Tip dana: Valensija – Atletiko Madrid: “Kolćonerosi” se vade sa dna posle potapanja od strane “žute podmornice”!

U ponedeljak je nešto slabija ponuda nego što je to bio slučaj za vikend, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na “Mestalji” gde će fudbaleri Valensije ugostiti Atletiko Madrid.
Susret između ova dva tima je zakazan za 22 časa.

Valensija: Koliko mogu “slepi miševi” ove sezone?

Ponovo su fudbaleri Valensije prošle sezone ostali bez plasmana u neko od evropskih takmičenja, pošto su popularni “slepi miševi” šampionat završili na devetom mestu na tabeli uz čak jedanaest bodova manjka u odnosu na sedmoplasirani Viljareal, pa slobodno možemo konstatovati da tim sa “Mestalje” nije bio ni blizu borbe za poziciju koja vodi u neko od evropskih takmičenja.
Ipak, Uroš Račić i drugari su imali lepu priliku da dođu do izlaska na evropsku scenu, pošto su igrali finale Kupa Kralja, koje su nažalost izgubili od Betisa i to nakon lošijeg izvođenja jedanaesteraca, iako je ovaj tim prvi došao do vođstva na tom susretu.
U letnjem prelaznom roku Valensija je ostala bez možda i svog najboljeg fudbalera Guedeša koji je prešao u Vulverhempton, a za novog trenera je izabran Đenaro Gatuzo, što se u prvi mah nije svidelo svim navijačima nekadašnjeg šampiona Španije.
Iz Milana je na izričit zahtev italijanskog trenera stigao Sami Kastiljeho, a od ostalih pojačanja treba izdvojiti i dolazak Nika Gonzaeza iz Barselone i to na pozajmicu.
Nakon dva odigrana kola “slepi miševi” se nalaze na četrnaestom mestu na tabeli uz tri osvojena boda, što negde i jeste situacija koja može da zadovolji sve navijače ovog kluba.
U prvom kolu su izabranici Đenara Gatuza i pored toga što su većim delom susreta imali igrača manje slavili na svom terenu protiv Đirone, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
U drugom kolu je tim sa “Mestalje” poražen na veoma teškom gostovanju kod Atletik Bilbaa, a taj susret je završen rezultatom 1:0.
Poslednji međusobni susret između Valensije i Atletiko Madrida koji je odigran na jednom od najlepših stadiona u Španiji nam je doneo baš dosta uzbuđenja, a ono što je posebno zanimljivo je da su “jorgandžije” na tom susretu vodile sve do drugom minuta sudijske nadoknade i to sa dva gola razlike, ali je onda usledio fenomenalan period u igri “slepih miševa” koji su za samo četiri minuta postigli dva gola i uspeli da izbegnu poraz na tom meču, a utisak je da nas i ovog puta očekuje pravi spektakl.

Atletiko Madrid: Neprijatan poraz u prošlom kolu!

Prošlu sezonu su fudbaleri Atletiko Madrida počeli kao aktuelni šampioni Španije, i utisak je da tim koji sa klupe predvodi Čolo Simeone nije iskoristio pozitivan momentum u kom se nalazio, pošto su najobziljniji rivali u vidu Reala i Barselone bili ozbiljno oslabljeni odlascima Serhija Ramosa, odnosno Lionela Mesija.
Na kraju su popularne “jorgandžije” završile na trećem mestu na tabeli, a ono što je ipak i najvažnije je da je ovaj tim uspeo da obezbedi plasman u Ligu šampiona, što će svakako i ove sezone biti primarni cilj za tim sa “Vanda Metropolitana”.
Klub je u međuvremenu napustio Luis Suarez koji je zasigurno i bio jedan od najzaslužnijih za titulu iz sezone 2020/21, a kao njegova zamena je doveden Alvaro Morata iz Juventusa koji je već u prvom kolu pokazao da će biti dostojna zamena za jednog od najboljih napadača u poslednjih desetak godina.
Nakon dva odigrana meča, tim sa “Vanda Metropolitana” se nalazi na dvanaestom mestu na tabeli uz tri osvojena boda.
U prvom kolu je četa Čola Simeoena slavila na veoma teškom gostovanju kod Hetafea, a taj duel je završen rezultatom 0:3.
Na tom duelu se istakao Alvaro Morata koji je postigao dva gola, a pored njega se u listu strelaca upisao i Antoan Grizman koji bi vrlo lako mogao da napusti klub do kraja prelaznog roka.
U drugom kolu je usledio derbi protiv Viljareala, u kom su “jorgandžije” pružile jako lošu partiju, a na kraju je “žuta podmornica” mimo svih očekivanja slavila na tom gostovanju sa 0:2.
Taj poraz je sasvim sigurno dobrano razočarao sve navijače Atletika, pošto je poznato da njihov omiljeni klub igra fenomenalno na domaćem terenu i zaista retko gubi.
Kada su izostanci u pitanju, Čolo Simeone za ovaj duel neće moći da računa na Molinu koji odrađuje suspenziju zbog crvenog kartona, dok se vrlo lako može desiti da u timu ne bude ni Stefana Savića, ali će po poslednjim informacijama koje stižu sa Pirineja reprezentativac Crne Gore biti spreman za ovo u najavi veoma teško gostovanje.

Naš predlog

Na poslednjih pet međusobnih susreta između Valensije i Atletiko Madrida koji su odigrani na “Mestalji” čak četiri puta je bilo nerešeno uz jedan trijumf Madriđana i to u onoj šampionskoj sezoni. Mišljenja smo da domaćin ni ovog puta neće doživeti poraz od Atletika, pa vam predlažemo da probate sa duplom šansom 1X za koju je Meridianbet pripremio kvotu 1.78.

Poslednja tri susreta između ova dva tima su bila i te kako efikasna, a utisak je da nas nešto slično očekuje i večeras na “Mestalji” zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom 3+ za koju je Meridianbet odredio koeficijent 2.25.

Za kraj, imamo za vas savršenu, ali ujedno i dosta hrabru kombinaciju za ovaj duel, a to je igra 1X&3+ koju Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 5.20.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.