Najava i analiza: Premijer liga, 2.kolo: Na Stamford Bridžu prvi pravi derbi u sezoni, Čelsi protiv Totenhema!

premijer liga

Pred nama je vikend sa mečevima drugog kola engleske Premijer lige. Bićemo svedoci prvog velikog derbija u sezoni, Čelsi dočekuje Totenhem, ali će veoma zanimljivo biti u duelima Arsenala i Lestera, kao i Brajtona i Njukasla, dve ekipe koje su startovale pobedama. Predložene kvote iz najave mogu biti kasnije izmenjene.

Aston Vila – Everton – T12+ @ 2.03 u Meridianbet

Moramo da priznamo da smo više očekivali od Aston Vile na startu novog prvenstva. Tim Stivena Džerarda gostovao je kod povratnika Bornmuta i glatko izgubio sa 2:0. Moraće to negde da nadokande, ali u meču protiv Evertona nemaju drugog izbora nego da jure svoj prvi trijumf. Ni ”Karamele” nisu bile uspešne u prvom kolu, oni su na svom ”Gudisonu” minimalnim rezultatom poraženi od Čelsija, ali su se pokazali u sasvim dobrom svetlu i do samog kraja držali tenziju na meču. Ipak, na kraju se utisak pamti, ali se bodovi pišu. Problem za Everton je činjenica da im Vila nikako ne leži kao rival, na poslednjih šest međusobnih duela četiri puta je slavila ekipa iz Birmingema, a dva puta je bilo nerešeno. Poslednju pobedu Everton je upisao još 2016. godine. Vila ima dobar napada i morali bi to da pokažu. Naš predlog je domaćin daje dva gola, a kvota za T12+ u kladionici Meridianbet iznosi 2.03.

Arsenal – Lester – 1 @ 1.55 u CircusBet

”Tobdžije” su svima stavile do znanja da se i oni pitaju u ovoj sezoni. Na startu su slavili na Selhurst parku protiv nezgodnog Palasa i pokazali da su odlično odradili posao u prelaznom roku. Dvojac iz Sitija, Zinčenko i Gabrijel Žezus, bio je u sastavu, ali se u strelce upisao Martineli, a drugi gol je delo domaćih defanzivaca. Lester je prokockao veliku prednst od dva gola u meču sa Brentfordom na svom King Paueru i razočarao svoje navijače. Izgledalo je u jednom trenutku da se samo postavlja pitanje sa koliko golova u mreži će biti ispraćene ”Pčelice”, ali su uporni gosti iz Londona uspeli da izjednače, a na kraju im je poništen gol za potpuni preokret. Arsenal je dobio tri prethodna meča protiv Lestera, oba u prošloj sezoni, a i sada bi trebalo da stigne do pobede pred svojim navijačima. Za jedinicu se u kladionici CircusBet dobija koeficijent koji iznosi 1.55.

Brajton – Njukasl – x2 @ 1.59 u Mozzartbet

Jedan od zanimljivijih mečeva mogao bi da bude ovaj u Brajtonu. Sastaju se timovi koji moraju da prođu najviše kilometara da bi igrali jedan protiv drugog. Domaćin je na krajnjem jugu Ostrva, a Njukasl na severu. No, to u današnje vreme nije bitno pored svih brzih prevoznih sredstava. Oba tima bila su više nego uspešna na premijeri u novoj sezoni. Ako se pobeda Njukasla nad novajlijom Notingem Fprestom i očekivala, trijumf ”Galebova” na Old Trafordu nad Mančester junajtedom bila je iznenađenje kola. ”Crvene đavole” sa dva gola srušio je Paskal Gros, a domaćin je uspeo samo da ublaži poraz u drugom poluvremenu. Dok je Brajton bio bolji u prvom, Njukasl je protiv ”Šumara” došao do pobede golovima u drugih 45 minutu. Švajcarac Šer je pogodio s distance, da bi konačan rezultat, na spektakularan način, postavio Kalum Vilson. Po nama su gosti nešto kvalitetniji i ne bi trebalo da izgube na ”Ameksu”. Za duplu šansu na Njukasl kladionica Mozzartbet daje kvotu 1.59

Mančester Siti – Bornmut – 1,4+ @ 1.80 u MaxBet

Drugo kolo se tek igra a kvota na pobedu Mančester Sitija je ispod 1.10! Šta onda reći o ekipi koju šampion ima i njegovim šansama za odbranu titule. Prvi rival na Etihadu je povratnik u elitu Bornmut. ”Trešnjice” su svoj posao u prvom kolu odradile maksimalno uspešno, pobeđena je Aston Vila, pa ga megdan šampionu mogu rasterećeni. Naravno, niko ne voli da gubi velikom razlikom, pa će Bornmut malo više obratiti pažnju i na odbranu svoje mreže. Ipak, ukoliko se ukaže i najmanja šansa da isčupaju bod, verujte da će fudbaleri Bornmuta sve učiniti da to i ostavre. Međutim, na ruku im ne ide tradicija, nikad nisu pobedili Siti, a izgubili su poslednjih 11 međusobnih mečeva, dok su samo jednom uspeli da sa terena izađu sa bodom u džepu. Jedinica ne bi smela da izostane, a ako Haland i društvo budu raspoloženi, onda dolazi i 4+. Za našu kombinaciju 1,4+ kvota je 1.80 u kladionici MaxBet.

Sautempton – Lids – GG @ 1.62 u Meridianbet

”Sveci” su se hrabro suprotstavili Totenhemu na Vajt Hart Lejnu, poveli na početku meča, ali su na kraju doživeli ubedljiv poraz. ”Pevci” su slavili sa 4:1, a Sautemptonu ostaje da na svom terenu protiv Jorkširaca potraže prvi trijumf u sezoni. Lids je igrao na svom Eland Roudu protiv Vulverhemptona i, mimo svih očekivanja, gledaoci su se nagledali golova. Na kraju je bilo 2:1 za Lids, mada su neki pogoci bili i poništeni. Tri boda iz prvog kola daju dozu rasterećenosti Lidsu, ali i samopouzdanja pred gostovanje na Sent Merisu. Sautempton već godinama na kraju bude u sredini tabele, ali su sada ušli u sezonu sa nešto većim ambicijama. Jorkširci su jedva spasili živu glavu prošle sezone, i sada će sve uraditi da izbegnu takav scenario. Prošle sezone u Lidsu je bilo 1:1, dok je u Sautemptonu domaćin slavio minimalnim rezultatom. Očekujemo po gol na obe strane, barem toliko, a za GG koeficijent iznosi 1.62 u Meridianbet-u.

Vulverhempton – Fulam – 0-2 @ 1.77 u CircusBet

Domaćin je od ulaska u elitu postao više nego standardan, dok se Fulam svake sezone seli iz Čempionšipa u Premijer ligu i nazad. ”Kolibari” su osvetlali obraz na premijeri, najviše zahvaljujući sjajnom Aleksandru Mitroviću, dvostrukom strelcu protiv Liverpula, odigrali su 2:2 sa vicešampionom i sa mnogo optimizma čekaju naredne okršaje. Ne samo da su uzeli bod protiv jačeg rivala, nego je Fulam u najvećem delu susreta bio bolji takmac, a i dva puta je vodio. Vulvsi su ostali kratkih rukava u Lidsu, poraženi su na Eland Roudu sa 2:1 i pored činjenice da su prvi poveli preko Podensea već na startu meča. Poslednja tri duela između ova dva tima dobio je Vulverhempton identičnim rezultatom 1:0. Fulam nije dao gol ”Vukovima” 300 minuta, ali sada je Mitrović gladan golova i sve je moguće. Naš predlog je 0-2 gola, a koeficijent za ovaj tip u kladionici CircusBet iznosi 1.77.

Brentford – Mančester junajted – GG @ 1.70 u MaxBet

Težak udarac dođiveo je renovirani Junajted već u prvom kolu. Istina, nije bilo toliko igračkih promena u timu, ali je tu novi trener, doskorašnji strateg Ajaksa Erik Ten Hag. I njemu je jasno da će teško ići bez Kristijana Ronalda, ma kako loše bio pripremljen, mada je u to teško poverovati. Portugalac nije prošao pripreme sa ”Đavolima”, lutao je tražeći novi klub, ali za sada je i dalje na Old Trafordu. Tek njegov ulazak na teren u drugom poluvremenu pokrenuo je Junajted, ali osim počasnog gola nisu uradili više, bodovi su otišli na jug, u Brajton. Za razliku od njih, fudbaleri Brentforda mogu da budu prezadovoljni startom, više rezultatom nego igrom. Uspele su ”Pčelice” da nadoknade dva gola minusa protiv Lestera u gostima i sada mogu mirno da se prepremaju za dolazak velikana evropskog i svetskog fudbala. Junajted je samo jednom u svojoj istoriji gostovao na Komjunitiju i slavio sa 3:1 prošle sezone. Ko ne sme da ”zategne” dvojku, neka odigra gol-gol. Kvota je 1.70 u kladionici MaxBet.

Notingem Forest – Vest Hem – 2 @ 1.95 u Mozzartbet

Podatak da su se ove dve ekipe u Premijer ligi poslednji put sastale još 1999. godine, dovoljno govori o tome koliko su ”Šumari” i njihovi navijači želji elitnog fudbala. Istaina, ispadao je Vest Hem u Čempionšip u međuvremenu, pa su više puta delili megdan u drugoligaškoj konkurenciji. Start povratničke sezone za nekadašnjeg prvaka Evrope nije bio rezultatski uspešan. Forest je izgubio u Njukaslu sa 2:0, ali dosta dobro držao veći deo meča. Sada znaju da im je potrebno mnogo više da bi stigli do bodova u Premijer ligi, nego to je to bilo u Čempionšipu. Opstanak je jedino bitan, a možda treba očekivati još neko pjačanje u Notingemu. ”Čekićari” su se nadali iznenađenju protiv šampiona, u tome su uspeli u finišu prošle sezone, kada su umalo Siti ostavili bez titule, ali sada je tamo Erling Haland koji je sa dva gola torpedovao Vest Hem. Londonski tim ide u Notingem po bodove i mi smatramo da do njih može da dođe. Za dvojku se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 1.95.

Čelsi – Totenhem – x2 @ 1.60 u MaxBet

Najzanimljivija utakmica ovog kola, a i ukupno od starta sezone, igra se na londonskom Stamford Bridžu. Čelsi dočekuje Totenhem, i ako su ”Plavcima” najveći rivali fudbaleri Vest Hema, a Totenhemu Arsenala, okršaji ova dva tima uvek izazivaju veliku pažnju. Oba tima su pobedama započela sezonu, a treba podsetiti da će igrati i u Ligi šampiona, uz Siti i Liverpul. Još je početak sezone i teško je proceniti ko je uspeo da dovede tim pre u pravu formu, dali Antonio Konte ili Tomas Tuhel. Konteu je nešto lakše, sva željena pojačanja su već na Vajt Hart Lejnu, dok Tuhel tek očekuje popunu redova nakod odlaska, prvo Lukakua, a nedavno i Tima Vernera. Česli je nekako pobedio u Liverpulu ekipu Evertona, jedini gol postigao je Žoržinjo sa bele tačke, dok je Totenhem čak četiri puta tresao mrežu Sautemptona. Nekako nam se čini da su ”Pevci” spremniji i da neće izgubiti na Stamford Bridžu. Naš predlog je dupla šansa na goste, a za x2 koeficijent je 1.60 u kladionici MaxBet.

Liverpul – Kristal Palas – 1,3+ @ 1.75 u Meridianbet

Nije Liverpul dobro izgledao na premijeri na Krejven Kotidžu protiv povratnika Fulama. Aleksandar Mitrović je napravio velike probleme odbrani ”Redsa”, a posebno Virdžilu Van Dajku. Na kraju je Liverpul čak mogao i da pobedi, ali je udarac Hendersona zaustavila prečka. Ipak, nije Klopov tim zaslužio pobedu, pa je nekako tada u zaustavnom vremenu pravda zadovoljena. Siti je već pobegao za dva boda, a svi i dalje tvrde da ćemo ponovo gledati trku udvoje, kada je titula u pitanju. Naravno, tek je početak i biće prilike da se prošušteno ispravi. Na Enfild dolazi Kristal Palas predvožen Patrikom Vijerom. ”Orlovi” su izgubili u prvom meču sezone od Arsenala na svom Selhurts parku, a njima se ne dešava često da gube na svom terenu. Možda je do snage rivala, i to je bolja solucija po Palas, nego da je poraz stigao zbog slabosti njihovog tima. Ni meč sa Liverpulom, koji zatvara kolo, neće biti pravi reper, ali moglo bi da se nasluti kakav je Palas ove sezone. Naš predlog je jedinica, a golova bi moglo biti barem tri. Za kombinaciju 1,3+ koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.75.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.