Derbi dana: Juventus – Roma: Murinjo nije džentlmen prema ”Staroj dami”

Subota nam kao i uvek donosi pregršt veoma interesantnih mečeva širom Evrope, a Derbi dana se igra u Torinu gde će fudbaleri Juventusa ugostiti Romu.
Duel između ova tima je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Juventus: Bleda partija u Đenovi!

Juve je prošle sezone bio daleko od bilo kakve borbe za Skudeto na šta svakako nismo navikli, s obzirom da je “Stara dama” godinama unazad glavni favorit za titulu šampiona.
Nakon odlaska Kristijana Ronalda iz kluba to svakako nije bio slučaj prošle sezone, međutim, već ove, a sve to nakon sjajnog prelaznog roka u Torinu se veoma glasno i nimalo stidljivo pominju priče o borbi za titulu šampiona Italije.
U klub je stiglo nekoliko veoma interesantnih ali i kvalitetnih fudbalera, a tu pre svih mislimo na Anhela Di Mariju i Filipa Kostića, čime je jasno ojačana leva strana terena.
Nažalost, ovaj prvi se u međuvremenu povredio i kako sada stvari stoje sjajnog argentinca sasvim sigurno nećemo gledati u ovom derbi meču protiv Rome.
Generalno, kadrovska situacija u redovima tima iz Torina nije nimalo dobra, pošto pored Di Marije klub iz Torina će na ovom susretu nastupiti bez Bonućija, Kjeze, Pogbe, što će bez ikakve dileme biti veliki nendikep za Bjankonere koji žele da se iskupe svojim navijačima za lošu partiju u drugom kolu kada su izabranici Masimilijana Alegrija samo remizrali na gostovanju kod Sampdorije, a taj duel u Đenovi je završen bez golova.
Imao je tim iz Torina zrelije prilike na tom susretu, a možda i najbolju je propustio Filip Kostić u poslednjim trenucima utakmice, kada nije najbolje zahvatio loptu iz veoma dobre pozicije za postizanje gola.
U prvom kolu je ruku na srce Juventus odigrao daleko bolji meč na svom terenu protiv Sasuola, u kom je ovaj tim bez većih problema slavio sa 3:0.
Dvostruki strelac bio je Dušan Vlahović, a pored njega se u listu strelaca upisao i Anhel Di Marija kome je to bio debitantski gol u novom klubu.
Poslednji međusobni susret između Juvenetusa i Rome odigran je početkom januara prošle godine kada smo videli čak sedam golova, pošto je na kraju “Stara dama” slavila sa 3:4.

Roma: “Murinjovske” pobede u prva dva kola!

Žoze Murinjo je prošle sezone pomalo neočekivano seo na klupu Rome i portugalski stručnjak je već u svojoj prvoj godini u Rimu uspeo Vučici da donese trofej u trećem po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju – Ligi Konferencije.
Sve to je Rimljanima donelo plasman u Ligu Evrope, što jeste bio primarni cilj kada je prošla sezona u pitanju, ali sada su ambicije daleko veće.
Pre svega, klub sa Olimpika je odradio fantastičan prelazni rok, a svakako su najveća pojačanja dolasci Dibale i Vajnalduma.
Pored njih, novi fudbaler Rome je postao i Nemanja Matić kao i Zeki Čelik, a kako sada stvari stoje šlag na tortu bi trebalo da predstavlja dovođenje italijanskog reprezentativca Andree Belotija kome je istekao ugovor sa Torinom.
Nažalost, redove Vučice je napustio Mhtarijan koji je potpisao za Inter, međutim, kao što smo već napomenuli Roma je angažovala Dibalu koji bi sa sjajnim Abrahamom trebalo da predstavlja glavnu napadačku opciju ekipe iz prestonice Italije.
Nažalost, Vajnaldum se u međuvremenu povredio i on će kako sada stvari stoje propustiti dobar deo sezone ali i Svetsko prvenstvo koje je na programu krajem godine. Ono što takođe nije dobro je da portugalski stručnjak neće moći da računa ni na Zaniola oko mesec dana, koji je na meču sa Kremonezeom povredio rame.
U prva dva kola Roma je ostvarila dve “murinjovske” pobede pošto je oba puta slavila identičnim rezultatom – 1:0.
U prvom kolu je tim sa Olimpika ostvario trijumf na gostovanju kod Salernitane, dok je u prošlom kolu četa Žozea Murinja uz dosta muke slavila na svom terenu protiv Kremonezea, nakon čega se ovaj klub nalazi na deobi prvog mesta na tabeli, i sigurno je da u veoma lepom raspoloženju putuje na gostovanje kod višestrukog šampiona Italije.

Naš predlog

Veoma nezahvalan meč za prognoziranje, a utisak je da ovde neće biti previše golova, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je Meridianbet pripremio kvotu 1.76.

Žoze Murinjo će učiniti sve da ne izgubi na jednom od najtežih gostovanja u ligi i mišljenja smo da će u tom portugalski stručnjak i uspeti, zbog čega vam hrabro preporučujemo da probate sa duplom šansom X2 koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.57.

Za kraj, savetujemo vam da probate sa kombinacijom igara X2&0-3 za šta je Meridianbet pripremio koeficijent 1.99.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.