Poeni igrača: Evrobasket (nedelja, 04.09.2022)

Juče su igrane utakmice u obe grupe na Evrobasketu, dok su danas na programu mečevi 3. kola u grupama koje se igraju u Kelnu i Tbilisiju. Derbi je između Litvanije i Nemačke, ali će zanimljiv biti i regionalni derbi Slovenija – Bosna i Hercegovina. Kvote i granice mogu se menjati.

Majk Tobi (Slovenija) poeni + (granica 11,5) @ 1.90 u Mozzartbet

Amerikanac koji igra na poziciji centra u Sloveniji bio je junak trijumfa nad Litvancima u prvom kolu. To što je ubacio čak 24 poena i uhvatio 8 lopti dodatno dobija na težini kada se zna da su mu neposredni rivali bili dvojica NBA centara, Domantas Sabonis i Jonas Valančijunas. Protiv Mađarske je Tobi dobio malu poštedu, igrao je samo 11 minuta, pošto nije ni bilo potrebe da se dodatno troši pred duel sa još jednom NBA zvezdom, Jusufom Nurkićem i BiH. Neće mu biti lako, u odbrani će morati da ima pomoć, ali smatramo da će u napadu imati dobar učinak i prebaciti ponuđenu granicu od 11,5 poena. Za (+) poene na Majka Tobija koeficijent iznosi 1.90 u kladionici Mozzartbet.

Jusuf Nurkić (BiH) poeni + (granica 19,5) @ 1.90 u Mozzartbet

Sve se u selekciji Bosne i Hercegovine vrti oko dvojca Džana Musa – Jusuf Nurkić. Nije to nikakvo iznenađenje njih dvojica su ubedljivo najbolji košarkaši ove selekcije, dok su svi ostali ”pomoćno osoblje”. U prvom kolu Bosna je lako pobedila Mađarsku, ali je u drugom izgubila od domaćina Nemačke, i pored toga što su sjajno odigrali prvo poluvreme. Kada su se umorila dvojica glavnih igrača, pojavio se problem. On će biti vidljiv i protiv aktuelnog šampiona Evrope Slovenije. Ovo je druga utakmica u dva dana i sigurno je da su glavni igrači selektora Adisa Bećiragića umorna, pogotovo i posle napornih mečeva u kvalifikacijama za Mundobasket. Ipak, Nurkić mora da odigra svojih dvadesetak minuta, a tada je on prvi izbor u napadu. U prva dva kola postigao je 40 poena, a i sada bi mogao preko 19,5, pogotovo jer neće imati adekvatnog rivala, osim Žige Dimeca, koji bi ga čuvao. Za (+) poene koeficijent je 1.90 u kladionici Mozzartbet.

Šejn Larkin (Turska) poeni + (granica 15,5) @ 1.90 u Mozzartbet

Možda se malo više očekivalo od Šejna Larkina u dresu Turske, posebno kada su u pitanju kvalifikacije za Mundobasket. Posle poraza od Srbije Turci su daleko od odlaska na Svetsko prvenstvo, pa će pokušati da barem ostvare dbar rezultat na ovom Evrobasketu. U prvom kolu su nekako isčupali pobedu protiv Turske, dok su u drugom bili sigurni u meču sa Bugarskom. Očekuje se da im domaćin Gruzija bude ozbiljan rival, iako su Gruzijci poraženi u prve dve utakmice. Larkin je protiv Crne Gore postigao 18 koševa, dok je Bugarskoj ubacio 13, ali je asistirao čak 9 puta. Očekuje se brza košarka u meču sa Gruzijom, to Larkinu odgovara, a kada igra 30 minuta, kao što je to činio u prva dva kola, morao bi da prebaci granicu od 15,5 koševa. Za (+) poene na Larkina kvota je 1.90 u Mozzartbet.

Geršon Jabusele (Francuska) poeni + (granica 12,5) @ 1.90 u Mozzartbet

Posle poraza od Nemačke Francuska je uspela da se oporavi i upiše važnu pobedu u duelu sa Litvanijom. Razgoropadio se Evan Furije koji je ubacio čak 27 poena. Protiv Mađarske, najslabije selekcije u grupi, verovatno će košarkaš Njujorka igrati manje, pa će biti prostora za ostale reprezentativce ”Trikolora”. Geršon Jabusele je bio sjajn protiv Nemaca, krilni igrač madridskog Reala postigao je 18 koševa, ali je igrao mnogo, više od 30 minuta. Protiv Litvanaca je proveo manje vremena na parketu, ali se dosta trošio i u odbrani, čuvajući nekog iz sjajne unutrašnje linije koju su imali rivali. Protiv Mađara očekujemo njegov bolji košgeterski učinak, pogotovo ako se rival bude duže držao, pa Vensan Kole ostavi najbolju postavu više u igri. Granica za Jabuselea je 12,5 koševa, a za (+) kvota je 1.90 u kladionici Mozzartbet.

Ukupna kvota na tiketu za nedleju u kladionici Mozzartbet iznosi 13.03.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.