Derbi dana: PSŽ – Juventus: “Staroj dami” ostaje da se moli svim “Svecima”

Od utorka nas očekuje izuzetno zanimljiva ponuda za klađenje, pošto su na programu mečevi prvog kola grupne faze Lige šampiona.
Utorak nam donosi osam izuzetno interesantnih susreta, a utisak je da se derbi dana igra na “Parku Prinčeva” gde će PSŽ ugostiti Juventus.
Duel između ove dve ekipe je zakazan za 21h.

PSŽ: Mogu li “Sveci” konačno do trofeja u Ligi šampiona?

Od kako su šeici ušli u PSŽ, ovaj tim je započeo veliku dominaciju u francuskom prvenstvu, međutim, Parižani još uvek nisu došli do trofeja u Ligi šampiona, što će svakako biti primarni cilj i ovog puta.
Ovog leta nije bilo bombastičnih transfera kao što je to bio slučaj pre godinu dana, kada su redove ovog kluba pojačali Mesi, Ramos, Hakimi, Vajnaldum, Donaruma.
Pre svega, treba reći da je novi trener tima sa “Parka Prinčeva” postao Kristof Galtije koji je prošle sezone Nicu doveo do pete pozicije na tabeli, a godinu dana pre toga napravio pravu senzaciju, pošto je sa Lilom došao do šampionske titule.
Zanimljivo je da sva pojačanja koja je PSŽ doveo u letnjem prelaznom roku igraju na sredini terena, pa je utisak da je to deo tima koji se dolasku u klub najmanje svideo Galtijeu, koji se zahvalio Vajnaldumu, Ereri, Di Mariji, Paredesu, Geju, Draksleru, a treba dodati da su klub napustila i dvojica defanzivaca – Kurzava i Dagba.
Što se tiče pojačanja, na izričit zahtev Galtijea doveden je Renato Sančez iz Lila, dok su novi fudbaleri ovog kluba postali i Vitinja, Fabijan Ruiz i Soler.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja francuske Lige 1, u ovom trenutku se Parižani nalaze na prvom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i Marsej.
Do sada su “Sveci” odigrali šest mečeva i ostvarili pet trijumfa i samo jedan remi i to na “Parku Prinčeva” protiv Monaka kada je bilo 1:1.
U prošlom kolu su Nejmar i drugari bez većih problema slavili na nimalo prijatnom gostovanju kod Nanta, a taj duel je završen rezultatom 0:3. Dvostruki strelac je bio Mbape koji igra sjajno na startu sezone, dok se jednom u listu strelaca upisao i Mendeš.
Kada su izostanci u pitanju, Galtije za ovaj duel neće moći da računa jedino na Ikardija, dok su svi ostali fudblaeri u potpunosti spremni za uvodni meč ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona.

Juventus: “Stara dama” odradila brutalan prelazni rok!

Prošle sezone Juve nije bio konkurent za titulu, do koje je mimo svih očekivanja došao Milan, a uprava kluba je u letnjem prelaznom roku odradila sve kako bi se “bjankoneri” ovog puta uključili u borbu za Skudeto.
U klub je stiglo nekoliko veoma interesantnih ali i kvalitetnih fudbalera, a tu pre svih mislimo na Anhela Di Mariju i Filipa Kostića, čime je jasno ojačana leva strana terena.
Nažalost, ovaj prvi se povredio i neće biti spreman za ovo gostovanje kod PSŽ-a, ali to nisu jedini izostanci za Juve, pošto u Pariz nisu otputovali ni Kjeza, Pogba i Ščesni.
Naravno, ne treba zaboraviti da je Juve u “merkatu” doveo i Bremera iz Torina koji je po mnogim mišljenjima bio najbolji štoper prošlog izdanja Serije A, a pored njega novi članovi “Stare dame” postali su i Pogba, Milik i Leandro Paredes koji je veoma zanimljivo stigao iz PSŽ-a, a večeras će imati priliku da debituje protiv svog bivšeg kluba.
Iako su svi ljubitelji italijanskog prvenstva očekivali dosta od Juventusa kada je ova sezona u pitanju, nažalost, izabranici Masimilijana Alegrija se u ovom trenutku nalaze na sedmom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na Atalantu koja se nalazi na prvom mestu.
Poražavajuće zvuči podatak da je “Stara dama” čak tri puta u prvih pet kola odigrala nerešeno, a to se desilo u susretima protiv Sampdorije, Rome i Fiorentine.
U prošlom kolu je nekadašnji šampion Italije samo remizirao na gostovanju kod Fiorentine, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Vodeći gol je postigao Milik u ranoj fazi susreta, a do kraja poluvremena su “ljubičasti” uspeli da izjednače, što se ispostavilo i konačnim rezultatom susreta, iako moramo napomenuti podatak da Juve u drugom poluvremenu nije uputio nijedan šut u okvir gola protivnika, pa ne treba biti previše pametan i reći da Juventusu treba daleko bolja partija večeras, ukoliko želi da ugrozi ove sezone odlične Parižane.

Naš predlog

PSŽ je u duelu protiv Monaka pre dve sedmice pokazao određene slabosti, međutim, sumnjamo da će to “Stara dama” umeti da iskoristi pošto ekipa koju sa klupe vodi Masimilijano Alegri igra jako loše na strani, a to smo najbolje videli u duelima sa Sampdorijom i Fiorentinom u prošlom kolu, pa vam zbog toga toplo preporučujemo da probate sa prelazom 1-1 za koji je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.86.

Ako se malo osvrnemo na tradiciju doći ćemo do zaključka da je na poslednja tri međusobna duela između ova dva tima palo ukupno šesnaest golova, što nam daje neverovatan prosek od više od pet golova po meču, a utisak je da nas i ovog puta očekuje goleada na “Parku Prinčeva” pa vam savetujemo da odigrate igru 4+ za koju je Meridianbet pripremio kvotu 2.26.

Za kraj, Dušan Vlahović igra sjajno na početku sezone, pošto je srpski reprezentativac postigao čak četiri gola, a Masimilijano Alegri ga je odmorio u meču prošlog kola protiv njegovog bivšeg kluba. Deluje da bi Vlahović mogao da nastavi golgetersku seriju i na ovom duelu, a to kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 3.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.