Tiket dana tenis (utorak, 16.08.2022)

Masters u Montrealu završen je neočeivanim trijumfom Pabla Karenja Buste, a i većina rezultata bila je iznenađujuća. Sezona se nastavlja bez pauze, na redu je još jedan turnir iz master serije, ovog puta u američkom Sinsinatiju. Vrhunac američke turnije bile US open, koji ove sezone počinje 29. avgusta. U Sinsinatiju ponovo neće biti Novaka Đokovića i Aleksandra Zvereva, dok se na teren vraća Rafael Nadal. Predložene kvote mogle bi biti malo izmenjene.

Tomi Pol – Dženson Bruksbi – 1 @ 1.82 u MaxBet

Radi se o dvojici mladih nada američkog tenisa, od kojih se Pol ipak nešto ranije pojavio na turu, te je stoga i malo iskusniji, ali i stariji četiri godine. Posle perioda nešto slabijih rezulatata Tomi Pol je odigrao odličan turnir u Montrealu i stigao čak do četvrtfinala u kome ga je zaustavio Britanac Evans. Mnogo značajnije je da je pre tog poraza eliminisao Pospišila, Karlosa Alkaraza i Marina Čilića. Te pobede, posebno ove dve poslednje, sigurno su mu podigle samopouzdanje i biće favorit protiv Bruksbija, koji igra odlično na betonu i nedavno je u Atlanti igrao svoje prvo ATP finale. U Montrealu je stao na drugoj prepreci izgubivši od Roberta Bautiste-Aguta. Naš predlog je pobeda Pola, a kvota za jedinicu u kladionici MaxBet iznosi 1.82.

Borna Ćorić – Lorenco Muzeti – 2 @ 1.73 u MaxBet

Ćorićev povratak u vrh ATP liste ne ide baš tako lako. On je zanrzao svoj ranking i zato ima mogućnost da igra na najvećim turnirima, poput ovih mastersa na američkom tlu, iako je ispod 150. mesta na listi. U Montrealu je poražen na startu od zemljaka Čilića, pa nije ponovio dobru igru sa turnira u Hamburgu, koji se, doduše, igrao na ščjaci. Muzeti je morao u kvalifikacije mada je trenutno 33. teniser sveta. Bio je prvi nosilac i do glavnog žreba eliminisao Altmajera i Lajovića. U Montrealnu nije igrao, poslednji turnir mu je u Umagu gde je poražen u drugom kolu. U Hamburgu, gde je Ćorić došao do četvrtfinala, Muzeti je igrao u finalu i izgubio od Alkaraza. Biće neizvestan duel, ali smatramo da je Italijan nešto bliži pobedi. Kvota za dvojku u kladionici MaxBet iznosi 1.73.

Tejlor Fric – Sebastijan Baez – 1,G- (granica 20,5) @ 2.15 u MaxBet

Možda smo od Frica očekivali bolji rezultat u Montrealu, pogotovo posle pobeda nad Marejem i Tijafoom, ali je neočekivano poražen od Danijela Evansa u trećem kolu. Nije uspeo da se probije u Top 10, a novu priliku ima na domaćem terenu, u Sinsinatiju. Fric je odlično započeo sezonu, došao do prve masters titule i etablirao se kao vrhunski teniser. Njegov rival, Argentinac Baez, tek ove sezone ušao je u fokus kod ljubitelja ”belog sporta”, osvojio je prvu titulu na ATP turnirima, u portugalskom Estorilu, ali na tvrdim podlogama nije toliko opasan. Od poraza u finalu Bastada na šljaci vezao je pet uzastopnih poraza i u lošem momentu dolazi u Sinsinati. Očekujemo pobedu Frica uz manji broj gemova od ponuđenog, a to je 20,5. Kvota za 1,G- u kladionici MaxBet iznosi 2.15.

Henri Laksonen – Aleks De Minor – 2,G- (granica 19,5) @ 2.20 u MaxBet

Švajcarac je van sto najboljih tenisera sveta i morao je u kvalifikacije da bi igrao u glavnom žrebu. Pobedio je Japanca Danijela i Brazilca Monteira i pomalo neočekivano evo ga u prvom kolu. Rival mu je nimalo lak, Australijanac Aleks De Minor, teniser koji je 20. igrač sveta. Prvobitno je žreb De Minoru namenio Aleksandera Bublika, ali je teniser iz Kazahstana odustao od nastupa. U Montrealu je omaleni Australijanac zabeležio dve dobre pobede, savladao je Denisa Šapovalova i Grigora Dimitrova, ali ga je zaustavio reprezentativni kolega Nik Kirjos u trećem kolu. Ove sezone osvojio je jednu titulu, bilo je to nedavno u Atlanti. De Minor je veliki favorit, a uz dvojku predlažemo manje gemova od ponuđene granice, koja je na 19, 5 gemova. Za 2,G- kvota je 2.20 u kladionici MaxBet.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici MaxBet iznosi 14.89.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.