Najava i analiza: La Liga, 3. kolo: Bez većih derbija, ali daleko od toga da neće biti interesantno!

Španska Primera

Od petka su na programu mečevi trećeg kola španske La Lige, koje nam ovog puta ne donosi neki veći derbi.
Utisak je da se najzanimljiviji susret igra na “Mestalji” gde će fudbaleri Valensije ugostiti Atletiko Madrid. Aktuelni šampion putuje na teško gostovanje kod Espanjola, dok Barsa ne bi trebalo da ima previše problema na svom stadionu protiv Valjadolida.
Od ostalih susreta izdvajamo duel između Almerije i Sevilje, kao i meč između Hetafea i Viljareala.

Đirona – Selta – 3+ @ 2.26 u Meridianbet

Premijerni duel trećeg kola španske La Lige se igra u Kataloniji gde će fudbaleri Đirone ugostiti Seltu. Nakon dva odigrana kola domaćin se nalazi na devetom mestu na tabeli, a nakon poraza u prvom kolu od Valensije, Katalonci su u prošlom kolu odigrali sjajan meč na svom terenu i slavili protiv Hetafea sa 3:1.
Što se tiče Selte, do sada je tim iz Viga osvojio samo jedan bod i to u prvom kolu protiv Espanjola, dok je u prošlom kolu Selta poražena na svom terenu protiv Reala, kada je bilo 1:4.
Sve ukazuje na to da će ovo biti jedan susret sa dosta golova, pa vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je Meridianbet pripremio kvotu 2.26.

Betis – Osasuna – 1 @ 1.90 u CircusBet

U petak je na programu još jedan meč iz La Lige, i to duel na “Benito Viljamarinu” gde će Betis ugostiti Osaasunu.
Ako se po jutru dan poznaje utisak je da će ovo biti jedna veoma uspešna sezona za fudbalere Betisa koji se nakon dva odigrana kola nalaze na deobi prvog mesta na tabeli.
U prošlom kolu su Andalužani slavili na veoma teškom gostovanju kod Majorke, a taj meč je završen rezultatom 1:2.
Što se tiče Osasune i tim iz Pamplone je maksimalan, što nije iznenađenje za sve one koji pomno prate špansko prvenstvo, s obzirom da su iza ovog tima dve sjajne sezone.
Ipak, mišljenja smo da bi bilo možda i previše kada bi Osasuna slavila i na ovom meču i to protiv Betisa koji blista u poslednje vreme, pa vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica CircusBet pripremila kvotu 1.90.

Elče – Real Sosijedad – GG @ 2.00 u Maxbet

Prvi meč subotnjeg programa se igra u Alikanteu, gde će Elče ugostiti Real Sosijedad. Nije nikakva tajna da će primarni cilj Elčea biti opstanak u društvu najboljih, a do sada je ova simpatična ekipa osvojila samo jedan bod, pošto je nakon poraza u prvom kolu Elče u prošlom kolu remizirao protiv Almerije kada je bilo 1:1.
U goste im dolazi Real Sosijedad koji je u prošlom kolu doživeo pravu katastrofu na svom terenu protiv Barselone kada je bilo 1:4, mada se mora priznati da je to bila jedna od najbojih partija tima sa “Nou Kampa” u poslednjih nekoliko godina.
Poznato je da Baskijci umeju dosta dobro da odigraju na strani, mada i Elče retko gubi kod kuće pa je možda i idealna prognoza za ovaj duel da će i jedna i druga ekipa postići makar po jedan gol zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG za koju je Maxbet pripremio kvotu 2.00.

Rajo Valjekano – Majorka – 3+ @ 2.23 u Meridianbet

Svi navijači Rajo Valjekana imaju dosta razloga za zadovoljstvo, s obzirom da njihov omiljeni tim igra sjajno na startu šampionatu.
U prvom kolu je Valjekano napravio senzaciju na gostovanju kod Barselone kada nije bilo golova, a u drugom kolu je ovaj tim slavio na jednom od najtežih gostovanja u ligi protiv Espanjola, pošto je taj meč završen rezultatom 0:2, čime je Rajo završio epizodu u Kataloniji na najbolji mogući način.
Majorki po svemu sudeći predstoji velika borba za opstanak, a u prošlom kolu je ovaj tim poražen na svom terenu od Betisa, što nije nimalo dobra stvar.
Vrlo lako se može desiti da će ovo biti jedan meč sa velikim brojem golova, pa vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je Meridianbet pripremio kvotu 2.23.

Almerija – Sevilja – 1X @ 1.72 u Mozzartbet

Iako je Almerija u dosadašnjem toku šampionata osvojila samo jedan bod, daleko od toga da su se Umar Sadik i drugari obrukali.
U prošlom kolu je novajlija u društvu najboljih remizirao na gostovanju kod Elčea, dok je poznato da je u prvom kolu Almerija tesno izgubila od Reala, iako je na poluvreme otišla sa golom prednosti.
Od Sevilje smo dosta više očekivali i malo ko se nadao da Andalužani nakon dva odigrana kola neće imati niti jedan trijumf.
Posle poraza u prvom kolu, u prošlom kolu je četa trenera Lopategija samo remizirala na svom terenu protiv Valjadolida, a taj meč je završen rezultatom 1:1.
Smatramo da će domaćin iskoristiti lošu formu Sevilje i da neće izgubiti na ovom duelu, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa duplom šansom 1X za koju je Mozzartbet pripremio koeficijent 1.72.

Hetafe – Viljareal – 3+ @ 2.36 u Meridianbet

Nakon dva odigrana kola stiče se utisak da je Hetafe tim koji je do sada ubedljivo najmanje pokazao od svih prvoligaša s obzirom da se ekipa iz predgrađa Madrida trenutno nalazi na poslednjem mestu na tabeli bez osvojenih bodova.
U prošlom kolu je Hetafe poražen na gostovanju kod Đirone, a taj meč u Kataloniji je završen rezultatom 3:1, i treba napomenuti da se pitanje pobednika nijedne sekunde nije dovodilo u pitanje.
Za razliku od domaćina, “žuta podmornica” je možda do sada i najviše pokazala, pošto četa Unai Emerija nakon dva odigrana kola drži prvo mesto na tabeli sa maksimalnim učinkom i sa odličnom gol razlikom, pošto je Viljareal postigao pet a nije primio nijedan gol.
Zbog svega toga je tim sa “El Madrigala” favorit i na ovom duelu, ali su nekako sigurnija varijanta golovi, pa vam preporučujemo da odigrate igru 3+ koju Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.36.

Barselona – Valjadolid – 1-1 @ 1.50 u Mozzartbet

Nakon sramnog izdanja u prvom kolu protiv Valjekana, Barsa je u prošlom kolu odigrala jedan fenomenalan meč na gostovanju kod Real Sosijedada i slavila sa 1:4, a ono što posebno može da raduje sve navijače katalonskog tima je podatak da je Levandovski postigao dva gola, čime je samo nastavio tamo gde je stao u Bajernu.
Protivnik Barseloni će ovog puta biti Valjadolid koji nakon prva dva kola zauzima osamnaesto mesto na tabeli sa samo jednim osvojenim bodom, i to u prošlom kolu kada je ovaj tim mimo svih očekivanja uspeo da odoli na gostovanju kod favorizovane Sevilje.
Pitanje pobednika ovde ne bi smelo da se dovodi u pitanje, a za očekivati je da od samog starta domaćin krene silovito ka golu protivnika zbog čega vam savetujemo da probate sa prelazom 1-1 koji Mozzartbet plaća sa kvotom 1.50.

Espanjol – Real Madrid – 2 @ 1.48 u CircusBet

U prvom kolu je Espanjol do boda došao u poslednjim sekundama meča protiv Selte, međutim, dosta manje sreće je tim iz Katalonije imao u drugom kolu, s obzirom da je na svom terenu gde zaista retko gubi glatko poražen od Rajo Valjekana, a taj meč je završen rezultatom 0:2.
Što se tiče Reala, kako sada stvari stoje utisak je da će Madriđani i ovog puta voditi glavnu reč kada je u pitanju borba za naslov prvaka, a u prošlom kolu je aktuelni šampion Evrope odigrao jedan fantastičan meč na gostovanju kod Selte, kada je bilo 1:4.
Iako smo dosta puta apostrofirali to da Espanjol važi za jedan tim koji igra fenomenalno na domaćem terenu a dosta lošije na strani, smatramo da im to neće previše pomoći u duelu protiv Reala, zbog čega vam savetujemo da odigrate 2 za koju je CircusBet pripremio kvotu 1.48.

Kadiz – Atletik Bilbao – GG @ 2.15 u Maxbet

Uz Hetafe, fudbaleri Kadiza su za sada najmanje pokazali od svih ekipa, što previše i ne čudi, pošto je ovaj tim jedan od glavnih kandidata za selidbu u niži rang.
U prošlom kolu je Kadiz glatko poražen na gostovanju kod Osasune, pošto je taj meč u Pamploni završen rezultatom 2:0.
Atletik Bilbao će učiniti sve da se ove sezone umeša u borbu za plasman u neko od evropskih takmičenja, ali biće to pakleno težak posao pošto odavno nije bila ovako ozbiljna konkurencija u La Ligi.
Inače, u prošlom kolu su Baski slavili na svom terenu protiv Valensije, a taj meč je završen rezultatom 1:0, nakon čega se Atletik nalazi na sedmom mestu na tabeli.
Biće ovo idealna prilika da Kadiz dođe do prvog trijumfa, međutim, neće se Bilbao koji standardno igra loše na strani unapred predati.
Velika je verovatnoća da će i jedni i drugi postići makar po gol na ovom susretu, a sve to Maxbet ceni sa kvotom 2.15.

Valensija – Atletiko Madrid – 3+ @ 2.27 u Meridianbet

Poslednji meč trećeg kola najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala je ujedno po imenima i najveći derbi ovog kola, pošto će Valensija ugostiti Atletiko Madrid.
Tim sa Mestalje za sada ima polovičan učinak, pošto je nakon trijumfa u prvom kolu nad Đironom u prošlom kolu “slepi miševi” doživeli poraz na gostovanju kod Bilbaa, kada je bilo 1:0.
Atletiko je sa druge strane u prošlom kolu doživeo neprijatan poraz na domaćem terenu protiv Viljareala, pa je utisak da će Madriđani učiniti sve da se već u ovom kolu iskupe svojim navijačima za taj poraz.
Iako veće šanse za trijumf dajemo gostujućoj ekipi, smatramo da je bolje da pokušate sa igrom na veliki broj golova, konrektno na igru 3+ za koju je Meridianbet pripremio koeficijent 2.27.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.