Najava i analiza: Premijer liga, 6. kolo: Mersisajd derbi na Gudisonu, okršaj Čelsija i ”Čekićara”, lider Arsenal na Old Trafordu

premijer liga

Pred nama je novo kolo u engleskoj Premiejr ligi, prethodnih dana igrano je vanredno peto, a ovog vikenda očekuje nas već 6. runda. Jedini tim sa maksimalnim učinkom je Arsenal, ali će ”Tobdžije” imati težak zadatak protiv probuđenog Mančester junajteda. Sastaju se i ”mrski” rivali Čelsi i Vest Hem na Stamford Bridžu, do će šampiona Siti na gostovanje u Birmingem. Kvote su podložne promenama.

Everton – Liverpul – 2,2+ @ 1.70 u MaxBet

Čuveni Mersisajd derbi odoleo je vremenu i pored činjenice da se retko dešavalo da oba liverpulska tima budu u isto vreme u vrhu engleskog fudbala. Tako je i sada, Liverpul je poslednjih sezona prvi ili drugi, dok se Everton prošle sezone borio i za opstanak. ”Karamele” su i sada u problemu, nemaju trijumf u prvih pet kola, ali hrabri činjenica da su polse dva startna poraza upisali tri uzastopna remija, od toga poslednja dva na gostovanjima kod Brentforda i Lidsa. Liverpul je u poslednjoj sekundi nadoknade, čak i posle isteka predviđenog vremena, uspeo da postigne pobedonosni gol protiv Njukasla i taj trijumf istinski bi mogao da preokrene sezonu kod ”Redsa”. Već su izgubili previše bodova, a da su protiv ”Svraka” ostali bez još dve, teško bi se vratili u trku za najviši plasman. Gosti dolaze po bodove, domaćin je bez Kalverta-Luina, Mine, Tauzenda i Godfrija i neće izbeći poraz. Predlog je dvojka uz dva gola Liverpula, a koeficijent za 2,2+ u kladionici MaxBet iznosi 1.70.

Brentford – Lids – 1 @ 2.25 u Mozzartbet

To što su mnogi smatrali da će ”Pčelice” igrati samo jedno leto u eliti, nije mnogo uticalo na ekipu Brentforda. Prošlogodišnji debitant je lako izgurao svoju prvu sezonu, a odlično je započeo i drugu. Posle pet odigranih utakmica izgubili su samo jednom, na gostovanju kod Fulama, ali su jednom i pobedili, sećate se one sjajne pobede protiv Mančester junajteda. U vanrednom kolu igrali su protiv Kristal palasa na Selhurst Parku, do boda su stigli golom u finišu, ali su ga u potpunosti zaslužili. Prošle sezone gledali smo dva odlična duela između ova dva tima, uspešniji je bio Lids, koji je slavio kao gost na Komjunitiju sa 2:1, dok je u Lidsu bilo 2:2. Brentford nam deluje baš dobro, dok je Lids mnogo bolji na svom terenu, pa ćemo predložiti jedinicu u Londonu. Za pobedu Brentforda koeficijent iznosi 2.25 u kladionici Mozzartbet.

Čelsi – Vest Hem – 0-2 @ 2.15 u CircusBet

Šta se dogodilo sa Čelsijem posle one fantastične utakmice protiv Totenhema, pojma nemamo. Kako su izgledali ”Plavci” u tom meču, i pored izostanka pobede, činilo nam se da će biti ravnopravan konkurent za najviši plasman, ali je onda stigao poptop u Lidsu, pobeda na mišiće protiv Lestera i novi poraz, ovog puta u vanrednom kolu, u Sautemptonu. Retko je Člesi gubio na Sent Merisu, ali se i to dogodilo. Već sada Tuhelov tim ima solidan zaostatak od osam bodova za vodećim Arsenalom, a jedino što može da hrabri je povratak u golgetersku formu Rahima Sterlinga, pojačanja iz Mančester Sitija. Vest Hem je vezao dve utakmice bez poraza i najavio bolje dane. Posle trijumfa u Burmingemu odoleli su odličnom Totenhemu na svom stadionu, i čini se da Mojesova ekipa polako hvata ritam. Loš start i dalje visi nad glavom kao Damoklov mač i treba im jedna velika pobeda, idealno bi bilo da se ona dogodi na Stamford Bridžu. Naš predlog je mali broj golova, Čelsi i Vest Hem su najveći rivali, a navijači jednog i drugog kluba se iskreno mrze. Za 0-2 gola koeficijent u kladionici CircusBet iznosi 2.15.

Njukasl – Kristal Palas – 0-2 @ 1.78 u Meridianbet

Težak udarac doživeo je Njukasl na Enfildu, što se videlo i na licu Edija Haua po završetku meča. Možda je lakše izgubiti sa 9:0, kao što se to dogodilo Bornmutu, nego primiti gol u 97. minutu, a trebalo je da se igra pet minuta nadoknade. Jedan bod ne menja ništa posebno, ali je velika razlika kada hram fudbala, kakav je Enfild, napustite neporaženi. ”Svrake” su ozbiljan tim, možda još uvek daleko od borbe za titulu, ali mogu biti tvrd rival i za najbolje timove. U međuvremenu stigao je i Isak iz Sosijedada, pa je tim još jači. Protiv Palasa neće biti nekoliko važnih igrača i neće biti lako Njukaslu da ostvari pobedu na svom Sent Džejms parku, gde ni Siti nije pobedio. Međutim, Palas je opasan na strani, a gostovali su u ovoj sezoni kod dve prvoplasirane ekipe iz prethdne sezone, Liverpula i Sitija. Mada je domaćin blagi favorit, nama je igra na mali broj golova najidealnije rešenje. Za 0-2 gola koeficijent u kladionici Meridianbet je 1.78.

Notingem Forest – Bornmut – x @ 3.50 u CircusBet

”Duga devetka” na Enfildu došla je glave treneru Skotu Parkeru. Bornmut je ostao bez šefa stručnog štaba već posle četiri kola, a Parker je prvi trener kome je ‘skinuta glava”. Sve je počelo idealno, ”Trešnjice” su na startu pobedile Aston Vilu, ali su u naredna tri kola primile 16, a nisu dali nijedan gol. Pogodak nisu dali ni u vanrednom kolu, ali su, za utehu, sačuvali i svoju mrežu u duelu sa Vulverhemptonom. Više od 400 minuta Bornmut je bez postignutog gola, pa se navijači nadaju da to mogu uraditi na gostovanju u Notingemu protiv tima sa kojim su vojevali u Čempionšipu prošle sezone. Novi trener Bornmuta je Geri O'Nil, i videćemo na koji način će ”Trešnjice” sada igrati. ”Šumari” su osvojili isti broj bodova kao i Bornmut u prvih pet kola, ali potresa u Notingemu nema, s obzirom da su i želje bile skromne. I oni su doživeli jedan ubedljiv poraz, u prošlom kolu poraženi su sa 6:0 na Etihadu od Sitija. Ipak, niko se nije ni nadao bodovima u tom meču, a za oba ova tima mnogo je bitniji međusobni duel. Bodovi vrede dvostruko protiv direktnog konkurenta, pa ne očekujte lepršavu igru u Notingemu. Sve ukazuje na remi, pa je nerešen rezultat i naš izbor. Za x se u kladionici CircusBet dobija kvota 3.50.

Totenhem – Fulam – GG3+ @ 2.18 u Meridianbet

Još jedan okršaj londonskih klubova kojih imamo u svakom kolu, bar po jedan a često i više. Na Vajt Hart Lejnu nas očekuje okršaj dvojice sjajnih golgetera, Harija Kejna s jedne i Aleksandra Mitrovića s druge strane. Centarfor engleske reprezentacije postigao je četiri gola u prvih pet kola, dok je srpski golgeter dao jedan više. Pored toga sigurno je da gol u Fulamu vredi više nego pogodak za Totenhem u kome igra sijaset odličnih igrača. Ovako Mitrović sam vuče ”Kolibare”, start je iznad očekivanja, a jedini poraz doživlljen je protiv Arsenala i to u samo finiši meča. U vanrednom kolu Fulam je slavio protiv odličnog Brajtona, opet je Mitrović načeo gosta kome je to bio prvi poraz u sezoni. Totenhem je vodio na gostovanju protiv Vest Hema, ali nisu sačuvali prednost. ”Pevci” su bez poraza, imaju 11 bodova i favoriti su u malom gradskom derbiju. Naš predlog su golovi, verujemo da Fulam može makar do jednog na ovom čuvenom stadionu. Za GG3+ koeficijent je 2.18 u kladionici Meridianbet.

Vulverhempton – Sautempton – 1x,2+ @ 1.75 u MaxBet

Nikad ne otpisujte ”Svece”, ni kad vam se čini da su bez izgleda. Tako je bilo u meču sa Čelsijem u vanrednom kolu, na Sent Merisu. Poveli su gosti iz Londona, ali tim iz južne luke nije odustajao i golovima Lavije i Armstronga, još do poluvremena preokrenuo. Odličan posao uradio ej Sautempton dovođenjem Nemca Bele-Kočapa i pomenutog Belgijanca Lavije, i ponovo imaju mlad i perspektivan tim, u najavi to znači mnogo novca od budućih transfera. Vulvsi igraju neatraktivan fudbal, to može da iritira i rivalske, ali i njihove navijače, a u prvih pet kola dali su samo dva gola. Nešto mora da se menja, a verovatno i hoće posle dovođenja Saše Kalajdžića iz Štutgarta. Visoki austrijski reprezentativac sa srpskim korenima mogao bi da bude rešen je za neefiasnost koja je prisutna od prodaje Diogoa Žote u Liverpul. Predlog je dupla šansa na domaćina uz bar dva gola ukupno. Za 1x,2+ kvota je 1.75 u kladionici MaxBet.

Aston Vila – Mančester Siti – 2,3+ @ 1.89 u Meridianbet

Slabe šanse ima bilo koji klub kada Erling Haland ima svoj dan, pa tako i učinak Aston Vile u ovom meču zavisi u mnogome na koju će nogu ustati gorostasni Norvežanin. U prvih pet kola novajlija u redovima šampiona već je postigao devet golova, skoro dva po utakmici, a to je nešto nezabeleženo i u mnogo slabijim šampionatima nego što je to engleska Premiejr liga. Jednostavno, očekujemo da Haland pomeri granice kada je broj golova u pitanju, a jedino što bi moglo da ga zaustavi u obaranju svih rekorda su povrede, kojima je u prethodnim sezonama bio više nego sklon. Aston Vila je nanela mnogo glavobolja Sitiju i njegovim navijačima u poslednjem kolu prošlog prvenstva. Tada je Sitiju trebao trijumf za odbranu titule, ali je Vila vodila 2:0 na EEtihadu u drugom poluvremenu. Ipak, ulazak Gundogana i furuozni finiš ”Građana” doneli su pobedu od 3:2 i rastužili trenera Vile Stivena Džerarda, nekadašnjeg asa Liverpula, koji je bio blizu titule. Sada je Džerard na uudaru kritika, Vila je osvojila samo tri boda u prvih pet kola, a već imaju četiri poraza. Smeši se i peti, a naš predlog je dvojka uz bar tri gola ukupno. Za 2,3+ koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.89.

Brajton – Lester – 0-2 @ 1.87 u CircusBet

Lester je pre tačno deset godina bio šampion Engleske, a sada, posle pet kola u novom prvenstvu, čvrsto drži fenjer. ”Lisice” su na poslednjem mestu, imaju samo jedan bod iz pet utakmica, a čini nam se da ih je baš taj remi na startu protiv Brentforda poremetio. Vodili su sa 2:0, ali su na kraju ostali bez pobede, pa su u naredna četiri kola gubili redom od Arsenala, Sautemptona, Čelsija i Mančester junateda. U toj crnoj seriji samo je poraz od Sautemptona veliki kiks, ostalo su dueli sa velikanima engleskog fudbala, protiv kojih uvek morate računati na moguće neuspeh. Pitanje je da li u Lesteru imaju još strpljenja za Brendona Rodđersa, pogotovo posle slabe prethodne sezone. Možda je za bivšeg stratega Liverpula meč u Brajtonu poslednja prilika da ostane na klupi, posebno nakon minimalnog poraza od Junajteda u četvrtak. ”Galebovi” su odličan start malo pokvarili porazom od Fulama. Sigurno je da su navijači razočarani porazom od ”Kolibara”, a pre toga su pobedili Mančester junajted, Vest Hem i Lids. Brajton je pobedio Lester na svom Ameksu prošle sezone, ali sada smo oprezni i predlažemo igru na mali broj golova, mora da krene i Lesteru. Za 0-2 kvota je 1.87 u kladionici CircusBet.

Mančester junajted – Arsenal – GG3+ @ 1.85 u Mozzartbet

Odavno Junajted i Arsenal nisu igrali ovako važan meč. Oba tima su u sjajnoj formi, ”Tobdžije” imaju pet pobeda u nizu, a ”Đavoli” su pobedili na poslednje tri utakmice. Sve je na bolje za ekipu Ten Haga krenulo nakon utakmice sa Liverpulom koju su dobili, posle toga su slavili na dva uzastopna gostovanja, u Sautemptonu i Lesteru, i to zahvaljujući samo jednom datom golu. Očigledno je da je selidba Harija Megvajera na klupu urodila plodom, odbrana Junajteda je čvršća, a odbrane sjajnog De Hee nisu uzaludne. Kritijano Ronaldo je i dalje uzdanica sa klupe, i moramo da priznamo da nam to izgleda čudno. Ipak, dok daje rezultate, niko se ne buni. Osim Portuglalca. Arsenal predvodi premijerligaški karavan, pet utakmica i pet pobeda je najbolji start još od Vengerovog vremena, a videćemo koliko će Artetin tim uspevati da pobeđuje u seriji. Pomalo su se mučili u dve poslednje utakmice na svom terenu, mada su rivali bili Fulam i Aston Vila, ali su pobede najbitnije. Na svakom meču Arsenal je davao barem dva gola, pa očekujemo napadačku igru i na Old Trafordu. Moraže i Junajted da napadne, pa je naš predlog GG3+ za koji se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 1.85.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.