Tip dana: Monca – Atalanta: “Boginja” blista na startu sezone, Monci preti ekspresni povratak u Seriju B!

U ponedeljak je logično nešto slabija ponuda nego što je to bio slučaj za vikend a za vas smo ovog puta analizirali jedan od poslednjih mečeva petog kola italijanske Serije A u kom će Monca na svom terenu ugostiti Atalantu.
Duel između ova dva tima je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Monca: Očekivali smo dosta bolje partije!

Nakon nekoliko neuspešnih pokušaja, fudbaleri Monce su konačno došli do plasmana u najkvalitetnji rang italijanskog fudbala i to prvi put u istoriji, što je bio povod za veliko slavlje svih navijača ovog tima.
Inače, kao što je mnogima poznato, vlasnik Monce od 2018. godine je bivši predsednik Milana i premijer Italije Silvio Berluskoni, a u upravi kluba nalazi se još jedan nekadašnji funkcioner “Rosonera” Adrijano Galijani.
Do ulaska u Seriju A Monca je došla nakon trijumfa u finalu plej-ofa nad Pizom. U prvom meču na svom terenu ova ekipa je slavila sa 2:1, a u revanšu je posle devedeset minuta bilo 3:2 za Pizu. Meč je odlučen u produžecima, a Monca je na kraju u gostima slavila sa 4:3.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja Serija A, nažalost klub na čijem čelu se nalazi Silvio Berluskoni trenutno zauzima poslednje mesto na tabeli i to bez osvojenih bodova.
Debitant u društvu najboljih je na četiri odigrana susreta doživeo isto toliko poraza, a poslednji se desio u prošlom kolu kada su izabranici Đovanija Strope izgubili na gostovanju kod Rome, a taj duel na Olimpiku je završen više nego ubedljivim rezultatom 3:0.
Ruku na srce, nije novajlija u društvu najboljih imao baš ni najlakši raspored na startu prvenstva, pošto je pored tog meča sa Romom, Monca poražena i od Napolija koji je daleko kvalitetnija ekipa makar na papiru, a isto se sasvim sigurno može konstatovati i za Torino, ali i za Udineze koji je sinoć demolirao Romu na svom stadionu sa 4:0.
Za kraj, poslednji međusobni susret između Monce i Atalante odigran je u martu 2000. godine, kada su obe ekipe igrale u Seriji B, a taj duel je završen rezultatom 3:1 u korist tima iz Bergama koji je tu sezonu završio na drugom mestu na tabeli i došao do direktnog plasmana u Seriju A.

Atalanta: “Boginja” blista!

Nakon nekoliko sjajnih sezona u kojima je Atalanta dolazila do plasmana u Ligu šampiona, nažalost prošle sezone je popularna “Boginja” ostala bez toga, pošto je na kraju šampionata ekipa koju sa klupe predvodi Đanpjero Gasperini završila na osmom mestu na tabeli.
Treba podsetiti da je tim iz Bergama igrao sjajno u prvom delu sezone koji je i završio na poziciji koja vodi u Ligu šampiona, međutim, drugi deo šampionata je “Boginja” odigrala baš loše, ali je i pored toga ovaj tim u poslednjem kolu držao sve u svojim rukama kada je u pitanju plasman u Ligu konferencije, međutim to nije bio slučaj.
Bilo kako bilo, Atalanta je dosta osvežila ekipu u letnjem prelaznom roku, a videćemo hoće li to biti dovoljno za primarni cilj ove ekipe, a on je naravno plasman u Ligu šampiona.
Ako se po jutru dan poznaje utisak je da bi ovo mogla da bude jedna izuzetno lepa sezona za sve navijače ovog kluba.
Naime, pre ovog kola je tim iz Bergama bio na deobi prvog mesta na tabeli sa Romom, međutim, kako je Vučica poražena na gostovanju Udinezea, to znači da bi se “Boginja” eventualnim trijumfom na ovom susretu osamila na prvoj poziciji i imala bi dva boda viška od Napolija i Milana koji im praktično dišu za vratom.
U prošlom kolu je Atalanta uz dosta muke slavila na svom terenu protiv Torina koji igra odlično na startu šampionata, a taj duel je završen rezultatom 3:1.
Inače, do sada je tim iz Bergama odigrao četiri susreta u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala i zabeležio čak tri trijumfa uz jedan remi i to protiv aktuelnog šampiona Italije.
U gostima je do sada “Boginja” odigrala dva meča i ostvarila isto toliko trijumfa što je sasvim sigurno razlog zbog kog će fudbaleri Atalante u Moncu doputovati u sjajnom raspoloženju.

Naš predlog

Za nas nema previše dileme kada je prognoza ovog susreta u pitanju, pošto je Atalanta na papiru daleko bolji rival, a pored toga, izabranici Đanpjera Gasperinija su u dosadašnjem toku sezone pokazali da se na njih može ozbiljno računati kada je u pitanju borba za plasman u Ligu šampiona.
Kvota u Meridianu na pobedu gostujuće ekipe je 1.63.


Pored pobede gostiju, stiče se utisak da bi ovaj meč mogao da nam donese baš dosta golova, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate igru 4+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 2.60.

Za kraj, možda i najrealnija prognoza kada je ovaj duel u Monci u pitanju je da će Atalanta postići dva i više golova, za šta je Meridianbet pripremio koeficijent 1.63.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.