Tip dana: Sevilja – Mančester Siti: Haland soli rane Andalužanima!

Od utorka su na programu mečevi prvog kola grupne faze Lige šampiona, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji se igra na stadionu “Sančez Pichuan” u Andaluziji, gde će fudbaleri španske Sevilje ugostiti Mančester Siti.
Meč između ova dva tima je zakazan za 21h.

Sevilja: Andalužani u velikim problemima!

Svi navijači Sevilje su imali velika očekivanja od svog omiljenog tima, a sve to nakon jednog zaista sjajnog prelaznog roka u kome su Andalužani sačuvali okosnicu ekipe, a pored toga je u klub došlo nekoliko izuzetno kvalitetnih fudbalera, a tu pre svih mislimo na Iska, Teljesa, Markaa i Korone, međutim, malo ko je zaista mogao da pretpostavi da će izabranici Đulijena Lopategija igrati ovako loše na startu šampionata, pa je zbog svega toga utisak da Sevilji ovaj duel sa Mančester Sitijem dolazi u najgorem mogućem trenutku.
Naime, nakon četiri odigrana kola španskog prvenstva, popularni “Berberini” se nalaze na šesnaestom mestu na tabeli sa samo jednim osvojenim bodom.
Sve je krenulo od gostovanja u Pamploni kod Osasune u prvom kolu, kada je ovaj tim neočekivano poražen rezultatom 2:1 i pored činjenice da domaćin standardno igra sjajno na svom terenu. U drugom kolu su sasvim sigurno svi navijači Sevilje očekivali trijumf na domaćem terenu protiv Valjadolida, međutim taj duel je završen rezultatom 1:1, a deluje da su Andalužani mogli da i tu ostanu bez boda s obzirom da je Okampos doneo izjednačenje na četiri minuta pre isteka regularnog toka. Nakon toga je usledilo gostovanje kod novajlije Almerije, i nažalost i tu su izabranici Đulijena Lopategija poraženi rezultatom 2:1.
Najzad, u prošlom kolu je nekadašnji uzastopni osvajač Liga Evrope doživeo težak poraz na domaćem terenu protiv zahuktale Barselone, a taj duel je završen rezultatom 0:3, što je sasvim sigurno upalilo crveni alarm na “Sančez Pichuanu”.
Zbog svega toga je utisak da ovaj duel sa Mančester Sitijem dolazi u najgorem mogućem trenutku po Sevilju koja će imati težak posao da dođe do plasmana u nokaut fazu ove grupe, pošto se pored Sitija u njoj nalaze još i Borusija iz Dortmunda i Kopenhagen, koji je na putu do elitnog takmičenja u kvalifikacijama eliminisao Trabzon, koji je prošle sezone osvojio titulu u turskom šampionatu.
Za kraj, treba podsetiti da je Sevilja u poslednjih nekoliko godina u evropskim takmičenjima igrala fenomenalno na domaćem terenu, mada isto tako valja napomenuti i da Andalužani ni prošle sezone nisu uspeli da dođu do plasmana u nokaut fazu i pored toga što su imali relativno laku grupu u kojoj su pored ovog tima bili još i Salcburg, Volfsburg i Lil.

Mančester Siti: Haland rešeta protivničke mreže!

I dalje deluje nestvarno kako su fudbaleri Mančester Sitija izgubili u polufinalu Lige šampiona od Real Madrida, pošto su “građani” sve do 90. minuta revanša vodili sa 0:1, ali je onda na scenu stupio Rodrigo koji je za dva minuta postigao dva gola i doneo Madriđanima produžetak, u kome je kraljevski klub golom Benzeme iz penala došao do rezultata 3:1, koji je bio dovoljan za plasman u veliko finale, u kom je Real savladao Liverpul.
Za utehu, četa Pepa Gvardiole je došla do titule šampiona Engleske i to nakon velike drame u poslednjem kolu, pošto je Aston Vila sve do sredine drugog poluvremena imala prednost od dva gola razlike, međutim, nakon toga je Siti odigrao fantastičnu završnicu, preokrenuo, i došao do druge uzastopne titule u Premijer ligi.
Naravno, “građani” i ove sezone imaju najviše moguće ciljeve, a svakako da će primarni biti “ušati” trofej iako to naravno neće biti nimalo lak zadatak.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja engleske Premijer lige, trenutno se Siti nalazi na drugom mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na prvoplasirani Arsenal.
Ono što nimalo nije bilo karakteristično za tim koji sa klupe predvodi Pep Gvardiola su loše partije na strani, pošto je do sada Siti već dva puta kiksnuo van svog terena i to u duelu protiv Njukasla kada je bilo 3:3, ali i u prošlom kolu kod Aston Vile, pošto je taj meč završen rezultatom 1:1.
Ipak, ono što može da raduje sve navijače ovog tima je činjenica da je Siti konačno dobio napadača kakav im je falio godinama, pošto je ovog leta novi član kluba postao Haland koji je u dosadašnjem toku sezone postigao čak deset golova i zabeležio jednu asistenciju.
Kada već govorimo o lošim partijama na strani, treba napomenuti i da tim sa Etihada igra fenomenalno na domaćem terenu, pošto je do sada aktuelni šampion Engleske odigrao tri susreta na svom stadionu, upisao isto toliko trijumfa, i u tom periodu postigao čak četrnaest golova.
Za kraj, što se tiče međusobnih susreta sa Seviljom, poslednji međusobni duel između ova dva kluba je odigran u novembru 2015. godine kada su “građani” u Andaluziji slavili rezultatom 1:3.

Naš predlog

Sevilja je jako malo pokazala u dosadašnjem toku sezone i gotovo sigurni smo da četa Pepa Gvardiole neće imati većih problema da zabeleži trijumf na ovom gostovanju, pa vam toplo preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.41.

Deluje da će se domaćin opredeliti za defanzivnu varijantu, pa ne treba očekivati previše golova na “Sančez Pichuanu” zbog čega vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom 0-3 koju Meridianbet ceni sa koeficijentom 1.48.

Za kraj, mišljenja smo da će Siti od prvog minuta pokazati ko je gazda na terenu i da će “građani” pokušati da pitanje pobednika reše u prvom poluvremenu, zbog čega vam savetujemo da se oprobate sa prelazom 2-2 koji Meridianbet plaća sa kvotom 1.93.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.