Derbi dana: Milan – Inter: Ko je ove sezone trendseter u gradu mode?

Subota nam donosi nekoliko spektakularnih mečeva, a derbi dana se bez ikakve sumnje igra na “San Siru” gde će snage odmeriti Milan i Inter.
Susret između ova dva tima je zakazan za 18 časova.

Milan: Rosoneri jure trijumf nakon kiksa u Ređo Emiliji!

Kao što smo već dosta puta napomenuli, malo ko je zaista očekivao da će fudbaleri Milana prošle sezone doći do titule šampiona Italije, ali su na kraju Rosoneri uspeli u tome, što je izazvalo oduševljenje kod najvernijih simpatizera ovog kluba.
Ta titula je između ostalog Milanu donela i plasman u Ligu šampiona, a sigurno je da će izabranici Stefana Piolija pokušati da poprave utisak iz prošlosezonskog nastupa kada su završili na četvrtom mestu u grupi, ali ne treba zaboraviti i to da su u grupi pored njih bili još Liverpul, Atletiko Madrid i Porto.
U letnjem prelaznom roku je Milan doveo De Ketelera, Origija, a u poslednjem danu popularnog “merkata” crveno-crni su doveli Vranksa, ali i Desta iz Barselone koji bi trebalo da bude zamena za Florencija koji se nedavno povredio.
Što se tiče odlazaka, nije ih bilo previše, i treba konstatovati da je ostala okosnica tima iz prošle sezone.
Rosoneri su na jedan odličan način započeli ovaj šampionat, međutim, utisak je da kako vreme prolazi tako i aktuelni šampion Italije pruža sve slabije partije.
Nakon trijumfa u prvom kolu nad Udinezeom u jednom sjajnom susretu koji je završen rezultatom 4:2, izabranici Stefana Piolija su remizirali na nimalo naivnom gostovanju kod Atalante, a taj duel u Bergamu je završen rezultatom 1:1.
Potom su Rosoneri bez većih problema slavili pred svojim navijačima protiv Bolonje, a taj susret je završen rezultatom 2:0.
Ipak, u prošlom kolu je tim sa “San Sira” samo remizirao na gostovanju kod Sasuola, pošto na tom duelu u Ređo Emiliji nije bilo golova, a moglo je da ih bude da je Domeniko Berardi sredinom prvog poluvremena realizovao jedanaesterac.
Nakon četiri odigrana kola, Milan se nalazi na šestom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na dva prvoplasirana tima, a to su u ovom trenutku Atalanta i Roma.

Inter: Mogu li Neroazuri do Skudeta?

Prošlo leto je donelo velike promene u Interu, pošto je klupu napustio Antonio Konte, a na njegovo mesto je pomalo neočekivano postavljen Simone Inzagi koji je pre toga sa dosta uspeha predvodio Lacio.
Ako uzmemo u obzir sa kojim rosterima su raspolagale ekipe, bilo je vidno da Inter ima najkvalitetniji sastav, koji je ujedno i bio najveći favorit za odbranu Skudeta, ali je na kraju na veliku žalost svih navijača ove ekipe, trofej namenjen šampionu Italije otišao u vitrine najljućeg rivala Milana.
Letnji prelazni rok nam je pre svega doneo povratak Lukakua u ovu ekipu, a pored njega su plavo-crnu opremu zadužili još i Mkhtarijan, Aćerbi i Onana.
Primarni cilj će naravno biti Skudeto, a nešto što nikako ne bi smelo da se dovede u pitanje jer plasman ove ekipe u Ligu šampiona.
Inter je posle nekoliko godina uspeo prošle sezone uspeo da dođe do plasman u nokaut fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, a veliki broj ljudi je upravo Inzagija apostrofirao kao najzaslužnijeg čoveka za to, pošto do plasmana u šesnaestinu finala Inter nisu uspela da dovedu ni neka mnogo zvučnija trenerska imena.
Kada je ovaj šampionat u pitanju, utisak je da bi sve bilo odlično da nije bilo gostovanja kod Lacija, u kom su Neroazuri poraženi rezultatom 3:1, i pored toga što su prvi došli do vođstva na Olimpiku.
Naravno, treba podsetiti da je to tradicionalno veoma teško gostovanje za milanskog giganta, koji ni prošle sezone nije uspeo da pobedi u prestonici.
U prošlom kolu je četa Simonea Inzagija bez većih problema slavila na svom terenu protiv Kremonezea, a taj duel je završen rezultatom 3:1.
Inače, nakon četiri odigrana kola Neroazuri se nalaze na trećem mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na Milan, kod koga između ostalog i gostuju u ovom kolu, pa deluje da će nam novi “Derbi dela Madonina” doneti pravi spektakl.

Naš predlog

Uvek je veoma nezahvalno prognozirati “Derbi dela Madonina”, a smatramo da je najrealnije da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.68.

Ako se osvrnemo na tradiciju, na poslednjih pet mečeva između dva milanska rivala, ekipa Milana je ostvarila samo jedan trijumf, dva puta je bilo nerešeno, a dva puta je do pobede došao Inter. Zanimljivo je da na poslednjih osam međusobnih susreta na kojima su Rosoneri bili domaćini, ovaj tim nije uspeo da dođe do trijumfa, zbog čega veću šansu dajemo Neroazurima, i savetujemo vam da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.46.

Za kraj, savetujemo vam da probate sa kombinacijom igara X2&GG za šta je Meridianbet pripremio sjajnu kvotu 2.38.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.