Tiket dana (četvrtak, 18.08.2022)

Tiket dana

Odigrani su prvi mečevi plej-ofa za Ligu šampiona, a večeras su na programu utakmice poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope i Ligu konferencija. Kvote iz tiketa bile su aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Pjunik – Šerif – 2 @ 2.35 u CircusBet

Oba tima ispunila su primarni cilj, a to je igranje u Evropi do zime. Nije isto igrati u Ligi Evrope i Ligi konferencija, ali nije ni neka posebna razlika. Za Šerif bi čak i plasman u Ligu Evrope bio korak nazad u odnosu na prethodnu sezonu kada su bili pravi hit. Podsetimo da su Moldavci preko Zvezde i Dinama stigli do grupne faze LŠ i tamo pobedili Šahtjor na svom terenu i Real u Madridu, što je jedno od većih fudbalskih čuda ikada. Taj sastav nisu sačuvali, pa je plasman i u Ligu Evrope sasvim zadovoljavajući. U kvalifikacijama su izbacili Zrinjski i Maribor, ne primivši nijedan gol u ta četiri meča. Plzenj je, ipak, bio prejak i Česi su slavili dva puta sa po 2:1. Jermeni su napravili iznenađenje izbacivanjem rumunskog Kluža, onda se preko luksemburškog Dudelanža domogli dvomeča sa Crvenom zvezdom, ali su tu bili bez šansi. Beogražani su već u prvom meču šokazali ko je ko, a ostvarili su pobedu i u Jerevanu. Zanimljivo je da je Pjunik u tri kvalifikaciona meča na svom terenu upisao dva poraza i remi, pa očekujemo da i Šerif iskoristi njihove slabe igre pred svojim navijačima. Za dvojku se u kladionici CircusBet dobija kvota 2.35.

Molde – Volfsberger – 1 @ 1.67 u CircusBet

Za očekivati je da se Molde još jednom nađe u grupnoj fazi nekog evropskog kupa. Oni su vicešampioni svoje zemlje, a trenutno su lideri i najveći kandidati da titulu, posle dve godine, vrate u svoje vitrine. Do plej-ofa Norvežani su izbacili švedski Elfsborg sa dve pobede i mađarsku Kišvardu, 3:0 u Moldeu i 1:2 u Mađarskoj. Austrijski Volfsberger je igrao samo jedno kvalifikaciono kolo do sada, eliminisali su maltešku Gziru, a posle meča bez golova u Austriji slavili su sa čak 4:0 na Malti. U domaćoj Bundesligi Volfsberger još nema pobedu, u prva četiri kola osvojili su samo dva boda. Od LASK su doživeli katastrofu na svom terenu, dok su prošlog vikenda bili solidni u Salcburgu i izgubili samo 2:1, mada su počasni gol dali u poslednjim trenucima nadoknade. Molde je preskočio redovno kolo i spreman čeka ovaj okršaj. Naš rpedlog je jedinica, a za pobedu domaćina u kladionici CircusBet kvota iznosi 1.67.

Austrija Beč – Fenerbahče – GG @ 1.73 u CircusBet

Bez obzira na ishod dvomeča oba tima igraće u grupnoj fazi, samo je pitanje da li u Ligi Evrope ili Ligi konferencija. Ne znamo da li su u Feneru zadovoljni takvim epilogom, pošto su i prošlu sezonu igrali u Ligi Evrope, ali tada nisu bili u kvalifiakcijama za Ligu šampiona. Sada su te kvalifikacije završili na prvom stepeniku, porazom od Dinama iz Kijeva, pa su onda eliminisali češki tim Slovacko. U domaćem prvenstvu su razočarali na startu protiv novajlije Umranijespora, bilo je 3:3, ali su u ponedeljak sa 6:0 pobedili Kasimpašu na strani. Austrija ne blista u Bundesligi, Bečlije su prvu pobedu ostvarile tek za vikend i to na svom terenu protiv Tirola. Prethodno su izgubili od Salcburga i Altaha i remizirali sa LASK-om. Biće mnogo turskih navijača na Đenerali areni, ali bi i ”ljubičasti” mogli da pogode mrežu Fenera. Naš predlog je igra gol-gol sa kvotom 1.73 u kladionici CircusBet.

Vest Hem – Viborg – H1 @ 1.67 u CircusBet

U kvalifikacije za Ligu konferencija u poslednjem kolu uključuje se i Vest Hem. Ovo je korak nazad za tim koji je prethodne sezone igrao odlično u Ligi Evrope i bio zaustavljen tek u polufinalu od kasnijeg osvajača Ajntrahta iz Frankfurta. Dejvid Mojes ponovo ima odličan tim, ali to nije pokazao start prvenstva u Premijer ligi. Posle poraza od šampiona Sitija u Londonu, ”Čekićari” su izgubili i na gostovanju u Notingemu od povratnika u elitu posle 23 godine, ekipe Foresta. Mora se reći da Vest Hem nije imao ni sreće na tom meču, pored nerealizovanog penala Deklana Rajsa, još dva puta su pogađali okvir gola rivala. Igraju protiv danskog Viborga, tima koji je već eliminisao dva rivala, ali su sa žrebom imali dosta sreće. Prvo su izbacili Suduvu iz Litvanije, a onda B36 sa Farskih Ostrva. Sreća ih je izdala na poslednjem koraku i šanse da prođu Engleze su im minimalne. U domaćoj ligi Viborg je trenutno peti sa 3 pobede i dva poraza. Vest Hem mora da pobedi, pre svega zbog plasmana u grupnu fazu, a onda i kao stimulans pred nastavak Premijer lige u kojoj imaju velike ambicije. Naš predlog je jedinica u hendikepu, a za H1 u kladionici CircusBet koeficijent iznosi 1.67.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici CircusBet iznosi 11.34.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.