Tip dana: Sampdorija – Juventus: Oslabljena “Stara dama” juri trijumf na teškom gostovanju u Đenovi!

Iako u ponedeljak ponuda nije ni blizu dobra kao što je to bio slučaj za vikend, ipak nas očekuje nekoliko veoma interesantnih susreta a jedan od njih se svakako igra u Đenovi gde će fudbaleri Sampdorije ugostiti Juventus.
Susret između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Sampdorija: Bleda partija u prvom kolu!

Prošle sezone se Sampdorija većim delom šampionata borila za opstanak, a na kraju je tim koji je nekada harao italijanskim fudbalom završio na petnaestom mestu na tabeli, relativno daleko od zone ispadanja.
Na izboren opstanak u eliti, sve navijače Sampe je svakako dobrano obradovala vest i da je njihov najljući, a ujedno i gradski rival Đenova, ispao iz lige, pa ove sezone nećemo biti u prilici da gledamo popularni “Derbi dela Lanterna”.
Što se tiče letnjeg prelaznog roka, u klub je stigao srpski reprezentavic Filip Đuričić, a pored njega nije bilo nekih značajnijih dolazaka u Đenovu, pa slobodno možemo konstatovati da Sampa ima jedan poprilično skroman tim, i sve osim borbe za opstanak bi bilo veliko iznenađenje.
Upravo u skladu sa ovim su Đenovljani i odigrali u prvom kolu na svom terenu protiv Atalante, u meču u kom su poraženi sa 0:2.
Od prvog do poslednjeg minuta je tim iz Bergama bio bolja ekipa na terenu i pravo je čudo kako izabranici Đanpjera Gasperinija nisu ubedljivijim rezultatom slavili na ovom gostovanju, iako je zanimljivo da je Boginja do drugog gola stigla golom u poslednjim sekundama utakmice.
Sada Sampdoriju očekuje daleko ozbiljniji posao pošto joj u goste dolazi Juventus koji je odigrao fenomenalan meč u prvom kolu na svom terenu protiv Sasuola kada je bilo 3:0.
Inače, kada su u pitanju međusobni susreti sa “starom damom”, Đenovljani su poslednji trijumf ostvarili još 2019. godine kada su na svom stadionu slavili sa 2:0.
Poslednji duel između ove dve ekipe je odigran sredinom marta ove godine i završen je pobedom Juventusa od 1:3.

Juventus: Ako se po jutru dan poznaje, biće ovo lepa sezona za “bjankonere”!

Prošla sezona za klub iz Torina je svakako bila za zaborav, a ono što je nekako najbitnije je podatak da su izabranici Masimilijana Alegrija uspeli da dođu do plasmana u Ligu šampiona.
Ovog puta je uprava torinskog kluba pred trenera Juventusa postavila jasan cilj, a to je povratak Skudeta u vitrine najtrofejnijeg italijanskog kluba, a ne treba ni govoriti o tome da će sve to biti pakleno težak zadatak.
Utisak je da je “stara dama” uz Romu odradila možda i najbolji prelazni rok. Ruku na srce, klub je napustio Paulo Dibala koji je upravo i prešao u redove rimske ekipe, kao i De Liht koji je potpisao za Bajern iz Minehna, međutim, novi igrači Juventusa su postali Filip Kostić, Bremer, Pol Pogba i Anhel Di Marija, pa slobodno već sada možemo konstatovati da Juve ima jači tim makar po imenima, nego što je to bio slučaj prošle sezone.
U prvom kolu su “bjankoneri” pružili jednu fantastičnu partiju i na svom terenu bez većih problema savladali Sasuolo rezultatom 3:0.
Anhel Di Marija je postigao uvodni gol, a bio je i asistent Vlahoviću za konačnih 3:0. Drugi gol je takođe delo srpskog reprezentativca koji je pogodio sa bele tačke, koji je pokazao da nastavlja da rešeta protivničke mreže i ove sezone.
Nažalost, na tom susretu sa Sasuolom se povredio Di Marija koji se tako priključio od ranije povređenim igračima poput Pogbe, Ščesnog, Kijeze, a kako sada stvari stoje pod velikim znakom pitanja za ovo gostovanje u Đenovi biće i Bonuči, međutim, veće su šanse da italijanski reprezentativac zaigra na ovom duelu.

Naš predlog

I pored toga što će Juve na ovo gostovanje otputovati bez nekoliko veoma važnih fudbalera, mišljenja smo da je tim iz Torina ipak izraziti favorit protiv Sampdorije, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate 2, za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.65.

Ne treba očekivati previše golova, ali sigurno je da će ih biti, makar dva, a po našem mišljenju najviše tri, pa vam shodno tome savetujemo da probate sa igrom 2-3 gola za koju je Meridianbet pripremio kvotu 1.98.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.