Najava i analiza: Bundesliga, 4. kolo: Stari derbi Nemačke na Alijanc areni, Dortmund mamuran u Berlinu

Nastavlja se nemačka Bundesliga utkmicama četvrtog kola. Posle tri runde sve je kao i prošle sezone, bar kada je vrh tabele u pitanju. Na njemu je minhenski Bajern i niko ne sumnja da će tu biti i na kraju sezone. Najneprijatnije iznenađenje je Bajer iz Leverkuzena koji još uvek nije osvojio ni bod. Prošlog vikenda prisustvovali smo jednom od najvećih preokreta od kada se fudbal igra. Verder je u Dortmundu preokrenuo 2:0 na 2:3 od 89. od 95. minuta. Predložene kvote bile su aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Frajburg – Bohum – T12+ @ 1.53 u MaxBet

Nemamo nikakvu sumnju da će Frajburg i ove sezone biti, ne samo u gornjem delu tabele, već među najboljim ekipama Nemačke. Odličan tim, koji je prošle sezone izborio plasman u Ligu Evrope, dodatno je pojačan i u prva tri kola upisao dve pobede, obe u gostima. Savladali su Augzburg i Štutgart, ali su poraženi od Dortmunda na svom terenu i to u samom finišu, a do 15 minuta pre kraja imali su gol prednosti. Sada im u goste dolazi tim Bohuma, pored Leverkuzena jedini koji još nema ni bod na svom kontu. U prva dva kola Bohum je sa golom razlike poražen od Majnca na svom terenu i na gostovanju kod Hofenhajma, ali su zato prošle nedelje doživeli katastrofu protiv Bajerna koji ih je u Bohumu pobedio sa 7:0. I prošle sezone Bohum je ovim rezultatom izgubio od Bavaraca, ali u Minhenu, dok je na svom terenu uspeo da savlada šampiona. Bohum je sateran uza zid i moraće da pokuša nešto na Evropa parku. Naš predlog je domaćin daje dva gola, a moguće je da će biti dosta golova. Za T12+ kvota je 1.53 u kladionici MaxBet.

Herta – Dortmund – 4+ @ 2.21 u CircusBet

Ono što se Borusiji dogodilo u prošlom kolu ne događa se često, tačnije, ne pamtimo da se ikad dogodilo. Na Signal Iduna parku već se spremalo još jedno slavlje zbog treće uzastopne pobede na startu prvenstva, ”Milioneri” su vodili 2:0 protiv Verdera, a u toku je bio 89. minut. Međutim, nije gotovo kod Nemaca dok sudja ne odsvira kraj, a kad je poslednji put sudija Badštubner dunuo u pištaljku, na semaforu je pisalo 2:3!? Šta se dogodilo, nije nam još uvek jasno, Verder je postigao tri gola u intervalu od 89. do 95. minuta i odneo sva tri boda iz Dormunda. Moraće Borusija brzo da se oporavi od tog šoka da im Bajern ne bi dodatno umakao i tako rešio prvenstvo pre nego što se i zahuktalo. Edin Terzić ima dosta posla u Dortmundu da stvori jak tim bez Halanda, pojačanja i dalje dolaze, ali je vremena za uigravanje malo. Gostovanje Herti prošlo je loše u prethodnoj sezoni, Dortmund je poražen na Olimpijskom stadionu. Sada su Berlinci bez pobede u tri kola, osvojili su bod prtoiv Ajntrahta, ali su izgubili na oba gostovanja, protiv gradskog rivala Uniona i Menhengladbaha. Pet golova je palo prošle sezone u duelu ova dva rivala u Berlinu, a sada verujemo da će ih biti bar četiri. Za 4+ koeficijent je 2.21 u kladionici CircusBet.

Hofenhajm – Augzburg – 1,2+ @ 1.67 u Mozzartbet

Za obe ekipe, bar se čini, bolje je kada gostuju. To posledbno važi za Augzburg koji je oba puta izgubio na svom terenu u aktuelnoj sezoni, ali je zato doneo sva tri boda sa gostovanja u Leverkuzenu. U Augzburgu su već slavili Frajburg i Majnc, pa se može zaključiti da ovaj tim ima problema sa igrom pred svojim navijačima. Analogija bi nam rekla da će im biti lakše u Sinshajmu protiv Hofenhajma, ali to neće biti tako. Hof je igrao jednom na svom terenu, pobedio je Bohum posle velikog preokreta sa 3:2. I sa strane su jednom doneli tri boda, pobedili su prošle subote u Leverkuzenu sa 3:0. Domaćin je izuzetno efikasan, dao je već sedam golova, a efikasniji je samo neprikosnoveni Bajern. Prošle sezone Hofenhajm je oba puta slavio protiv Augzburga, a na ta dva meča dao im je sedam golova. Naš predlog je jedinica uz bar dva gola domaćina. Za kombinaciju 1,2+ u kladionici Mozzartbet dobija se koeficijent 1.67.

Majnc – Leverkuzen – GG3+ @ 1.80 u MaxBet

Odigrana su samo tri kola a Bajer iz Leverkuzena je već u velikom problemu. Nijedan bod nema na kontu tim iz Leverkuzena, mada su dva puta igrali pred svojim navijačima. Da sve bude gore, na Baj areni su slavili Augzburg i Hofenhajm, a na oba meča Bajer je primio po tri gola. Ispada da je jedino prihvatljivo izdanje bilo ono iz Dortmunda kada su poraženi minimalnim rezultatom, ali su igrali baš dobro u drugom poluvremenu, kada su im i poništena dva gola. U Mjancu nemaju izbora, moraju ići na pobedu, ali je domaćin još uvek bez poraza. Majnc je sakupio sedam bodova iz tri utakmice, identičnim rezultatom 2:1 slavili su u Bohumu i Augzburgu, a između ta dva trijumfa smestio se remi bez golova sa Uniono Berlinom u Majncu. Jasno je da će oba tima igrati na pobedu, u prošloj sezoni Majnc je pobedio Bajern na svom terenu sa 3:2. Očekujte golove i sada, a za GG3+ koeficijent iznosi 1.80 u kladionici MaxBet.

Lajpcig – Volfsburg – 1,2+ @ 1.73 u Meridianbet

Teško da je neko mogao da pretpostavi da će Lajpcig biti bez pobede nakon tri odigrana kola, a situacija je baš takva. Dva remija i jedan poraz imaju ”Bikovi” za sada i pobeda protiv Volfsburga im je neophodna. Sve je počelo porazom od Bajerna u Super kupu Nemačke od čak 5:3, a nastavilo se remijima sa Štutgartom i Kelnom, kao i porazom u Berlinu od Uniona u prošlom kolu. Za Tedeska su već krenuli problemi, a Lajpcig tek očekuju prava iskušenja. Volfsburg je takoće bez pobede, a kao i ”Bikovi” ima dva remija i jedan poraz. ”Vukovi” su očekivano izgubili na gostovanju kod šampiona Bajerna, ali se nisu obrukali, bilo je ”samo” 2:0. Na svom terenu su igrali dva putaoba puta protiv povratnika u elitu, , ali nisu uspeli da zabeleže pobedu. Protiv verdera bilo je 2:2, a protiv Šalkea 0:0. Bliži trijumfu u ovom meču su domaćini, a uz jedinicu verujemo da će Lajpcig bar dva puta pogoditi mrežu svog rivala. Za 1,2+ koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.73.

Šalke – Union Berlin – T22+ @ 2.20 u Mozzartbet

”Kraljevsko-plavi” iz Gelzenkirhena još su bez pobede, ali su izgubili samo jednom u prva tri kola. Jasno je navijačima ovog slavnog kluba da stvari neće odmah biti po njihovoj želji i da je potrebno vreme da se Šalke vrati tamo gde pripada, u vrh nemačkog fudbala. Sada je najvažnije ne ugroziti opstanak u povratničkoj sezoni, ali ni taj zadatak neće biti lak. Šalke je uspeo da izvuče bod na svom terenu protiv Menhengladbaha golom u poslednjim trenucima, a mrežu je sačuvao i na gostovanju u Volfsburgu. Jedini neuspeh doživljen je na premijeri u Kelnu. Svakako je Unio favorit u Gelzenkirhenu, stvari u Bundesligi promenile su se u prethodne tri godine, i tim koji je prvi put zakoračio u elitu pre tri sezone, favorit je na gostovanju kod višestrukog nemačkog prvaka. Union je u prošlom kolu pobedio i Lajpcig, sada ima dve pobede, nad Hertom i Lajpcigom, kao i remi u Majncu. Ubrzo će nastupati i u Ligi Evrope, i trebaće im dodatna injekcija samopouzdanja pred evropski start. Naš predlog je gost daje dva gola, sa kvotom 2.20 za T22+ u kladionici Mozzartbet.

Bajern – Menhengldbah – 1,GG @ 2.05 u MaxBet

Derbi kola svakako jeduel Bajerna i Borusije iz Menhengladbaha, ne samo zbog tradicije koju imaju ova dva kluba, i to što se radi o najstarijem nemačkom derbiju, već i zbog trenutne situacije na tabeli. Očekivano, Bajern je na vrhu sa maksimalnim brojem bodova, ali je zato Menhengladbah prijatno iznenađenje i ima sedam bodova iz tri kola. Mogli su i ”Ždrepci” da budu maksimalni pred ovaj duel, ali su primili gol iz penala u Gelzenkirhenu u sudijskoj nadoknadi. Dakle, sastaju se dve prvoplasirane ekipe i trebalo bi očekivati neizvestan meč, ali da li je tako? Bajern je toliko dominantan u Bundesligi da se i čelnici ovog takmičenja brinu šta će se dogoditi u narednom periodu s obzirom da počinje da pada poseta, ali i interesovanje za ligu u kojoj se prvak unapred zna. Ostaje da se nadamo da će neki klub uspeti barem da se približi Bajernu i bude im ravnopravan konkurent u većem delu sezone. Mogao bi to da bude i Menhengladbah koji ima odličan tim i za nemačke prilike. Za ovaj meč pokušaćemo sa igrom pobeda domaćina uz igru gol-gol, za koju se dobija iole solidna kvota. Za 1,GG u kladionici MaxBet koeficijent iznosi 2.05.

Keln – Štutgart – GG @ 1.56 u CircusBet

Keln još nema poraz, a Štutgart pobedu. Trebalo bi sve da bude jasno pred ovaj duel kada se pogleda tabela, ali kada je Bundelsiga u pitanju to ne znači mnog. ”Jarčevi” su u prošlom kolu uzeli bod u Frankfurtu, što su učinili i u Lajpcigu nešto ranije. Sezonu su započeli pobedom nad Šalkeom i svakako da svi mogu biti zadovoljni takvim učinkom. Što se Štutgarta tiče, ”Švabe” su imale dosta težak raspored a startu nove sezone. Na svom terenu su odigrali 1:1 sa Lajpcigom, onda doneli bod iz Bremena, bilo je 2:2, ali su prvi poraz doživeli u prethodnom kolu, na som terenu protiv Frajbirga. Gostima je bio dovoljan jedan gol da odnesu sva tri boda iz Štutgarta. Prošle godine ”Švabe” su tek u samom finišu, tačnije u sudijskoj nadoknadi meča poslednjeg kola, uspeli da izbegnu igranje u baražu za opstanak. Prvi cilj je da ove godine ne dođu u takvu situaciju i da što je ranije moguće obezbede svoj status bundesligaša i za narednu sezonu. Očekujemo da budu uspešni u Kelnu, ali se odlučujemo za igru gol-gol za koju koeficijent u kladionici CircusBet iznosi 1.56.

Verder – Ajntraht – 2 @ 2.80 u Mozzartbet

U Bremenu još nisu svesni kakav preokret su napravili u Dortmundu. Bili su prežaljeni, gubili sa 2:0, a polako se ulazilo u poslednji minut regulernog toka. Za Verder je i to blo dovoljno vremena da postigne tri gola i stigne do prve pobede u Bundesligi još od proleća 2021. godine. Vereder ima pobedu i dva remija u prva tri kola, posebno se ističu efikasnošću, prva dva meča odigrali su 2:2, protiv Volfsburga na strani i Štutgarta na Vezeru, da bi onda stigao taj trijumf na Signal Iduna parku sa 3:2. Ajntraht još nema pobedu, samo dva boda osvojio je osvajač Lige Evrope iz prošle sezne i novi nemački predstavnik u Ligi šampiona. Posle poraza od Bajerna u Frankfurtu Ajntraht je uzeo bod u Berlinu protiv Herte i prošle sedmice na svom terenu protiv Kelna. Njima je prvi trijufm preko potreban i verujemo da će do njega doći u Bremenu, na gostovanju kod povratnika u elitu. Za dvojku se u kladionici Mozzartbet dobija kvota 2.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.