Tip dana: Dortmund – Hofenhajm: Milioneri nepredvidivi na domaćem terenu, Hof vrlo dobro zna kako se slavi na “Signal Iduna Parku”!

U petak je nešto slabija ponuda nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Borusije iz Dortmunda i Hofenhajma, a sve to u sklopu petog kola najkvalitetnijeg ranga nemačkog fudbala.
Susret između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 30 minuta.

Dortmund: Mogu li Milioneri da ugroze neprikosnoveni Bajern?

Fudbaleri Dortmunda su prošle sezone po starom dobrom običaju zauzeli drugo mesto na tabeli uz osam bodova manjka u odnosu na neprikosnoveni Bajern iz Minhena, a sve to je popularnim Milionerima donelo plasman u Ligu šampiona, što bez ikakve sumnje i jeste bio primarni cilj.
U toku leta je klub napustio Haland koji je prešao u Mančester Siti, a kao njegova zamena u klub je stigao Sebastijan Aler nakon fenomenalne sezone u Ajaksu, međutim, pre oko mesec dana je ovom fudbaleru dijagnostikovan maligni tumor testisa, i kako sada stvari stoje za njega je ova sezona završena.
Zamena za Alera je Modesto koji je stigao iz Kelna, i koji je u prošlom kolu postigao svoj prvenac za tim sa “Signal Iduna Parka”.
Pored Halanda, klub je u letnjem prelaznom roku napustio i štoper Akanđi, koji je pre samo nekoliko dana potpisao za Mančester Siti, čime se nastavila praksa da ovaj klub dovodi igrače Dortmunda.
Novi-stari trener ovog kluba je postao Edin Terzić koji će imati težak zadatak, a to je da izbori plasman u Ligu šampiona i pored toga što je ostao bez svog najboljeg fudbalera, a na sve to je i njegova zamena po svemu sudeći izgubljena za ovu sezonu.
Suprotno tradiciji na koju smo navikli, ovog leta je iz Bajern Minhena u Dortmund prešao Niklas Sule, koji bi trebalo da predstavlja stub odbrane.
Nakon četiri odigrana kola, utisak je da svi navijači Milionera imaju razloga za zadovoljstvo, s obzirom da se njihova omiljena ekipa trenutno nalazi na petom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na prvoplasirani Bajern.
Utisak bi bio još bolji da su izabranici Edina Terzića slavili na domaćem terenu protiv Verdera, a pravo je čudo kako se to nije desilo, pošto je domaća ekipa na tom meču vodila sa 2:0 sve do 89. minuta, ali je nakon toga povratnik u društvo najboljih postigao čak tri gola i upisao neverovatan trijumf.
Inače, u prošlom kolu su Milioneri uz dosta muke slavili na nimalo prijatnom gostovanju kod Herte, a taj duel u Berlinu je završen rezultatom 0:1.

Hofenhajm: Sjajne partije na startu sezone!

Što se tiče prošle sezone, Hofenhajm je na kraju zauzeo deveto mesto na tabeli, što znači da ovu ekipu ovog puta nećemo gledati u nekom od evropskih takmičenja, čime je prošli šampionat proglašen neuspešnim.
Svakako da će upravo plasman u neko od evropskih takmičenja biti primarni cilj Hofa i kada je ova sezona u pitanju, a ako se po jutru dan poznaje svi navijači ovog kluba imaju dosta razloga za optimizam.
Pre svega treba reći da se tim iz predgrađa Zinshajma nije preterano menjao i ono što je najbitnije je da je sačuvana okosnica iz prošlog šampionata.
Iz Lajpciga je u letnjem prelaznom roku stigao Anhelinjo kao veliko pojačanje i mnoge ljubitelje fudbala u Nemačkoj je poprilično iznenadio ovaj transfer.
I ovog puta se naravno najviše očekuje od Kramarića i Dabura, mada i mladi Ruter pruža dosta dobre partije na startu šampionata.
Treba napomenuti i da je pred početak ove sezone Hofenhajm dobio novog trenera i to Andrea Brajtenrajtera, koji je prošle sezone sa dosta uspeha vodio ekipu švajcarskog Ciriha, koja je došla do titule šampiona te zemlje.
Nakon četiri odigrana kola izabranici ovog stručnjaka se nalaze na sjajnom četvrtom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na prvoplasirani Bajern.
Nakon poraza u prvom kolu na gostovanju kod Menhengladbaha kada je bilo 3:1, Hof je uspeo da upiše tri vezana trijumfa.
Sve je krenulo od pobede na svom terenu protiv Bohuma, da bi nakon toga četvrtoplasirani tim na tabeli demolirao Leverkuzen na gostovanju, pošto je taj meč završen sa više nego ubedjlivih 0:3.
Najzad, u prošlom kolu je Hofenhajm je slavio na svom terenu protiv Auzburga sa minimalnim rezultatom, a jedini gol na tom susretu delo je Gajgera u finišu prvog poluvremena.

Naš predlog

Ako se malo osvrnemo na nekoliko poslednjih međusobnih susreta između ova dva tima, videćemo da skoro uvek ima dosta golova, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 4+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.90.

Na poslednja četiri susreta koja su odigrana na “Signal Iduna Parku” Borusija je ostvarila samo jedan trijumf, dva puta je bilo nerešeno, a jednom su slavili gosti i to sa više nego ubedljvih 0:4.
S obzirom da Dortmund već u utorak očekuje prvi meč grupne faze Lige šampiona, vrlo lako se može desiti da trener ovog tima odmori nekog od svojih najbitnijih fudbalera, zbog čega ovde drastično skaču šanse gostima da zabeleže dobar rezultat, koji i bez toga po tradiciji igraju dobro na strani kod Milionera.
Zbog svega toga vam savetujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je Meridianbet pripremio odličan koeficijent 2.20.

Za kraj, na svakom od prethodna četiri duela između Borusije i Hofenhajma koji su odigrani na stadionu Dortmunda, Hof je uspeo da postigne dva ili više golova, a utisak je da će tako biti i ovog puta, zbog čega vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom G2+ za koju je Meridianbet pripremio sjajnu kvotu 2.41.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.