Najava i analiza, Bundesliga, 2. kolo: Bajern kroti Vukove, Dortmund na teškom ispitu u Frajburgu

Za nama je uzbudljiv start nove sezone u nemačkoj Bundesligi, ali se odmah videlo da će Bajern ponovo biti bez ozbiljnog takmaca. Ipak, kada je Bundeslsiga u pitanju, dramatike ne manjka, pa očekujemo da tako bude i u drugom kolu. Šampion dočekuje Volfsburg u poslednjoj utakmici kola, ”Milioneri” gostuju kod odličnog Frajburga, a Leverkuzen traži prve bodove protiv Augzburga. Ajntraht posle Superkupa Evrope gostuje Herti u Berlinu. Kvote iz najave mogu biti kasnije izmenjene.

Frajburg – Dortmund – T12+ @ 2.13 u CircusBet

Po kladionicama je Dortmund favorit u Frajburgu, ali se ne slažemo sa takvom preporukom. Ne mislimo da su ”Milioneri’ slbi, samo još uvek nisu izgradili novi tim posle odlaska Erlinga Halanda. Da će imati problema sa efikasnošću videlo se na premijeri protiv Leverkuzena koju su dobili minimalnim rezultatom. Problem je napravila i bolest Sebasijana Alea, napadača koji je projektovan kao zamena za Norvežanina, pa je između dva prvenstvena kola na Signal Iduna park stigao fudbaler Kelna Entoni Modeest. Frjabrug je u prvom kolu demonstrirao silu u Augzburgu, u drugih 45 minuta četiri puta su tresli mrežu domaćina i da nije bilo ubedljive pobede Najerna u Frankfurtu sada bi oni bili na čelu karavana. Strelci su bili novajlije Ritsu Doan, Matijas Ginter i Mihael Gregorič, uz Vićenca Grifa. Frajburg je pobedio Borusiju na poslednje dve utakmice na svom terenu, a na prethodne tri davao je po dva gola. Verujemo da će i sada kad su puni samopouzdanja. Za T12+ kvota je 2.13 u kladionici CircusBet.

Leverkuzen – Augzburg – 1,3+ @ 1.72 u Mozzartbet

Nije Bajer imao ni sreće na gostovanju u komšijskom Dortmundu. U drugom poluvremenu poništena su im dva gola zbog minimalnog ofsajda, a šta tek reći o šansama koje su propustili Patrik Šik, Dijabi i Sardar Azmun. Ovo je loš početak sezone za ”Farmaceute”, ne samo zbog tog poraza, već i zbog ispadanja u DFB kupu od trećeligaša Elversberga. Protiv Augzburga moraće da pobede ili će već na startu postati kritično. Igra je bila dobra u Dortmundu i ako se ponovi ne sumnjamo da će Augzburg pasti na Baj Areni, kao što se to događalo u prethodne četiri godine. Gosti su dođiveli katastrofu na startu, pobedio ih je Frajburg sa 4:0, ali su i u prethodnim sezonama loše kretali, ali su na kraju uspeli da izbore opstanak. Uz jedinicu očekujemo i dosta golova u Leverkuzenu, pa je naš predlog 1,3+ sa kvotom 1.72 u kladionici Mozzartbet.

Hofenhajm – Bohum – 1x,GG @ 2.30 u MaxBet

Hof je poveo u Menhengladbahu, ali je to bilo sve što su uradili. Na kraju su doživeli poraz od 3:1, a na to je najviše uticao rani crveni karton koji je zaradio Stefan Poš već posle dvadesetak minuta igre. Čak i sa desetoricom Hofenhajm je poveo golom Danca Skova, ali su kasnije primili tri gola. I Bohum je na nuli posle prvog kola, oni su na domaćem terenu izgubili od Majnca 2:1 i odmah shvatili da će im borba za opstanak biti prioritet i ove sezone. Prošle su sve pozitivno iznenadili, ali se ponovo, bar po našem mišljenju, nisu adekvatno pojačali. Mnogo se više primetio izostanak prošlogodišnjeg tandema štopera Lajč-Kotčap, koji su napustili klub u prelaznom roku. Bohum je u prošloj sezoni dva puta bio uspešniji od Hofenhajma, što nam govori da im ne leže kao rival. Naš predlog za ovaj meč je dupla šansa na domaćina, ali uz bar gol na obe strane. Za 1x,GG koeficijent iznosi 2.30 u kladionici MaxBet.

Herta – Ajntraht – T22+ @ 2.00 u CircusBet

Nije Ajntraht uspeo da se okiti prvim trofejom u sezoni, poraženi su u Superkupu Evrope od Real Madrida, pobednika Lige šampiona. Verujemo da navijači nisu preterano ljuti na svoj ljubimce koji su im doneli veliku radost osvajanjem Lige Evrope proletos i sigurno jedva čekaju start u Ligi šampiona. Ajntrahtove pristalice više je zaboleo poraz od Bajerna u prvom kolu Bundeslige, kada su ”Orlovi” bili potpuno nemoćni na svom terenu i već u prvih 45 minuta primili su pet golova. Bio je to izgleda i oproštaj Filipa Kostića od dresa Ajntrahta, koji je već u Torinu na finalizaciji pregovora sa Juventusom. Herta je takođe izgubila na startu novog prvenstva, a i njihove navijače je taj poraz jako zaboleo. Poraženi su od gradskog rivala Uniona i to četvrti put u nizu. Herta više nije glavna ni u prestonici, a izgleda da ih čeka još jedna teška sezona u Bundesligi, nešto kao prethodna kada su opstanak izborili tek u baražu protiv Hamburgera. U ovom meču favoriti su gosti, ali pre konačnog ishoda odlučujemo se za golove. Za T22+ koeficijent u kladionici CircusBet iznosi 2.00.

RB Lajpcig – Keln – 1,2+ @ 1.68 u Meridianbet

”Bikovi” ne mogu da budu zadovoljni početkom nove sezone. Prvo su poraženi u Superkupu od Bajerna na svom terenu, a onda su na prvenstvenoj premijeri uzeli samo bod u Štutgartu. Mogli su do pobede protiv ”Švaba”, ali su lako mogli i da izgube. S druge strane Keln je startovao pobedom nad Šalkeom, povratnikom u elitu. Dulei ova dva tima imaju i dodatnu draž zbog toga što su gradovi Keln i Gelzenkirhen u blizini. Meč je ”pokvarilo” isključenje fudbalera Šalkea Drekslera u ranoj fazi meča, što su domaći iskoristili i stigli do prvog trijumfa u sezoni. Ne znamo koliko je Keln kvalitetan, ali je sigurno od pre par dana znatno slabiji jer je najbolji stralac i igrač Entoni Modest otišao u Dortmund. Doduše, njega nije bilo u timu u prvom kolu, pa se tako Francuz od dresa ”Jarčeva” oprostio u kup utakmici sa Regenzburgom, koju je Keln izgubio. Lajpcig je mnogo bliži trijumfu, a očekujemo i bar dve lopte u mreži gostiju. Za kombinaciju 1,2+ koeficijent iznosi 1.68 u kladionici Meridianbet.

Verder – Štutgart – GG @ 1.58 u MaxBet

Posle godinu dana na Vezeru se ponovo igraju bindelsigaške utakmice. Verder je napustio društvo najboljih pre dve sezone, po prvi put u svojoj istoriji, ali je uspeo da se ekspresno vrati. U prvom kolu pokazali su kvalitet i karakter, gubili su od Volfsburga od samog starta, ali su već do poluvremena preokrenuli rezultat. Ipak, prednost nisu sačuvali, pa su ?'Vukovi” poravnali pred kraj. Jedan bod se uklapa u planove, ali pod uslovom da se pobedi Štutgart u Bremenu. To neće biti lako ”Švabe” su pokazale da su ozbiljan tim na premijeri protiv Lajpciga i sigurno je da ne žele da im se ponovi prethodna sezona kada su ostanak izborili golom u sudijskoj nadoknadi. Oba tima imaju zavidan potencijal u napadu, pa očekujemo da vidimo barem po gol na obe strane u ovom meču. Za GG se dobija koeficijent 1.58 u kladionici MaxBet.

Šalke – Menhengladbah – 2 @ 2.30 u Mozzartbet

Nije dobro započela povratnička sezona za Šalke u Bundesligi. Praz u Kelnu nije tragičan, pogotovo jer su skoro ceo meč igrali sa igračem manje. Problem je što u drugom kolu igraju sa Borusijom koja je u Menhegladbahu slavila protiv Hofenhajma, i sada dosta rasterećena dolazi u Gelzenkirhen. Pitanje je koliko će ”kraljevsko-plavi” biti konkurentni u društvu najboljih u ovoj sezoni. Njima je prvi cilj da se obezbedi opstanak, a onda sedi uspeon u vrh nemačkog fudbala, gde im je, kao nekadašnjem šampionu, i mesto. U ovom trenutnu Menhengladbah ima jači tim od Šalkea, ali ovi će imati vetar u leđa sa prepunih tribina Veltins Arene. To nekad ume da bude opterećenje za tim Šalkea, što se videlo i na početku sezone u Cvajti. Zato smatramo da bi Borusija to mogla da iskoristi i stigne do prve gostujuće pobede. Za dvojku se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 2.30.

Majnc – Union Berlin – T22+ @ 2.90 u Meridianbet

Da možemo od Uniona očekivati još jednu sjajnu sezonu u Bundesligi videli smo već u prvom kolu u gradskom derbiju sa Hertom. Novajlija Sibačo pokazao se kao odlično pojačanje i tek treba očekivati golove od bivšeg centarfora Jang Bojsa. Union je pobedio Hertu sa 3:1, što je bila četvrta uzastopna pobeda nad gradskim rivalom. Odlazak u Majnc dolazi u trenutku kada se Union polako priprema i za novu evropsku odiseju, ali sigurno neće zapostaviti Bundesligu i priliku da se etabliraju kao tim iz vrha ove lige. Majnc je doneo tri boda sa gostovanja u Bohumu i tako odlično započeo sezonu, što mu se baš i nije dešavalo u nekoliko prethodnih. U prošloj sezoni Union je oba puta pobedio Majnc, pa za nas ne bi bilo iznenađenje ni da to uradi treći put uzastopno. Naš predlog su golovi, a verujemo da Union može da postigne dva u Majncu. Za T22+ u kladionici Meridianbet kvota iznosi 1.90.

Bajern – Volfsburg – 1,GG @ 2.20 u MaxBet

Teško će biti prognozirati rezultate Bajerna u ovoj sezoni. Oni su u dve prve zvanične utakmice, obe na strani, dali 11 golova, a rivali su bili osvajač kupa Nemačke Lajpcig i osvajač Lige Evrope Ajntraht. Šta onda mogu da očekuju ostali klubovi iz Bundeslige slabijeg kvaliteta od pomenutih? Volfsburg ne spada u najslabije, mada je imao jako lošu prošlu sezonu. Nije najbolje otvorio ni novu, jedva su spasili bod na svom terenu protiv povratnika Verdera. Gol za 2:2 postigli su tek u 88. minutu, pa se može reći da su gosti ostali ”kraći” za dva boda posle ovog meča. Bajern sigurno nije za vađenje, pogotovo jer su primili 14 golova na prethodna četiri gostovanja na Alijanc Areni, uz isto toliko poraza. I sada je jedinica izvesna, ali smo pokuašli da dođemo do solidne kvote predloživši igru gol-gol uz pobeduu domaćina. Bajern ne obraća mnogo pažnje na odbranu svog gola, pošto znaju da uvek mogu dati jedan više od rivala, pa bi ”Vukovi” mogli bar jednom da zatresu njihovu mrežu. za 1,GG kvota u kladionici MaxBet iznosi 2.20.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.