Najava i analiza: Premijer liga, 4. kolo: Tobdžija Mitar na megdan ”Tobdžijama” sa Emirejtsa, lak zadatak za šampiona i vicešampiona

premijer liga

Pred nama je novo kolo u engleskoj Premijer ligi, po redu je četvrto, a naredno je vanredno i počinje već u utorak. Izrazitog derbija neće biti ovog vikenda, očekuje se interesantan duel na Stamford Bridžu gde gostuje Lester, ali i na Emirejtsu na koji dolazi Fulam. Junajted polse pobede nad Liverpulom odlazi u najjužniju lugu na Ostrvu, na megdan Sautemptonu. Liverpul i Siti ne bi smeli da imaju problema sa Bornmutom odnosno Palasom. Predložene kvote bile su aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Sautempton – Mančester junajted – 3+ @ 1.60 u Meridianbet

Sad tek ne znamo šta da mislimo od Eriku Ten Hagu i Mančester junajtedu. Da li je pravo lice ”Đavola” ono protiv Brentforda ili ono od prošlog ponedeljka koje smo videli u duelu sa Liverpulom. Biće da je ovo drugo, a ono što se dešavalo u prva dva kola, porazi od Brajtona i Brentfoda, pripisaćemo onoj staroj da se ”prvi mačići…” U međuvremenu je JUnajted jači za doskorašnjeg prvotimca Reala Kazemira, a moguće je da u narednim danima još neko pojačanje sleti na Old Traford. U suprotnom pravcu mogao bi Kristijano Ronaldo koji je je kod Holanđanina izgubio mesto u prvih 11. Sautempton je odigrao takođe dve slabe utakmice na startu, ali je bar uzeo jedn bod. Međutim i oni su zablistali u prethodnom kolu i osvojili sva tri boda u Lesteru zahvaljujući dvostrukom strelcu Če Adamsu. Škot će napasti i Junajted, a naš predlog za uvodni meč ovog kola je 3+. Za ovaj tip koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.60.

Brentford – Everton – 1 @ 2.10 u MaxBet

Došlo je vreme da su ”Pčelice” favoriti u duelu sa ”Karamelama”. Nije to ništa čudno, Brentford je odlično odigrao svoju debitantsku sezonu u eliti i sada mu je mnogo lakše. U prva tri kola uzeli su četiri boda. Remizirali su u Lesteru, deklasirali Mančester junajted na svom Komjunitiju, da bi prvi poraz upislai prošle sedmice u malom londonskom derbiju protiv Fulama. Bili su blizu boda, ali ih je Aleksandar Mitrović srušio u 90. minutu, postigavši treći gol za svoj tim. Everton je u problemu, Frenk Lampard nema mnogo izbora posle pradaje Rišarlisona. Sve dok se u tim ne vrate povređeni Kalver-Luin, Mina , Gomez i Dakur, ”Karamele” će se mučiti sa svim rivalima. U prošlom kolu navijači su očekivali prvu pobedu, ali su morali da se zadovolje samo prvim bodom. Gost im je bio Notingem Forest, a duel sa novajlijom završen je podelom bodova. U prošloj sezoni Brentford je dobio oba prvenstvena duela sa Evertonom, dok su ”Karamele” slavile u FA kupu. Predlažemo jedinicu, a za pobedu Brentforda kvota je 2.10 u kladionici MaxBet.

Brajton – Lids – 1 @ 1.93 u CircusBet

Slobodno možemo reći da su ove dve ekipe najprijatnije iznenađenje u prva tri kola. Obe imaju po sedam bodova na kontu, a između dva prvenstvena kola uspešne su bile i u EFL kupu. Brajton je imao sasvim zadovoljavajuću prethodnu sezonu, dok je Lids strahovao za svoj status bukvalno do poslednjeg kola. Trener Brajtona Poter radi dobar posao, a ovaj tim je posebno opasan na strani. Posle trijumfa na Old Trafordu protiv junajteda na premijeri, u prošlom kolu su srušili još jednog favorita u gostima, ekipu Vest Hema. Treći trijumf na strani ostvarili su u u utorak kod nižerazrednog Forest Grina. Jorkširci su, pak, odlični na svom Eland Roudu. Pobedili su kao domaćini Vulverhempton i Čelsi, kao i Barnsli u EFL kupu. Na strani su igrali samo jednom, a u Sautemptonu su prokockali prednost od dva gola i morali da se zadovolje samo bodom. Lids je sve oduševio igrom protiv Čelsija prošle nedelje, ”Plavce” su dobili sa 3:0, što je, sigurni smo, srušilo ogroman broj tiketa. U duelu ova dva tima blagu prednsot dajemo domaćinu, a za jedinicu se u kladionici CircusBet dobija koeficijent 1.93.

Čelsi – Lester – 1,2+ @ 1.62 u Mozzartbet

Loš je trenutak za oba tima pred međusobni okršaj. Česli je dobro startovao, ali u poslednja dva kola ima samo jedan bod. Protiv Totehema su igrali sjajno, ali su bez pobede ostali u poslednjim sekundama nadokande. Za razliku od duela sa ”Pevcima”, izdanje Tuhelovog tima iz Lidsa je za brz zaborav. Ipak, neće navijači tako lako zaboraviti poraz od 3:0 na Eland Roudu i sve otvorenije traže najavljena pojačanja, jer će u suprotnom Čelsi već na startu sezone ostati bez izgleda za titulu. Lester je u još većim problemima. Niko ne spori da su ”Lisice” kvalitetan tim, ali nešto ne štima u ekipi Brendona Rodžersa. Da li ih je presekao ishod meča prvog kola protiv Brentforda, kada su izgubili dva gola prednosti, ili je jednostavno trebalo osveženje u prelaznom roku, videćemo u narednim kolima. Taj bod protiv Brentforda je jedini koji su osvojili, pošto su izgubili od Arsenala u gostima i Sautemptona na svom terenu. Lester je primio već osam golova, pa smo ubeđeni da će im i Čelsi dati barem dva, uz neizbežnu jedinicu. Za 1,2+ kvota je 1.62 u kladionici Mozzartbet.

Liverpul – Bormunt – 1,0-3 @ 2.31 u Meridianbet

Da li bi verovali da vam je neko rekao da će Liverpul meč četvrtog kola dočekati bez upisanog trijumfa? A upravo je to epilog posle tri odigrana kola u Premijer ligi. Sve je počelo remijem sa Fulamom na Krejven Kotidžu, nastavilo se novim nerešenim rezultatom, ovog puta na Enfildu sa Palasom, dok je u ponedeljak stigao i prvi poraz, Junajted je bio bolji u najvećem engleskom derbiju na Old Trafordu. Jeste Liverpul slabiji za jednog Sadija Manea, ali je stigao Darvin Nunjez, koji je i ”najzaslužniji” za ovakav start, pošto je nepotrebno isključen protiv Palasa. Bornmut je glavni posao uradio u prvom kolu kada je pobedio Aston Vilu na svom Vitalijtiju. U naredna dva kola ionako nisu imali šta da traže protiv Sitija i Arsenala. Za njih se pakleni raspored na početku sezone završava u Liverpulu, mada se ni naredni protivnici ne mogu nazvati lakima, ali takvih i nema u Premijer ligi. Pobeda Liverpula ne sme da se dovede u pitanje, a mi smatramo da ne treba očekivati neku posebnu goleadu. Naš predlog je 1,0-3 sa kvotom 2.31 u kladionici Meridianbet.

Mančester Siti – Kristal Palas – 1x,4+ @ 2.12 u MaxBet

Utakmica Njukasl – Mnačester Siti dugo će se pamtiti. Bila je to sjajna predstava koja će obeležiti sezonu, koja je tek počela. Ne sumnjamo da je se odigrati još puno sličnih, ili još boljim mečeva, ali je i ono što su ”Građani” i ”Svrake” prikazali poezija. Imao je Njukasl dva gola prednosti, ali je jedva spasio bod. Pokazalo se još jednom da Siti može dati gol kada hoće, takav napad ima Gvardiola, ali su iskazali i određene slabosti u odbrani. Protiv Palasa su apsolutni favoriti, mada su ”Orlovi” ostali neporaženi na Enfildu, a u prošlom kolu su pobedili Aston Vilu na svom Selhurst parku. Na Etihad Palas odlazi rasterećen i mogao bi da zada muke šampionu, kao što je to uradio i prethodne sezone kada je pobedio na ovom stadionu sa 2:0. Ni u revašu Siti nije dao gol ”Orlovima”, pa je proletos u Londonu bilo 0:0. Tih 180 minuta bez datog gola protiv Palasa previše je za Siti, pa sada očekujemo pravu goleadu. Nešto nam govori da bi i Palas imao šta da kaže, pa je predlog dupla šansa na domaćina i beliki broj pogodaka. Za 1x,4+ kvota je 2.12 u kladionici MaxBet.

Arsenal – Fulam – 1,3+ @ 1.77 u Meridianbet

Jedini tim sa maksimalnim učinkom u prva tri kola je Arsenal. To je samo potvrdilo špekulacije da su ”Tobdžije” napravile odličnu ekipu, možda ne za titulu, još uvek, ali svakako za povratak u Ligu šampiona. Pred Artetom je i postavljen takav zadatak, i Španac ga za sada uspešno sprovodi. Međutim, rivali Arsenala još uvek nisu bili oni iz vrha engleskog udbala. Pobedili su Palas, Lester i Bornmut, timove iz drugog ešalona, pa se još uvek čeka pravi ispit za londonski tim. Ne verujemo da će to biti Fulam, mada su ”Kolibari” još uvek bez poraza i mogu biti zadovoljni startom. Junak je Aleksandar Mitrović koji je dao tri gola u prva tri kola, a njegov pogodak u 90. minutu doneo je prvu pobedu u povratničkoj sezoni protiv Brentforda. Još da je bio precizan na kraju meča sa Vulvsima iz penala, sada bi Fulam imao čak sedam bodova na kontu i bio odmah iza Arsenala na tabeli. Prednost u ovom meču dajemo domaćinu, a uz jedinicu smatramo da će biti bar tri gola. Za 1,3+ koeficijent je 1.77 u kladionici Meridianbet.

Aston Vila – Vest Hem – x2 @ 1.57 u CircusBet

Tim Dejvida Mojesa katastrofalno je startovao u novoj sezoni i jedni još nema ni bod na kontu. Daleko od toga da je Vest hem slab tim, pa nas ovakav epilog još više iznenađuje. Ako se poraz od Sitija na startu mogao očekivati, porazi od Foresta u Notingemu, kao i Brajtona u Londonu, svakako su neočekivani. Uteha je stigla u Evropi, duplom pobedom nad danskim Viborgom ”Čekićari” su se još jednom izborili za grupnu fazu nekog od kupova, ovog puta je to Liga konferencija. NIje ni Aston Vila zadovoljna svojim izdanjima, ali ni rezultatima. Oni imaju jednu pobedu i dva poraza. Džerardov tim je bio uspešan na svom Vila parku u duelu sa Evertonom, ali su zato lako izgubili na gostovanjima u Bornmutu i kod Kristal Palasa. Za Vest Hem su bodovi neophodni, njihove ambicije su svakako veće i smatramo da ne bi smeli da izgube u Birmingemu. Naš predlog je dupla šansa na goste, a za x2 kvota u kladionici CircusBet iznosi 1.57.

Vulverhempton – Njukasl – 0-2 @ 1.77 u Mozzartbet

Gledajući dosadašnji učinak gosti bi trebalo da budu apsoluni favoriti u ovom meču. Njukasl je bez poraza u prva tri kola, mada je jedan rival bio i Mančester Siti, dok je Vulverhempton bez pobede, a igrali su protiv Lidsa, Fulama i Totenhema. Ponovo je efikasnost rak-rana ”Vukova”. Njihov stil igre je takav, ali to donosi korist samo kada je broj primljenih golova manji od broja datih. Ovako, Vulvsi su dali samo jedan gol za 270 minuta i to u startnom porazu u Lidsu. Usledio je remi bez golova sa Fulamom i minimalan poraz na Vajt Hart Lejnu od Totenhema. ”Svrake” će biti u gornjem domu ove sezone, u to nema sumnje, i bez gromoglasno najavljenih pojačanja. Dobar posao tim sa severa zemlje je uradio u januarskom prelaznom rioku i sada naplaćuje te poslove. Najveći dobitak bio je dolazak na klupi odličnog Edija Haua, iako se špekulisalo sa mnogo poznatijim imenima trenera iz inostranstva. Ipak, Premijer liga je specifično takmičenje i bolje je imati ”svog” trenera. ”Svrake” su pobedile Notingem Forest u prvom kolu, uzele bod u Brajtonu i odigrale onaj spektakl sa Sitijem. Ukupno je pet bodova na kontu, a neki se može očekivati i u Vulverhemptonu. Naš predlog su golovi, a ne bi trebalo da ih bude više od dva. Za igru 0-2 gola u kladionici Mozzartbet koeficijent iznosi 1.77.

Notingem Forest – Totenhem – 2 @ 1.50 u MaxBet

Sasvim zadovoljavajuće izgleda Notingem Forest na početku svoje povratničke sezone u eliti. Dugo ih nije bilo među najjačim engleskim kluboima, ali se to nije osetlio u prvim kolima. Jesu počeli porazom od Njukasla, ali su u naredna dva kola pobedili Vest Hem i osvojili bod na Gudisonu protiv Evertona. Mada su slavili protiv ”Čekićara” imali su i mnogo sreće u tom meču. Sreća će im trebati i protiv Totenhema, tima koji je, bez svake sumnje, kvalitetniji od njih. Ponekad to u Premijer ligi ne znači mnogo, videlo se u okršaju Lidsa i Čelsija, ako i Njukasla i Sitija u prošlom kolu. Antonio Konte je dobio sve đto je želeo u prelaznom roku i sada je na njemu i igračima da ispune očekivanja. Minimum je ponovni plasman u Ligu šampiona, ali se navijači nadaju da Kejn i društvo mogu i do titule. Za sada ”Pevci” ne deluju kao tim koji je sposoban za tako nešto, ali videćemo kako će biti u budućnosti. Ovde bi dvojka trebalo da bude najrealniji ishod, a za nju se dobija koeficijent 1.50 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.