Najava i analiza: Bundesliga, 5. kolo: Union proverava šampiona, okršaj učesnika Lige šampiona u Frankfurtu, Frajburg u Leverkuzenu

Čini nam se da bi ovo peto kolo Bundeslige moglo da bude ubedljivo najinteresantnije od početka sezone. Izdvaja se nekoliko zanimljivh mečeva. U Berlinu se sastaju dve prvoplasirane ekipe, odlični Union dočekuje Bajern, Ajntraht i Lajpcig, dva nemačka predstavnika u Ligi šampiona, sastaju se u gradu na Majni, dok se goleade očekuju u Dortmundu, u koji stiže Hofenhajm, i Leverukuzenu gde će će gostovati Frajburg. Predložene kvote bile su aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Dortmund – Hofenhajm – GG3+ @ 1.60 u Mozzartbet

Kolo otvara okršaj na Signal Iduna parku u Dortmundu. Borusija je donela tri boda iz Berlina, slavili su minimalnu pobedu protiv Herte ali su promašili neverovatan broj prilika, što je na kraju moglo da im se osveti kao u duelu sa Verderom pre dve sedmice. Sigurno je da je taj poraz još u podsvesti Edina Terzića i ekipe, pa su u Berlinu delovali malo stegnutno, pogotovo pred protivničkom mrežom, a promašajima se istakao Belingem. Hofenhajm je posle startnog poraza u Menhengladbahu vezao tri pobede i sigurno ne dolazi sa belom zastavom u Dortmund. U prošloj sezoni dva puta smo gledali goleade u duelima ova dva tima, a oba puta su slavili ”Milioneri” rezultatom 3:2. Očekujemo i sada dosta pogodaka, a naš predlog je igra GG3+ sa kvotom 1.60 u Mozzartbet.

Leverkuzen – Frajburg – GG3+ @ 1.83 u Meridianbet

Pobeda u Majncu bila je blagotvorna za ”Farmaceute” ne samo zbog prvih bodova u sezoni, već i zbog povratka samopouzdanja pred početak Lige šampiona, u kojoj igraju posle dve godine pauze. Start sezone bio je košamarak, posebno utakmice koje su igrali na svojoj Baj areni. Podsetimo da su ih pobedili Augzburg i Hofenhajm, a oba rivala davala su im po tri gola. I pre početka prvenstva Leverkuzen je napravio veliki kiks kada je ispao iz DFB kupa od trećeligaša Elversberga. Za razliku od njih Frajburg je zadovoljan startom, osvojili su devet bodova iz četiri kola, a jedini poraz doživeli su od Dortmunda, mada su i u tom meču vodili. Prošle sedmice Frajburg je pobedio Bohum samo sa 10, ali je promašio bezbroj prilika, pa su gosti lako na kraju mogli i do iznenađenja. Vremena su se promenila, Frajburg sada dolazi po pobedu u Leverkuzen, a najsigurnije je odigrati na golove kojih će biti na obe strane i barem tri ukupno. Za predlog GG3+ u kladionici Meridianbet iznosi 1.83.

Bohum – Verder – 1x,2+ @ 1.93 u MaxBet

Tek je početak sezone a Bohum je već u velikom problemu. Slično se nešto desilo sa Grojterom prethodne sezone i znamo kako se na kraju završilo. Bohum mora što pre da počne da osvaja bodove da zaostatak ne bi postao takav da ga je nemoguće nadoknaditi kasnije. Imali su malo problema i sa teškim rasporedom, ali nula bodova posle četiri utakmice svakog mora da zabrine. Verder je baš nedostajao Bundesligi. U prva četiri kola na utakmicama ovog tima palo je ukupno 20 golova, što će reći pet po utakmici. ”Zeleni” su dali i primili po deset golova, što garantuje zabavu na njihovim utakmicama. Posle pobede u Dortmundu, na onaj neverovatan način, sa tri gola u sudijskoj nadoknadi, prošle nedelje su izgubili u Bremenu od Ajntrahta sa 4:3. Izgubio je i Bohum, na gostovanju u Frajburgu, ali je primio samo jedan gol. Verder jeste opasan, ali Bohum ne sme da izgubi. Naš predlog je dupla šansa na domaćina uz bar dva gola ukupno na meču. Za 1x,2+ koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.93.

Štutgart – Šalke – 0-2 @ 2.17 u CircusBet

”Švabe” su u poslednjim danima prelaznog roka ostale bez najboljeg strelca Saše Kalajdžića i neefikasan napad biće u još većem problemu. Štutgart je solidno započeo sezonu, izgleda da su naučili na prošlogodišnjem primeru kada su opstanak izborili tek golom u sudijskoj nadoknadi poslednjeg kola. Tačno je da Štutgart nema pobedu, ali je poražen samo jednom i to od Frajburga na svom terenu minimalnim rezultatom. U ostala tri meča igrali su nerešeno, protiv Lajpciga, Verdera i Kelna u prošlom kolu. Taj duel završen je bez golova, pa je Štutgart vezao dva meča bez postignutog gola. Šalke je doživeo blamažu u duelu sa Unionom na svojoj Veltins areni. Poraženi su sa 6:1, pa i pored činjenice da su povratnici u elitu, to je bio šretežak udarac za armiju navijača slavnog kluba iz Gelzenkirhena. Oba tima prevashodno će obratiti pažnju na svoju mrežu, pa nam se čini da ne možemo očekivati mnogo pogodaka. Naš predlog je 0-2 gola sa koeficijentom 2.17 u kladionici CircusBet.

Union Berlin – Bajern – x2,4+ @ 2.15 u MaxBet

Eto, možda neko ne bi verovao da je ovo moguće, ali peto kolo Bundeslige Union i Bajern dočekuju kao dve prvoplasirane ekipe. Za Bavarce to nije ništa čudno, već čitavu deceniju dominiraju u nemakčkom fudbalu bez pravog takmaca, ali su Berlinci sve zadivili u ove tri godine koliko su deo elite. Uskoro im kreće nova evropska priča, prošle godine su igrali u grupnoj fazi Lige konferencija, a sada su u Ligi Evrope. Nikako neće biti iznenađenje ako već naredne zaigraju u Ligi šampiona, mada su bili blizu tog cilja i prošle godine. Osim odličnog plasmana u Bundesligi Union je igrao i u polufinalu DFB kupa, pa će trebati dosta pobeda da se nadmaši takav učinak. Za sada sve govori da će uspeti u tome. Posle četiri kola imajju deset bodova na kontu. Pobedili su na svom terenu Hertu i Lajpci, kao i Šalke u prethodnom kolu u Gelzenkirhenu sa čak 6:1. Jedino je Majnc odoleo Unionu odigravši bez golova. Bajern je krenuo sa tri pobede i 15 datig golova, ali je prošle nedelje ostao bez pobede u duelu sa Menhengladbahom na svojoj Alijanc areni. Nije to nikakva tragedija, ali je Borusija pokazala da se može izaći na kraj sa imom koji mnogi smatraju nepobedivim. Najteži ispit Bajern ima protiv Uniona, a već kroz nekoliko dana čeka ih meč sa Interom u prvom kolu Lige šampiona. Naš predlog je kombinacija duple šanse na goste, uz bar četiri gola ukupno na meču. Za x2,4+ koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 2.15.

Volfsburg – Keln – x @ 3.50 u CircusBet

”Vukovi” su još bez pobede u novom prvenstvu i to sigurno već zabrinjava navijače. Istina, osvojili su dva boda, na svom terenu su rimizirali sa Verderom i Šalkeom, ali su poraženi na gostovanjima kod Bajerna i Lajpciga. Jasno je da su imali teške rivale, posebno na strani, pa je to malo opravdanje. Keln je još bez poraza, oni su počeli pobedom nad Šalkeom, ali su u naredna tri kola uzeli samo po bod. Remizirali su u Lajpcigu i Frankfurtu, kao i sa Štutgartom na svom terenu. Neplanirani odlazak Entonija Modesta sigurno se odrazio na igru ”Jarčeva”, posebno na efikasnost, pa su oni u dve prethodna kola dali samo jedan gol. U četvrtak Keln startuje u Ligi konferencija, u plej-ofu kvalifikacija bili su uspešniji od mađarskog Fehervara i pored poraza u prvom meču na svom terenu. Prvi rival u grupi u kojoj je i Partizan, biće francuska Nica. Sve nam govori da u ovom okršaju niko neće pobediti pa vam predelažemo x. Za nerešen rezultat u kladionici CircusBet dobija se koeficijent 3.50.

Ajntraht – Lajpcig – 1x @ 1.81 u Meridianbet

Duel u Frankfurtu dolazi u nezgodnom momentu po obe ekipe. Jesu i Ajntraht i Lajpcig pobedili u prethodnom kolu u Bundesligi, ali ih u utorak i sredu očekuje start Lige šampiona. Ajntraht će zahvaljujući trijumfu u Ligi Evrope debitovati u elitnom takmičenju, i biti peti nemački predstavnik. Igraće protiv Sportinga iz Lisabona u prvom kolu, dok će Lajpcig igrati protiv Šahtjora iz Donjecka. Pravi je raritet da su četiri poslednje međusobna duela između ova dva tima u Bundesligi završena remijem. Tri puta je bilo 1:1, dok je proletos bilo 0:0 u Lajpcigu. Još čudnije je da ”Bikovi” nisu pobedili Ajntraht na poslednjih deset mečeva, uključujući i jedan u Kupu. U Frankfurtu nikad Lajpcig nije slavio, pa ne verujemo ni da će sada. ”Bikovi” su između dva kola igrali zaostali meč prvog kola DFB kupa i deklasirali su nižerazrednu Teutoniju sa 8:0. Naš predlog je dupla šansa na domaćina, a za 1x kvota je 1.81 u kladionici Meridianbet.

Augzburg – Herta – 0-2 @ 1.91 u CircusBet

Mnogi ove dve ekipe vide kao najugroženije, kada je opstanak u pitanju. Prošle sezone Herta se spasila tek u baražu, a i Augzburg je strahovao do poslednjeg kola. Posle četiri runde u novoj sezoni Augzburg ima jednu pobedu i tri poraza, dok je Herta još slabija pošto je osvojila samo jedan bod. Zato ovaj meč nosi šest, a ne tri boda, kako se to kolkvijalno kaže. Kada se susrećete sa direktnim konkurentom pobeda vredi dvostruko. Augzburg se uzda u domaći teren, mada je prethodna dva puta poražen WWK areni. Herta je jedini bod uzela protiv Ajntrahta na svom Olimpijskom stadionu, dok su porazi doživljeni od Uniona, Menhengladbaha i Dortmunda. Dva posledja poraza dogodila su se minimalnim rezultatom, što nam govori da imaju problema sa efikasnošću. Nije ni Augzburg, osim na meču u Leverkuzenu, pokazao neku posebnu efikasnost, pa ne očekujemo goleadu na ovom meču. Naš predlog je 0-2 gola sa koeficijentom koji u kladionici CircusBet iznosi 1.91.

Menhengladbah – Majnc – 1 @ 2.20 u Mozzartbet

”Ždrepci” bi mogli da imaju odličnu sezonu, sudeći po početku prvenstva. Borusija je još bez poraza, a iz četiri utakmice sakupili su osam bodova. Možda su mogli i neki više, pošto su na gostovanjima Šalkeu i Bajernu imali prednost, koju nisu uspeli da sačuvaju, pa su na kraju osvojili po bod. Ipak, bod na Alijanc areni je mnogo više nego pobeda na nekom drugom stadionu. Navijači su oduševljeni i sigurno će pružiti veliku podršku svojim ljubimcima koji pod vođstvom novog trenera Danijela Farkea igraju odlično. Majnc je prvi put izgubio u prošlom kolu od Leverkuzena na svom terenu i malo pokvario odličan učinak iz prva tri kola kada su sakupili sedam bodova. Treba reći da je Majnc pobedio na oba gostovanja u ligi, i jednom u Kupu. To je dovoljna opomena za Menhengladbah, pa verujeme da će goste shvattiti maksimalno ozbiljno, pogotovo jer ih nisu pobedili poslednje dve godine na Borusija parku. Za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent koji iznosi 2.20.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.