Poeni igrača: Evrobasket (sreda, 07.09.2022)

Još dva dana i gotova je grupna faza na Evrobasketu i kreću eliminacione borbe. Sada se zauzimaju najbolje startne pozicije. Danas se igra poslednje kolo u dve grupe. Predložene kvote i granice mogu biti neznatno izmenjene.

Jonas Valančijunas (Litvanija) poeni + (granica 17,5) @ 1.95 u Meridianbet

Litvanija i Bosna igraju direktan duel za plasman u osminu finala. Posle četiri odigrana kola Bosanci imaju dve, a Litvanci samo jednu pobedu. Međutim, ako baltička selekcija slavi, biće bolja u međusobnom duelu i osvojiće četvrto mesto u grupi, pošto su prva tri već rezervisana za Nemačku, Sloveniju i Francusku, koje već imaju po tri trijumfa. Sada svi aduti moraju na parket i to u maksimalnom obimu. Valančijunas je najveća uzdanica selektora Kazisa Maksvitisa, na prve četiri utakmice prosečno je postizao 19,8 koševa, a igrao 29 minuta po meču. Najbolju partiju pružio je protiv Nemačke kada je ubacio 34 poena. On i Sabonis moraće da pokušaju da zaustave i Jusufa Nurkića, pa će ovo biti i okršaj teškaša iz NBA lige pod koševima. Naš predlog su plus poeni na Valančijunasa, granica je na 17,5, a kvota za (+) je 1.95 u kladionici Meridianbet.

Džon Robertson (BiH) poeni + (granica 14,5) @ 1.90 u Meridianbet

Omaleni američki plejmejker odlično diriguje igrom bosanske reprezentacije. Bio je sjajan u onoj pobedi u kvalifikacijama za Mundobasket nad Francuzima, a na ovom Evrobasketu košarkaš španske Manise postiže 16,8 poena po meču, što nije neko iznenađenje kada se zna da igra više od 33 minuta prosečno. Jednostavno, selektor Adis Bećiragić nema adekvatnu zamenu za Robertsona, Sani Čampara je nedovoljno iskusan za ovakve utakmice, pa organizaciju igre često preuzima Džanan Musa. Kada Robertson dobro igra, i Bosna i Hercegovina pobeđuje, protiv Slovenije je dao 23, a protiv Mađarske 18 koševa i njegov tim je slavio, dok je u porazima protiv Nemačke i Francuske ubacivao ”samo” po 13 poena. Granica za njegov učinak u presudnom duelu sa Litvancima je 14,5 poena, a kvota za (+) je 1.90 u kladionici Meridianbet.

Rudi Gober (Frnacuska) poeni + (granica 11,5) @ 1.90 u Meridianbet

Snažni centar Minesote nije poznat kao neki izraziti košgeter, a njegov adut je igra pod oba obruča i skok. Naravno, kada dobije, ili sam uhvati loptu pod protivničkim košem, uglavnom sledi monstruozno zakucavanje, pa će Slovenci, koji su dosta tanki na poziciji centra, imati mnogo problema da ga izguraju iz reketa. Problem za Slovence je i lakša povreda Tobija, njihovog startnog centra, pa ćemo videti koliko će on biti spreman kada mu se povreženi zglog ohladi. On se povredio na podbacivanju u meču sa Nemcima, ali je igrao u tom duelu. Gober je prosečno postizao 11,3 poena u prva četiri meča, po broju koševa iza je Jabuselea i Furnijea, ali je zato ima više od 9 skokova po meču. Duel sa Slovenijom je borba za prvo i drugo mesto u grupi, a smatramo da će Gober imati dobar učinak i prebaciti broj ubačenih poena koliko mu je predložila kladionica Meridianbet. Granica je na 11,5, a kvota 1.90 za (+) koševa.

Luka Dončić (Slovenija) poeni + (granica 25,5) @ 1.90 u Meridianbet

Jako se Luka Dončić naljutio posle poraza od Bosdne i Hercegovine, a ceh je ispostavio domaćinu ove grupe Nemačkoj. Juće je u četvrtom kolu as Dalasa postigao čak 36 poena protiv ”Pancea” od kojih su Slovenci nedavno poraženi u kvalifikacijama za Mundobasket. Izgleda da je Dončić rešio da preuzme sve konce u svoje ruke, nešto poput igre Maveriksa i treba očekivati da će on u nastavku takmičenja sve više preuzimati odgovornost. Ukoliko pobede Francusku Slovenci će biti pobednici ”grupe smrti” u Kelnu i ići na selekciju koja bude 4. u grupi koja se igra u Tbilisiju. Ko god to da bude Slovenci će biti favoriti, pošto su sigurno jači od svih šest reprezentacija iz te grupe. U prva tri meča Dončić nije bio pucački raspoložen, posebno je loše šutirao protiv Bosne kada je za tri poena šutirao 0/8. I protiv Nemaca je osam puta pokušao, a pogodio je dva puta. Vreme je da mu krene iza linije za tri, a ako tako bude preskočiće lako ponuđenu granicu u kladionici Meridianbet koja iznosi 25,5 poena. Za (+) kvota je 1.90.

Ukupna kvota na tiketu za sredu u kladionici Meridianbet iznosi 13.37.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.