Tip dana: Arsenal – Fulam: Kada Mitar pali topa, zatrese se ceo Emirejts!

U subotu nas očekuje nekoliko u najavi zaista fenomenalnih susreta, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Arsenala i Fulama koji će biti odigran na Emirejtsu.
Duel između ova dva tima je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Arsenal: Tobdžije se ne šale ove sezone!

Prošla sezona je za popularne Tobdžije svakako bila bolja od nekoliko prethodnih, međutim Arsenal ponovo nije uspeo da dođe do svog primarnog cilja, a to je naravno plasman u Ligu šampiona.
Na kraju je tim koji sa klupe predvodi Mikel Arteta osvojio peto mesto na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na četvtoplasirani Totenhem, a izvesno je da bi tim sa Emirejtsa došao do plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje da je u poslednja tri kola ostvario makar dva trijumfa.
Ipak, Arsenal je kada je to bilo najviše potrebno izgubio na gostovanju kod Njukasla rezultatom 2:0, što su Pevci i te kako umeli da iskoriste i na kraju dođu do plasmana u Ligu šampiona.
Bilo kako bilo, uprava kluba je izuzetno ozbiljno shvatila letnji prelazni rok pa je u klub stigao Gabrijel Žezus, ali i Zinčenko iz Mančester Sitija, a ovaj duo je već u prva tri kola pokazao da će predstavljati ogromna pojačanja u borbi za tu četvrtu poziciju.
Nakon tri odigrana kola izabranici Mikela Artete se mimo svih očekivanja nalaze na prvom mestu na tabeli sa maksimalnih devet osvojenih bodova.
U prvom kolu je Arsenal slavio na nimalo prijatnom gostovanju kod Kristal Palasa, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
U drugom kolu su Tobdžije odigrali prvi meč na svom terenu, i bio je to jedan sjajan duel u kom je tim iz Londona slaviosa 4:2.
Najzad, u prošlom kolu je Arsenal pokazao da sjajne partije sa početka sezone nisu slučajnost, pošto je četa Mikela Artete slavila na gostovanju kod Bornmauta, a taj duel je završen rezultatom 0:3.
Fudbaleri Arsenala su već posle jedanaest minuta praktično rešili pitanje pobednika pošto su vodili sa 2:0, a oba gola postigao je Martin Odegard.
Nastavio je tim iz Londona da napada, nije želeo da se zadovolji sa tim rezultatom. Konačan ishod ovog susreta postavio je Vilijam Saliba koji je u 54. minutu naterao Marka Traversa da treći put izvadi loptu iz mreže.

Fulam: Primarni cilj je opstanak!

Fudbaleri Fulama su na jedan jako ubedljiv način prošle sezone došli do plasmana u Premijer ligu i to pošto je tim iz Londona na kraju završio na prvom mestu na tabeli uz osam bodova viška u odnosu na trećeplasirani Hadersfild, a kao što je dobro poznato, na kraju svake sezone dve najbolje prvoplasirane ekipe uđu direktno u najkvalitetniji rang engleskog fudbala.
Ne treba ni pominjati da je najzaslužniji čovek za to bio Aleksandar Mitrović koji je postao novi rekorder Čempionšipa po broju postignutih golova u sezoni.
Naime srpski reprezentativac je postigao 43 gola time prestigao dotadašnjeg rekordera Gaja Vitingema koji ga je postavio u sezoni 1992/93 dok je nosio dres Portsmuta.
Pre svega, primarni cilj Fulama će biti opstanak u društvu najboljih, a ako se po jutru dan poznaje ovo bi vrlo lako mogla da bude jedna i te kako uspešna sezona za tim sa Krejven Kotidža.
Naime, nakon tri odigrana kola tim iz Londona se nalazi na sedmom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Arsenal, kod koga između ostalog i gostuju u ovom kolu.
U prvom kolu su Aleksandar Mitrović i drugari odigrali jedan fenomenalan meč na svom terenu protiv favorizovanog Liverpula koji je završen rezultatom 2:2, a upravo sprski reprezentativac je bio dvostruki strelac na tom duelu.
U drugom kolu je Fulam remizirao na gostovanju kod Vulverhemptona, a taj duel je završen bez golova.
Za kraj, u prošlom kolu je tim sa Krejven Kotidža ponovo odigrao jedan fantastičan meč na svom terenu protiv Brentforda, na kom smo videli čak pet golova pošto je na kraju bilo 3:2.
Pogađate, ponovo je čovek odluke bio Aleksandar Mitrović koji je golom u devedesetom minutu doneo prvi trijumf svom timu u ovogodišnjem izdanju najkvalitetnijeg ranga engleskog fudbala.
Za kraj, poslednji međusobni susret između Arsenala i Fulama je odigran krajem maja prošle godine, kada je na Emirejtsu bilo 1:1.

Naš predlog

Nema nikakve sumnje da nas očekuje jedan sjajan susret na Emirejtsu, u kom je ipak domaća ekipa veliki favorit, pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.35.

Naravno, očekuje nas i dosta golova, a deluje da će i jedan i drugi tim postići makar po jedan gol na ovom susretu zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet odredio koeficijent 1.82.

Aleksandar Mitrović igra odlično na startu ovogodišnjeg izdanja Premijer lige o čemu najbolje svedoče i tri postignuta gola, a kvota da će srpski reprezentativac postići gol i na ovom susretu je 2.86, što po našem mišljenju ne bi smeli da propustite.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.