Tiket dana tenis (ponedeljak, 05.09.2022)

US open će dobiti novog pobednika, a svet novog broja 1 po završetku poslednjeg grend slema u sezoni. Danil Medvedev je poražen u osmini finala od Nika Kirjosa, pa će, zavisno od rezultata, narednog ponedeljka na prvom mestu na ATP listi biti Rafael Nadal, Kasper Rud ili Karlos Alkaraz. Večeras će se kompletirati četvrtfinale. Predložene kvote i granice mogu biti neznatno izmenjene.

Kameron Nori – Andrej Rubljov – G+ (granica 38,5) @ 1.93 u CircusBet

Britanac će se učvrstiti među deset najboljih tenisera posle US opena, a mogao bi da napravi svoj najbolji rezultat u karijeri. Nori je prva tri rivala pobedio sa maksimalnih 3:0. Set nisu uspeli da mu uzmu ni Per, ni Souza, ni Rune. Treba biti iskren i reći da to nisu rivali od kojih treba strepeti na betonu, ali nas sigurna igra Kamerona Norija oduševila. Rubljov je, s druge strane, imao ”porođajnih” muka protiv Lasla Đera u prvom, kao i protiv Denisa Šapovalova u trećem kolu. Ta dva meča dobio je u pet setova, a jedino je protiv Korejca Kvona dobio sa maksimalnih 3:0. Nisu se često ova dvojica sastajali do sada, samo dva puta, a rezulatat je 1:1 u pobedama. Smatramo da nas čeka dug meč, barem u četiri seta, pa predlažemo igru na više gemova od ponuđene granice. Ona je na 38,5 gemova, a za (+) koeficijent je 1.93 u kladionici CircusBet.

Frensis TIjafo – Rafael Nadal – G+ (granica 35,5) @ 1.86 u CircusBet

Nadalu se smeši povratak na prvo mesto ATP liste, ali i ono mnogo važnije za njega, osvajanje 23. grend slem titule. Da mu je neko rekao da će u 2022. godini osvojiti tri grend slema, sigurno je da bi se i sam ”Bik sa Majorke” nasmeja na to, ali i to bi lako moglo da se dogodi. Njegov protivnik u četvrtom meču u Njujorku je domaći teniser Frensis Tijafo. On njega može svašta da se očekuje, pa čak i da pobedi Nadala. U prva tri kola Tijafo je bio ekstremno motivisan i dobio sva tri rivala maksimalnim rezultatom. Pobedio je Đirona, Kublera i Švarcmana, pa se može reći da nije imao pretežak posao, ali kakva se sve iznenađenja događaju na ovom US openu, ne treba potcenjivati nijednu pobedu. Nada je dva puta gubio set, protiv nepoznatog Hijikate i svog arhineprejatelja Fonjinija, ali je poznato da se on sporije zagreva i da igra sve bolje kako takmičenje odmiče. Protiv Gaskea nije imao nikakvih problema i osim povrede nosa, koju je sam sebi reketom naneo, nije imao drugih problema. Ipak, imaće Tijafo ogromnu podršku i verujemo u dug meč sa više od 35,5 gemova, koliko je granica u kaldionici CircusBet, a za koju je kvota 1.86.

Ilja Ivaška – Janik Siner – 1 @ 3.75 u CircusBet

Možda se neko neće složiti s nama, ali nam se čini da bi ovde moglo da se dogodi iznenađenje, i to ne malo. Janik Siner je bolji teniser, bolje je plasiran od Ivaške, a i znatno je perspektivniji. Ipak, ono što je Belorus uradio u prva tri kola daje nam za pravo da smatramo da može to ponoviti i u četvrtom kolu i tako napraviti svoj najveći uspeh na grend slemovima. Iako pred ovaj turnir tek 73. teniser sveta, Ivaška je pobedio trojicu odličnih igrača, prvo veterana Sema Kverija, koji je jako opasan na brzim podlogama, onda je šokirao trijumfom nad Hubertom Hurkačom, jednim od favorita iz senke, a u trećem kolu je izbacio Lorenca Muzetija, jednog od nadolazećih asova svetskog tenisa. Janik Siner se dosta mučio sa Altmajerom u prvom kolu, slavio je u pet setova, dok je i sa Jubenksom imao zanimljiv okršaj, ali ga je dobio u tri seta. U trećem kolu izgubio je prvi set od Brendona Nakašime, i na kraju slavio sa 3:1. Ovo je prvi međusobni duel ove dvojice tenisera, da se igra na šljaci bili bismo ubeđeni u trijumf Sinera, ovako ćemo pokušati da pogodimo iznenađenje i predložiti pobedu Ivaške. Za jedinicu se dobija kvota 3.75 u kaldionici CircusBet.

Ukupna kvota na tiketu za ponedeljak u kladionici CircusBet iznosi 13.46.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.