Derbi dana: Mančester Junajted – Arsenal: Posle tri pobede i Ten Hag mora biti drag, “Tobdžije” stižu maksimalne na Old Traford!

U nedelju nas očekuje pregršt veoma interesantnih susreta a svakako da se derbi dana igra na “Old Trafordu” gde će fudbaleri Mančester Junajteda ugostiti Arsenal.
Susret između ova dva tima je zakazan za 17 časova i 30 minuta.

Mančester Junajted: Tri vezana trijumfa!

Nažalost, Junajted je prošle sezone ostao bez plasmana u Ligu šampiona, a svakako da će baš to biti primarni cilj i ove sezone.
Tokom leta su se desile brojne promene u ovom klubu, a pre svega treba reći da je na klupu ovog tima nakon nekoliko veoma uspešnih sezona u Ajaksu seo Ten Hag, a sve to je donelo i dolazak nekoliko fudbalera sa kojima je ovaj stručnjak sarađivao.
Tu pre svih mislimo na Antonija i Lisandra Martineza na kojima je tim iz Amsterdama i te kako dobro zaradio, a pored njih novi fudbaleri kluba sa “Old Traforda” postali su Kazemiro, Eriksen i Malasija, pa već sada slobodno možemo konstatovati da Junajted ima daleko kvalitetniji tim nego što je to bio slučaj prošle sezone.
Ipak, na sve to, deluje da je Kristijano Ronaldo poprilično nezadovoljan nakon što se kod novog trenera ne nalazi u prvom planu, a treba istaći i da je portugalski reprezentativac bio tokom letnjeg prelaznog roka veoma blizu odlasku iz tima.
Mora se takođe priznati i da je Junajted katastrofalno startovao u ovogodišnjem izdanju Premijer lige, pošto je ova ekipa na prva dva odigrana susreta doživela dva poraza, od kojih je jedan bio baš katastrofalan i to na gostovanju kod Brentforda, kada je bilo 4:0.
Međutim, deluje da se poboljšanje u igru Mančestera desilo nakon što je Megvajer preseljen na klupu, a u prilog tome ide i činjenica da od kako štoperski par čine Lisandro Martinez i Varan, ovaj tim je primio samo jedan gol, i to od Liverpula u pobedi “đavola” od 2:1 na svom stadionu.
Nakon najvećeg derbija engleskog fudbala izabranici Ten Haga su odigrali još dva susreta protiv Sautemptona i Lestera na gostovanju, a oba puta je ovaj tim slavio rezultatom 0:1, što je jasan pokazatelj da stvari u zadnjoj liniji tima polako ali sigurno dolaze na svoje mesto.
Što se tiče izostanaka, Mančester Junajted će na ovom susretu biti bez Marsijala i Grinvuda, dok su Šo i Van Bisaka pod velikim znakom pitanja, mada treba napomenuti da ovaj duo vrlo verovatno ne bi nastupio na ovom susretu sve i da nema problema sa povredama.

Arsenal: Fenomenalne partije na startu sezone!

Arsenal je prošle sezone igrao sjajan fudbal, ali se stiče utisak da je ova ekipa poklekla kada je to bilo najpotrebnije i ostala bez plasmana u Ligu šampiona.
Naime, na poslednja tri susreta “Tobdžije” su doživela čak dva poraza, i to od Totenhema koji im je bio direktan konkurent u borbi za tu četvrtu poziciju, ali i od Njukasla, što su izabranici Antonija Kontea znali da kazne i dođu do plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Naravno, primarni cilj Arsenala će i ovog puta biti plasman u Ligu šampiona, a klub sa Emirejtsa je odradio fantastičan prelazni rok i utisak je da su se “Tobdžije” pojačale baš onamo gde je najviše škripalo.
Tokom leta novi fudbaler nekadašnjeg šampiona Engleske postao je Gabrijel Žezus koji je za kratko vreme pokazao da je jedan od najboljih napadača u Evropi.
Naime, ovaj fudbaler je na pet odigranih susreta postigao tri gola, ali i zabeležio isto toliko asistencija, i pokazao da će biti ogromno pojačanje za Arsenal.
Pored njega, tim koji sa klupe predvodi Mikel Arteta pojačao je i Zinčenko, koji je takođe stigao iz Mančester Sitija.
Nakon pet odigranih kola, fudbaleri Arsenala se mimo svih očekivanja nalaze na prvom mestu na tabeli uz maksimalan broj bodova.
Mnogi će reći da “Tobdžije” nisu imale preterano težak raspored u prvih pet kola, ali i pored toga, treba napomenuti da je veoma teško vezati pet trijumfa u prvenstvu kao što je englesko.
U prošlom kolu je Arsenal slavio na domaćem terenu protiv Aston Vile, a taj duel je završen rezultatom 2:1. Domaćin je došao do vođstva sredinom prvog poluvremena golom Žezusa, da bi Daglas Luis izjednačio petnaestak minuta pred istek regularnog toka.
Ipak, samo tri minuat kasnije Martineli je na asistenciju Sake doneo novi trijumf Arsenalu, koji u ovom trenutku ima bod prednosti u odnosu na drugoplasirani Mančester Siti.
Za kraj, što se izostanaka tiče, Mikel Arteta neće moći da računa na Elnenija, Nelsona i Partija, dok su pod znakom pitanja Zinčenko, Odegard i Remsdejl.

Naš predlog

Ako se malo osvrnemo na tradiciju doći ćemo do zaključka, da je na poslednjih pet međusobnih okršaja između dva engleska velikana Arsenal ostvario čak tri trijumfa, jednom je bilo nerešeno, a jednom su “đavoli” došli do pobede. Kada uzmemo u obzir način na koji “Tobdžije” igraju u ovogodišnjem izdanju Premijer lige, utisak je da četa Mikela Artete neće doživeti poraz na ovom duelu zbog čega vam hrabro preporučujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.49.

Junajted igra baš tvrdo u poslednje vreme, ali smo i pored toga mišljenja da će nam ovaj susret doneti baš dosta golova pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.72.

Za kraj, kao što smo već u analizi napomenuli, definitivno Arsenal neće biti tim koji će na “Old Traford” doći sa namerom da se brani, već će pokušati da iskoristi sve slabosti Junajteda u zadnjoj liniji, i smatramo da bi četa Mikela Artete vrlo lako mogla da postigne dva ili više golova na ovom gostovanju, a kvota za tu igru u kladionici Meridianbet je fenomenalna 2.24.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.