Najava i analiza: Bundesliga, 3. kolo: ”Farmaceuti” vade fleke, Bavarci pamte četvorku iz Bohuma

Polako se zahuktava nova sezona u Bundesligi, Bajern je ponovo dimenzija više, jedino oni i Dortmund imaju maksimalan učinak posle dva kola. Takmičenje će svakako biti zanimljivo, iznenađenja su se već dešavala, a navijači Leverkuzena sa nevericom gledaju tabelu na kojoj su njihovi ljubimci na poslednjem mestu. Predložene kvote mogu biti promenjene u nekom trenutku.

Menhengladbah – Herta – T12+ @ 1.50 u MaxBet

Start Borusije je sasvim zadovoljavajući, a bio bio još bolji da nisu primili izjednačujući gol u Gelzenkirhenu u sudijskoj nadoknadi iz penala. Tako sada nemaju maksimalan broj bodova, ali su i sa četiri osvojena odmah iza vodećeg tandema Bajern – Dortmund. Nakon trijumfa nad Hofenhajmom od 3:1, protiv povratnika u elitu ”Ždrepci” su osvojili bod, a utakmica je obilovala preokretima, na opštu radost prepunih tribina. Šta reći za Berlince, pred Hertom je, sva je prilika, još jedna teška sezona, a pristalicama ovog slavnog kluba ostaje da se nadaju da neće morati opstanak da obezbeđuju u baražu, kako je to bilo prošle sezone. Herta ima jedan bod iz dve utakmice, posle poraza u gradskom derbiju od Uniona, uspeli su da osvoje bod protiv Ajntrahta na svom Olimpijskom stadionu, ali sumnjamo da su učinkom zadovoljni. Naš predlog za ovaj, uvodni meč trećeg kola Bundeslige je T12+ sa koeficijentom 1.50 u kladionici MaxBet.

Augzburg – Majnc – 2 @ 2.25 u Mozzartbet

Ko pogodi ishod meča u kome igra Augzburg, odmah mu treba priznati listić kao dobitan, bez obzira na ostale parove. Šalu na stranu, ali smo sigurni da do šale nije milionima kladilaca posle pobede ovog timu u Leverkuzenu prošle sedmice. Za razliku od tog uspeha ovaj tim je u prvom kolu doživeo pravu katastrofu na svom terenu protiv Frajburga, kada je za samo 45 minuta u drugom poluvremenu primio četiri gola. Majnc igra stabilnije, a moramo priznati i da su ostavili odličan utisak u prve dve utakmice. I oni su bolje prošli kao gosti, pobedili su na startu u Bohumu, dok su na svom terenu igrali bez golova sa Union Berlinom. Četiri boda iz dva kola se uklapa u planove, ali bi uspeh u Augzburgu dodatno pojačao ambicije Majnca kome je Evropa za malo izmakla prošle sezone. Očigledno da domaći teren ne predstavlja neku prednost kada su ove dve ekipe u pitanju, pa predlažemo pobedu gostiju. Za dvojku se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent koji iznosi 2.25.

Leverkuzen – Hofenhajm – GG3+ @ 1.71 u Meridianbet

Košmaran početak sezone za ”Farmaceute”. U derbiju na Signal Iduna parku protiv Borusije igrali su odlično drugih 45 minuta, ali šta to vredi kada su im poništena dva gola, a sami su upropastili nekoliko fantastičnih prilika. Svoj dan, na njihovu žalost, imao je golman ”Milionera” Kobel, pa su se vratili praznih šaka mada im se mreža samo jednom zatresla. Ako se taj poraz, možda i mogao očekivati, onaaj od Augzburga u drugom kolu na Baj areni šokirao je sve u Leverkuzenu. Tako prošlogodišnji trećeplasirani tim trenutno drži ”fenjer” u Bundesligi i sigurni smo da nikom nije prijatno. Plan je da se što pre pobegne iz ove zone, a prvi rival koji se mora baciti na pleća je Hofenhajm. Gosti su upisali poraz i pobedu na početku sezone, izgubili su u Menhengladbahu a savladali Bohum. Pokazali su dosta slabosti u odbrani, ali i potencijal u napadu, mada to za Hof nije ništa novo, tako je bilo za vreme mandata Sebastijana Henesa, a tako je i sada kad je na klupi Andre Brajtenrajter. Naš predlog su golovi, biće ih na obe strane i barem tri ukupno. Za GG3+ koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.71.

Dortmund – Verder – 1,2-5 @ 1.83 u MaxBet

I bez Erlinga Halanda ”Milioneri” su uspeli da ostvare dve pobede na startu sezone. Međutim, daleko od toga da je bilo lako. U komšijskom derbiju minimalnim rezultatom su porazili Leverkuzen, a na gostovanju u Frajburgu slavili su tek golovima u poslednjih petnaestak minuta, dok su pre toga bili u rezultatskom minusu. Očekuje ih teška sezona, to je jasno, možda će efikasnost popraviti dolazak Entonija Modesta iz Kelna, koji je stigao umesto obolelog Sebastijana Alea. Verder stiže na Signal Iduna park posle godinu dana pauze, koju su proveli u Cvajti i ne verujemo da imaju neka velika očekivanja. ”Zeleni” su odigrali dva baš zanimljiva meča, a oba su završena rezultatom 2:2, prvo sa Volfsburgom u gostima, a onda na Vezeru protiv Štutgarta. Teško je da mogu izbeći poraz u Dortmundu, a uz jedinicu smatramo da će golova biti umereno. Predlog je kombinacija 1,2-5 sa koeficijentom 1.83 u kladionici MaxBet.

Štutgart – Frajburg – x @ 3.50 u CircusBet

Gosti su se polako etablirali kao tim iz vrha Bundeslige. Prethodne dve sezone Frajburg je odigrao odlično, u prvoj im je Evropa izmakla, ali ne i u prethodnoj sezoni pa će oni uskoro debitovati u Ligi Evrope. Bundesligu su započeli sjajnom pobedom u Augzburgu, tri od četiri gola dali su letošnje novajlije. Imali su veliku šansu na na pleća bace i Dortmund, sve je bilo idealno do 77. minuta kada je golman Fleken napravio kardinalnu grešku i dozvolio izjednačenje. U preostalom vremenu njegova mreža se još dva puta zatresla i Frajburg je upisao prvi poraz. Štutgart još nije izgubio, ali nije ni pobedio. Protiv Lajpciga na svom terenu, i Verdera na strani, ”Švabe” su remizirale i sada imaju dva boda na kontu. Ostavio je Štutgart dobar utisak i bez ostvarene pobede, pa smatramo da neće izgubiti ni od Frajburga. Nekako nam se čini da je ovde nerešeno najrealniji ishod, pa predlažemo x sa kvotom 3.50 u kladionici CircusBet.

Volfsburg – Šalke – 1 @ 1.90 u Meridianbet

”Vukovi” imaju samo bod iz prva dva kola, ali je to posledica i igranja protiv desetostrukog uzastopnog šampiona Bajerna. Naravno da niko nije očekivao trijumf na Alijanc areni, ali je pobeda planirana na premijeri protiv Verdera, atu su osvojili samo bod. Sada im u goste dolazi drugi povratnik u elitu, ekipa Šalkea. ”Kraljevsko-plavi” su takođe uzeli samo bod iz prva dva kola i to uz dosta sreće. Posle poraza u Kelnu u premijernom meču, remizirali su u drugom kolu na svojoj Veltins areni protiv Menhengladbaha, a do boda su stigli pogotkom sa bele tačke u sudijskoj nadoknadi. Trebaće još vremena da se Šalke vrati tamo gde mu je mesto, a to je vrh nemačkog fudbala. Za ovu sezonu ambicije su skromne, zlatna sredina i izostanak stresnih situacija kada je opstanak u pitanju. Volfsburg je bliži pobedi i očekujemo da osvoji tri boda. Za jedinicu se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 1.90.

Union Berlin – Lajpcig – GG @ 1.73 u MaxBet

Po nama, ovo je derbi kola. Od Lajpciga i Uniona očekujemo da ponovo budu u vrhu tabele, a nećemo se iznenaditi ni da budu među timovima koji će predstavljati Nemačku u Ligi šampiona. Ove sezone ta čast pripada Lajpcigu, dok se Union mora zadovoljiti Ligom Evrope, što im je prvi put u istoriji da igraju u ovom takmičenju. Evropski debi imali su prošle godine u Ligi konferencija. ”Bikovi” ne mogu da budu zadovoljni sa samo dva boda iz prva dva kola. Remi u Štutgartu nije bio ”smak sveta”, ali se očekivao trijumf protiv Kelna. Na kraju je meč završen bez pobednika 2:2, ali je Lajpcig igrao celo drugo poluvreme sa igračem manje zbog isključenja Soboslaija. Union je bio pravi kad je trebalo, u gradskom derbiju u prvom kolu pobedili su Hertu sa 3:1, dok su prošle nedelje odigrali bez golova na gostovanju u Majncu. Teško je reći ko je bliži pobedi u ovom duelu, Union je pet puta dočekao Lajpcig u prvenstvenim okršajima, tri puta u eliti i dva puta u Cvajti, a dobili su tri meča, od toga dva prethodna istim rezultatom 2:1. I sada očekujemo bar po gol na obe strane, a za GG se dobija koeficijent 1.73 u kladionici MaxBet.

Ajntraht – Keln – x @ 3.70 u CircusBet

”jarčevi” su jedini od nemačkih klubova morali u evropske kvalifikacije, dok je Ajntraht igrao nedavno u Szuper kupu Evrope. Tim iz Frankfurta će uskoro debitovati u Ligi šampiona, ali nam ne izgleda da su se adekvatno pojačali. Posebno je problematično to pto su pre sedam dana prodali svog najboljeg igrača, Srbina Filipa Kostića, koji je prešao u torinski Juventus. Ipak, ”Stara dama” jednom zove, pa ne mođemo ništa zameriti reprezentativcu ”Orlova”. Možda do kraja prelaznog roka stigne još neko pojačanje, pored Gecea i Lukasa Alarija u napadu, ali nam se čini da je ovo sastav sa kojim će Oliver Glasner igrati u Ligi šampiona. U prvom kolu Bajern je zgromio Ajntraht u Frankfurtu, dok je u drugom kolu tim iz grada na Majni osvojio bod u Berlinu. Keln može biti potpuno spokojan pred ovo kolo, uzeli su četiti boda iz prva dva meča, a posle trijumfa nad Šalkeom, doneli su bod iz Lajpciga. Pritom, ”Jarčevi” su dali pet golova za 180 minuta. Tri od prethodnih pet međusobnih duela završena su rezultatom 1:1, pa predlažemo remi i sada. Za x se u kladionici CircusBet dobija kvota 3.70.

Bohum – Bajern – 2,4+ @ 1.87 u Meridianbet

Bajern je prošle jeseni pobedio Bohum, u tom trenutku povratnika u Bundesligu, sa čak 7:0 u Minhenu. Ipak, neće šampion po dobrom pamtiti duele sa ovim timom iz prošle sezone. Na utakmici u Bohumu slavio je domaćin sa 4:2, a ne dešava se često da neko četiri puta pogodi mrežu Bavaraca i još ih i pobedi. To je uspeo Bohum, a taj rezultat je šokirao sve poznavaoce fudbala u nemačkoj. U novom prvenstvu, posle dva kola, ova dva tima deli cela liga. Bajern je osvojio maksimalan broj bodova, pobedili su u Frankfurtu sa 6:1, da bi na svom terenu savladali Volfsburg sa 2:0. Pre svega toga osvojili su još jedan Super kup Nemačke pobedivši Lajpcig u gostima sa 5:3. Za to vreme Bohum je oba puta poražen u novom prvenstvu, prvo od Majnca sa 2:1 kao domaćin, a onda i na gostovanju kod Hofenhajam i pored toga što su već na startu meča imali dva gola prednosti. Dvojka je izvesna, a očekujemo da če pasti bar četiri gola. Za 2,4+ koeficijent je 1.87 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.