upravo u kvalifikacijama za Ligu šampiona i to od ukrajinskog Šahtjora pa će francuski tim učiniti sve što je u njihovoj moći da dođe do plej-ofa, što će svakako biti pakleno težak zadatak.

Naš predlog

Na prvi pogled vidimo da je ovo jedan i te kako težak meč za prognoziranje, a utisak je da ne bi trebalo da bude previše golova, zbog čega vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.05.

PSV igra sjajno na domaćem terenu i kako sada stvari stoje tim iz Ajndhovena je bliži prolasku u nokaut fazu, a mišljenja smo da će četa Rud Van Nistelroja slaviti u revanšu zbog čega vam savetujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.30.

Za one koji su pomalo skeptični u vezi čiste jedinice, smatramo da je kombinacija igara 1X&0-3 sjajan izbor kada je ovaj duel u pitanju, a sve to kladionica Meridianbet ceni sa koeficijentom 2.05.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.