Tip dana: Crvena zvezda – Makabi Haifa: Zid plača na Marakani za Makabi!

Utorak nam donosi revanš mečeve kvalifikacija za Ligu šampiona, a svakako meč koji budi najveću pažnju se igra na stadionu “Rajko Mitić” gde će Crvena zvezda ugostiti Makabi iz Haife.
Prvi duel između ova dva tima koji je odigran na “Sami Oferu”, u kom je izraelski šampion u jednom zaista sjajnom susretu savladao crveno-bele, a krajnji rezultat je bio 3:2, što nam bez ikakve sumnje obećava još zanimljiviji revanš.
Početak meča na najvećem srpskom stadionu zakazan je za 21 čas.

Crvena zvezda: “Treća sreća” za Dejana Stankovića!

Pre svega, treba konstatovati da ono što rade crveno-beli u poslednjih nekoliko godina u evropskim takmičenja zavređuje svaku pohvalu.
Sve je počelo od one ere Vladana Milojevića koji je najtrofejnijem srpskom klubu posle petnaest godina posta doneo plasman u Ligu Evrope.
Pedantni stručnjak je nakon toga uspeo da Zvezdu dva puta uvede i u Ligu šampiona, iako oba puta nažalost crveno-beli nisu došli do plasmana u nokaut fazu.
Njega je nasledio Dejan Stanković koji dva puta zaredom nije uspeo da dođe do plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, pa su najvatrenije pristalice morale da se zadovolje sa Ligom Evrope, međutim, oba puta je najtrofejniji srpski klub obezbedio plasman u nokaut fazu, a prošle sezone je Zvezda najdalje došla, s obzirom da je zbog prvog mesta u grupi došla do direktnog plasmana u osminu-finala, gde su crveno-beli zaustavljeni od Rendžersa u jednom nezaboravnom dvomeču.
Prošlo izdanje srpskog šampionata odavno nije bilo zanimljivije, pošto je odluka o šampionu doneta u poslednjem kolu, a treba napomenuti da je tim sa stadiona “Rajko Mitić” na zimsku pauzu otišao sa pet bodova minuta u odnosu na Partizan.
Ipak, drugi deo prvenstva je četa Dejana Stankovića odigrala na fenomenalan način, pobedila Partizan u derbiju i potpuno zasluženo došla do pete uzastopne titule šampiona Srbije.
Šlag na tortu bilo je osvajanje Kupa, nakon pobede nad najljućim rivalom uz dva fenomenalna gola Aleksandra Kataija.
Trenutno se crveno-beli nalaze u sjajnoj situaciji, s obzirom da u ovom trenutku imaju čak sedam bodova viška u odnosu na Partizan koji je do sada ostvario samo dva trijumfa na pet mečeva, za razliku od aktuelnog šampiona koji ima maksimalan učinak za sada.
U trećem kolu kvalifikacija crveno-beli su bez većih problema eliminisali Pjunik i to ukupnim rezultatom 7:0, ali je ruku na srce srpski predstavnik u plej-ofu naišao na daleko ozbiljnijeg rivala, što se najbolje videlo u prvom susretu koji je odigran na “Sami Oferu” koji je Makabi rešio u svoju korist rezultatom 3:2.
Nakon vođstva domaćina izabranici Dejana Stankovića su relativno brzo uspeli da se podignu i preko Pešića i Kange na odmor odu sa golom prednosti.
Međutim u nastavku meča je četa Baraka Bahara zaigrala dosta bolje, postigla dva gola i u Beograd putuje sa lepom prednošću, ali je veliko pitanje da li će to biti dovoljno za ulazak u Ligu šampiona, pošto je poznato koliko dobro Zvezda igra na svom stadionu.

Makabi Haifa: Izraelski šampion je i te kako ozbiljan tim!

Veoma zanimljivo je da drugu godinu zaredom šampion Srbije dobija Makabi na žrebu za ulazak u Ligu šampiona. Tako je bilo i prošlog leta, mada su ruku na srce Izraelci poraženi od Kairata već u prvoj rundi kvalifikacija.
Godinu dana kasnije taj tim izgleda potpuno drugačije, što je verovatno najbolje na svojoj koži osetio grčki velikan Olimpijakos koga je tim iz Haife pobedio u sred Pireja rezultatom 0:4, što je verovatno i najveće iznenađenje dosadašnjeg toka kvalifikacija.
Najzaslužniji za preporod Makabija je bez ikakve sumnje sjajni trener Barak Bahar koji je za samo dve sezone doneo isto toliko titula prvaka Izraela ovom klubu.
Prošlu sezonu je tim sa “Samija Ofera” završio na prvom mestu na tabeli uz čak osam bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Ber Ševu, što je između ostalog ovom timu i donelo plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.
Pri samom žrebu je u klubu vladalo veliko nezadovljstvo, s obzirom da se stekao utisak da šampion Izraela nije mogao gore da prođe, pošto je za rivala u trećem kolu kvalifikacija dobio Olimpijakos.
Prvi duel između ove dve ekipe koji je odigran u Haifi je završen rezultatom 1:1, uz podatak da su izabranici Baraka Bahara do izjednačenja stigli u drugom minutu sudijske nadoknade, kada je pogodio Haziza koji najverovatnije slovi i za najboljeg fudbalera Makabija.
Kao što smo već napomenuli, u revanši smo prisustvovali pravoj kanonadi izraelskog predstavnika koji je na “Karaiskakisu” demolirao Olimpijakos i slavio sa 0:4, a zanimljivo je da se pitanje pobednika nijednog trenutka nije dovelo u pitanje pošto je Makabi već u petom minutu preko Šerija došao do prednosti, a u nastavku je četa trenera Bahara uspela da postigne još tri gola i zakazala sebi duel sa Crvenom zvezdom.
Kao što smo već napomenuli, prvi duel između izraelskog i srpskog šampiona je završen pobedom Makabija od 3:2, a vrlo lako se moglo desiti da vidimo i još golova na tom susretu.
Za razliku od srpskog šampionata, prvenstvo Izraela je počelo tek prošlog vikenda, međutim tim iz Haife je očekivano odložio svoj duel kako bi se što bolje pripremio za revanš meč sa crveno-belima.
Što se tiče kadrovske situacije, i dalje je neizvesno da li će dvostruki strelac na prvom meču Pjero biti spreman za ovaj duel, iako su veće šanse da hoće, dok se Haziza oporavio i sigurno će zaigrati od prvog minuta na najvećem srpskom stadionu.
Za kraj, Makabi je propustio priliku da već na startu sezone dođe do novog trofeja, pošto je ova ekipa poražena u finalu izraelskog Superkupa od Ber Ševe i to nakon slabijeg izvođenja jedanesteraca.

Naš predlog

Poznato je koliko dobro crveno-beli igraju na svom stadionu u evropskim mečevima, a ono što će samo dati vetar u leđa izabranicima Dejana Stankovića je to što će “Rajko Mitić” biti ispunjen do poslednjeg mesta, pa vam zbog svega toga toplo preporučujemo da probate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila odličan koeficijent 1.83.

Srpski šampion će učiniti sve da u ranoj fazi meča dođe do gola, pa smatramo da je zbog toga prelaz 1-1 idealna kombinacija za ovaj revanš meč sa izraelskim šampionom, a sve to Meridianbet plaća sa neverovatno dobrom kvotom 2.70.

Za kraj, Crvena zvezda ukoliko želi da prođe u Ligu šampiona gotovo sigurno mora da postigne makar dva gola na svom stadionu, a mišljenja smo da će se to i desiti, pa vam preporučujemo da odigrate igru D2+ za koju je Meridianbet odredio koeficijent 1.87.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.