Derbi dana: Mančester Junajted – Liverpul: Klop za prvu pobedu, Ten Hag za prvi bod, igra se najveći engleski derbi!

Vikend za nama u Premijer ligi nam je doneo dosta uzbuđenja, a prava poslastica nas očekuje večeras kada će snage odmeriti Mančester Junajted i Liverpul u najvećem derbiju engleskog fudbala.
Početak ovog susreta je zakazan za 21 čas.

Mančester Junajted: Katastrofalan start šampionata!

Nažalost, fudbaleri Mančester Junajteda nisu ostvarili primarni cilj kada je u pitanju prošla sezona, pošto je ekipa sa “Old Traforda” na kraju zauzela šesto mesto na tabeli i na taj način ostala bez plasmana u Ligu šampiona.
Kada smo kod ovog takmičenja, treba napomenuti da je prošle sezone tim koji je sa klupe predvodio Ralf Ragnik stigao do plasmana u nokaut fazu, ali je tu i stao, nakon što je eliminisan od Atletiko Madrida.
Novi trener je u međuvremenu postao Ten Hag koji je u proteklih nekoliko sezona sa dosta uspeha vodio ekipu Ajaksa sa kojom je ne tako davno igrao i polufinale Lige šampiona koje je izgubio u onom sada već legendarnom susretu od Totenhema, golom Lukasa Moure u poslednjim sekundama meča.
Što se letnjeg prelaznog roka tiče, u klub su na izričit zahtev holandskog stručnjaka stigli Lisandro Martinez i Malasija, a kao najveće pojačanje Kazemiro iz Real Madrida koji je stigao pre samo dva dana.
I dalje je neizvesna sudbina oko Kristijana Ronalda, međutim, kako sada stvari stoje sva je prilika da će portugalski reprezentativac i dalje ostati na “Old Trafordu”.
U prvom pripremnom susretu pred početak sezone, Junajted je deklasirao Liverpul rezultatom 4:0, što je bez ikakve sumnje dovelo do prave euforije sve navijače “crvenih đavola”.
Međutim, nakon dva odigrana kola nekadašnji šampion Engleske se nalazi na začelju tabele i to bez osvojenih bodova.
Naime, u prvom kolu su izabranici Ten Haga doživeli neočekivani poraz na svom terenu protiv Brajtona, pošto je taj duel završen rezultatom 1:2, da bi u drugom kolu Mančester Junajted doživeo pravu blamažu na gostovanju kod Brentforda, pošto je taj meč završen rezultatom 4:0, a ono što je posebno zanimljivo je da je to bio i rezultat prvog poluvremena.
Više nego jasno je da je atmosfera u klubu jako loša, a ostaje da se vidi da li će sjajni Kazemiro uspeti da probudi Junajted, iako se po poslednjim informacijama koje stižu sa Ostrva dolasci u klubu tek očekuju.

Liverpul: Mogu li Redsi do prvog trijumfa u sezoni?

Prva pomisao kada je u pitanju prošla sezona je da su fudbaleri Liverpula dosta dugo bili u igri za sva četiri trofeja, a na kraju su došli do dva.
Naime, izabranici Jirgena Klopa su došli do trofeja u FA Kupu i Liga Kupu i to oba puta nakon trijumfa nad Čelsijem, međutim, Redsi nisu uspeli da dođu do dva, složićete se bitnija trofeja.
U Premijer ligi je Liverpul bio u igri sve do poslednjeg kola, čak im je na ruku išlo i to što je Mančester Siti u jednom trenutku imao dva gola minusa na svom terenu protiv Aston Vile, međutim, “građani” su do kraja uspeli da preokrenu i dođu do druge uzastopne titule.
Najzad, Liverpul je pružao fenomenalne partije u prošlom izdanju Lige šampiona, a sigurno je da je četa Jirgena Klopa sjajno odigrala i taj finalni duel protiv Real Madrida, međutim, nažalost je do “ušatog” trofeja došao kraljevski klub.
Taj meč je završen rezultatom 0:1, iako je Liverpul imao čak 23 šuta ka golu Madriđana, ali lopta nije htela u gol, uz konstataciju da je te večeri briljirao i Tibo Kurtoa.
Što se tiče prelaznog roka, klub je napustio Sadio Mane, međutim, Redsi su angažovali zamenu u vidu fenomenalnog Darvina Nunjeza.
Međutim, malo ko se nadao da izabranici Jirgena Klopa nakon dva odigrana kola još uvek neće imati pobedu u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala.
Naime, u prvom kolu su Redsi samo remizirali na gostovanju kod novajlije Fulama kada je bilo 2:2, da bi u drugom kolu Liverpul na svom terenu odigrao meč bez pobednika protiv Kristal Palasa, pošto je taj meč završen rezultatom 1:1, a veliko je pitanje šta bi bilo da na tom susretu nije isključen upravo Darvin Nunjez koji je dobio potpuno zasluženi crveni karton.
Za kraj, treba podsetiti da su Redsi već došli do jednog trofeja ove sezone, pošto su u finalu Komjuniti Šilda bili bolji od svog najljućeg rivala Mančester Sitija, a taj duel je završen rezultatom 3:1.

Naš predlog

Mišljenja smo da će Redsi iskoristiti sve slabosti Mančestera koji zaista ima ogromnih problema u uvodna dva kola ovogodišnjeg izdanja Premijer lige, pa vam toplo preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.67.

Odbrana Junajteda ne uliva poverenje što Liverpul može i mora da iskoristi pa iz tog razloga za vas preporučujemo igru G2+, za koju je Meridianbet odredio koeficijent 1.56.

Za kraj, generalno bi ovo trebalo da bude jedan i te kako efikasan duel pa vam savetujemo da probate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.27.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.