Tip dana: Sasuolo – Milan: Povratak Rosonera na mesto gde su prošle sezone overili Skudeto!

U utorak nas očekuje nekoliko veoma interesantnih mečeva, a po našem mišljenju najzanimljiviji se igra u Ređo Emiliji gde će fudbaleri Sasuola ugostiti Milan.
Susret između ova dva tima je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Sasuolo: Velike promene u timu iz Ređo Emilije!

Od kako je ušao u najkvalitetniji rang italijanskog fudbala, Sasuolo nijednom nije imao problema oko opstanka u eliti, čak je jednom ovaj tim uspeo da dođe i do plasmana u Ligu Evrope, ali je to onaj zlatni period ove ekipe kada je klub sa klupe predvodio Euzebio Di Frančesko.
Prošlu sezone je tim iz Ređo Kalabrije završio na sredini tabele, preciznije na jedanaestoj poziciji, a utisak je da je Sasuolo bio malo konstantniji verovatno bi se uključio u borbu za sedmu poziciju koja donosi plasman u Ligu Konferencija.
Nažalost, klub je u letnjem prelaznom roku ostao bez nekolicine veoma važnih fudbalera, a tu pre svih mislimo na odlaske Skamake i Raspadorija u Vest Hem, odnosno Napoli, mada ne treba zaboraviti ni Filipa Đuričića koji je prethodnih godina predstavljao jako bitnu kariku u veznom redu Sasuola.
Od pojačanja, treba izdvojiti dolazak Pinamontija iz Intera za koga će klub iz Ređo Emilije na kraju sezone morati da plati čak 20 miliona evra, što je najskuplji transfer ikada za ovu ekipu.
Nakon tri odigrana kola izabranici Alesija Dionisija se nalaze na trinaestom mestu na tabeli uz četiri osvojena boda.
Sve je krenulo do gostovanja kod Juventusa kada je ovaj tim glatko poražen rezultatom 3:0, ali je odmah nakon toga usledio trijumf u Ređo Emiliji nad Lećeom, a taj meč je završen rezultatom 1:0.
U prošlom kolu je Sasuolo remizirao na gostovanju kod Specije koja inače važi za tim koji igra fantastično na domaćem terenu, a bio je to jedan sjajan duel na kom smo videli čak četiri pogodaka, pošto je na kraju bilo 2:2.
Poslednji međusobni duel između Sasuola i Milana odigran je u poslednjem kolu prošle sezone, a kao što je opšte poznato taj meč je završen rezultatom 0:3, nakon čega je tim sa “San Sira” došao do šampionske titule.

Milan: Mogu li Rosoneri da odbrane Skudeto?

Sigurno je da je mali broj ljudi očekivao da će Milan prošle sezone doći do naslova prvaka u Italiji, međutim to se desilo, a sve to je izazvalo pravu euforiju u Milanu.
Jesu Rosoneri prošle sezone imali nekoliko sjajnih pojedinaca, ali se stiče utisak da je ipak najzaslužniji čovek za Skudeto Stefano Pioli, kome je to bila svakako kruna trenerske karijere.
Sa najvišim mogućim ciljevima klub sa “San Sira” ulazi i u ovu sezonu, uz konstataciju da će ovaj tim pokušati da napravi iskorak u Ligi šampiona, gde su Rosoneri prošle sezone nažalost eliminisani još u grupnoj fazi, mada se mora priznati da je ta grupa bila paklena, s obzirom da su u njoj bili još i Liverpul, Atletiko Madrid i Porto.
Letnji prelazni rok je protekao poprilično mirno. Nije bilo nekih značajnijih odlazaka iz tima, sačuvani su najbitniji igrači, dok je kao najveće pojačanje stigao De Keteler iz Klub Briža u transferu vrednom 32 miliona evra, plus tri kroz lako ostvarive bonuse.
Naravno, ne treba zaboraviti da je redove milanskog giganta pojačao i Divok Origi koji bi trebalo da bude alternativa za Žirua i Ibrahimovića koji i dalje nije zalečio povredu kolena.
Nakon tri odigrana kola Rosoneri se nalaze na deobi prvog mesta na tabeli sa sedam osvojenih bodova, koliko imaju čak još šest timova, čime se stiče utisak da Serija A odavno nije bila ujednačenija.
Nakon trijumfa u prvom kolu nad Udinezeom u jednom sjajnom susretu koji je završen rezultatom 4:2, izabranici Stefana Piolija su remizirali na nimalo naivnom gostovanju kod Atalante, a taj duel u Bergamu je završen rezultatom 1:1.
Najzad, u prošlom kolu su Rosoneri bez većih problema slavili pred svojim navijačima protiv Bolonje, a taj susret je završen rezultatom 2:0.
Što se izostanaka tiče, osim Zlatana Ibrahimovića, trener Milana najverovatnije neće moći da računa ni na Krunića koji je zbog povrede mišića propustio dva prethodna duela svog tima.

Naš predlog

Iako je Sasuolo u prethodnih nekoliko sezona dobrano umeo da namuči fudbalere Milana, mišljenja smo da to ipak ovog puta neće biti slučaj zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.60.

Ako se osvrnemo tradiciju, na susretima između ovih ekipa skoro uvek ima golova na obe strane, a na poslednjih pet susreta samo jednom i Milan i Sasuolo nisu uspeli da postignu pogodak, i to baš u prošlom susretu između ovih timova, koji je kao što je dobro poznato Rosonerima doneo Skudeto.
Vrlo lako se može desiti da ovde bude golova na obe strane, i to čak po našem mišljenju u ranoj fazi susreta, ali je i bez toga kvota za GG3+ u Meridianu sjajna i iznosi 1.93.

Za kraj, možda i najrealnija prognoza kada je ovaj duel u Ređo Emilije je da će izabranici Stefana Piolija postići dva ili više golova, za šta je Meridianbet pripremio koeficijent 1.53.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.