Najava i analiza: La Liga, 5. kolo: Lak posao za Real i Barsu, Atletiko juri prvi trijumf na domaćem terenu, najzanimljivije u Andaluziji!

Španska Primera

Od petka su na programu mečevi četvrtog kola najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala, u kom neće biti većih derbija.
Real Madrid i Barselona ne bi smeli da imaju previše problema u duelima sa Majorkom, odnosno Kadizom, dok Atletiko Madrid juri prvi trijumf na domaćem terenu protiv neugodne Selte.
Po imenima klubova, najzanimljiviji meč se igra u Andaluziji gde će Betis ugostiti Viljareal, dok bi dosta uzbuđenja potencijalno moglo da bude i na susretu između Espanjola i Sevilje, koja se nalazi u katastrofalnoj formi.

Đirona – Valjadolid – 1 @ 2.24 u CircusBet

Prvi susret petog kola španske La Lige se igra u Kataloniji gde će fudbaleri Đirone ugostiti Valjadolid. Katalonci su se konačno vratili u najkvalitetniji rang španskog fudbala i svakako da će primarni cilj biti opstanak, a trenutno se Đirona nalazi na sredini tabele, što svakako može da raduje sve navijače ovog tima.
U prošlom kolu je povratnik u društvo najboljih remizirao na teškom gostovanju kod Majorke, a taj meč je završen rezultatom 1:1.
Što se tiče Valjadolida, nakon četiri odigrana kola klub koji je u vlasništvu legendarnog Ronalda zauzima šesnaesto mesto na tabeli, i tek u prošlom kolu je Valjadolid uspeo da ostvari prvi trijumf u prvenstvu i to na domaćem terenu protiv Almerije kada je bilo 1:0.
Što se ovog susreta tiče, deluje da će Đirona iskoristiti prednost domaćeg terena pa vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica CircusBet pripremila kvotu 2.24.

Rajo Valjekano – Valensija – 3+ @ 2.21 u Meridianbet

Rajo Valjekano je u prva dva kola odigrao dva sjajna meča, međutim utisak je da kako prvenstvo prolazi tako i ovaj tim igra sve slabije.
Naime, na poslednja dva kola Falkao i drugari su doživeli isto toliko poraza a poslednji u nizu se desio u prošlom kolu kada je Rajo poražen na gostovanju kod Osasune (2:1).
Što se tiče Valensije, “slepi miševi” u veoma lepom raspoloženju putuju na ovo nimalo prijatno gostovanje, pošto je tim sa “Mestalje” u prošlom kolu odigrao fenomenalan meč na svom terenu protiv Hetafea a krajnji rezultat je bio 5:1.
Trenutno se Valensija nalazi na sredini tabele i sigurno je da će nekadašnji šampion Španije učiniti sve da se uključi u borbu za mesto koje na kraju sezone vodi u neko od evropskih takmičenja, iako to neće biti nimalo lak zadatak.
Vrlo lako se može desiti da nam ovaj duel donese dosta golova pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila sjajnu kvotu 2.21.

Espanjol – Sevilja – 2 @ 2.60 u Mozzartbet

Za razliku od prošle sezone kada je Espanjol bio gotovo nepobediv na domaćem terenu a igrao katastrofalno na strani, ovog puta su Katalonci na dva odigrana susreta na svom terenu upisali isto toliko poraza, dok su na dva meča na strani uspeli da izvuku bod kod Selte golom u poslednjim sekundama, ali i da u prošlom kolu slave kod favorizovanog Bilbaa pošto je taj meč u Baskiji završen rezultatom 0:1.
Trenutno se Espanjol nalazi na petnaestom mestu na tabeli i svakako da je primarni cilj ovog tima opstanak u društvu najboljih.
U goste im dolazi Sevilja koja je bez ikakvih dilema najveće razočarenje ovogodišnjeg izdanja španske La Lige, pošto se tim sa “Sančez Pichuana” trenutno nalazi na katastrofalnom sedamnaestom mestu na tabeli sa samo jednim osvojenim bodom.
U prošlom kolu je Sevilja poražena na svom terenu od Barselone, kada je bilo 0:3, što je io već tri poraz u sezoni za Andalužane.
Ipak, smatramo da će nekadašnji uzastopni osvajač Liga Evrope iskoristi nešto loše partije Espanjola na domaćem terenu i da će slaviti na ovom susretu pa vam hrabro preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Mozzartbet pripremila sjajnu kvotu 2.60.

Kadiz – Barselona – 3+ @ 1.57 u Meridianbet

Ako je neki tim do sada najmanje pokazao u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala onda je to bez ikakve sumnje Kadiz koji je na četiri odigrana susreta doživeo isto toliko poraza.
U prošlom kolu je “fenjeraš” poražen na gostovanju kod Selte, a taj duel je tim iz Viga rešio u svoju korist rezultatom 3:0.
Što se tiče Barselone, nakon onog početnog kiksa na domaćem terenu protiv Rajo Valjekana, Robert Levandovski i drugari polako ali sigurno dižu formu, što smo najbolje videli u prošlom kolu kada su Katalonci slavili na veoma teškom gostovanju kod Sevilje, i to rezultatom 0:3.
Ne treba ni pominjati ubedljiv trijumf u prvom kolu Lige šampiona protiv Plzena, zbog čega fudbaleri Barse u veoma lepom raspoloženju putuju na ovo gostovanje.
Dvojka se naravno ne dovodi u pitanje, a toplo vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je Meridianbet pripremio kvotu 1.57.

Atletiko Madrid – Selta – 1 @ 1.65 u Mozzartbet

Atletiko Madrid je u prošlom kolu remizirao na veoma teškom gostovanju kod Sosijedada, kada je bilo 1:1, ali su izabranici Čola Simeoena u prvom kolu grupne faze Lige šampiona ostvarili veoma važan trijumf na domaćem terenu protiv Porta, a taj duel je završen rezultatom 2:1
Zanimljivo je da sve do prvog minuta sudijske nadoknade nije bilo golova, a onda su Madriđani stigli u vođstvo preko Hermosa, Porto je izjednačio iz penala, a veliku radost domaćim navijačima doneo je Grizman nakon gola u poslednjim trenucima susreta.
Što se tiče Selte, tim iz Viga je vezao dva trijumfa bez primljenog gola i trenutno se nalazi na osmom mestu na tabeli, ali mišljenja smo da ih ovog puta očekuje lagani poraz na “Vanda Metropolitanu”, pošto idu u goste sve boljem Atletiku, pa vam toplo preporučujemo da ovde odigrate jedinicu za koju je kladionica Mozzartbet pripremila kvotu 1.65.

Real Madrid – Majorka – 3+ @ 1.48 u Meridianbet

Jedini tim koji do sada ima maksimalan učinak u španskom prvenstvu je Real Madrid koji je na četiri odigrana susreta ostvario isto toliko trijumfa i trenutno se naravno nalazi na prvom mestu na tabeli uz dvanaest osvojenih bodova.
U prošlom kolu je kraljevski klub imao možda i najteži posao do sada pošto su Madriđani ukrstili snage sa Betisom koji je na “Santjago Bernabeu” došao sa skorom od tri trijumfa, bez poraza.
Ipak, Luka Modrić i drugari su slavili na tom susretu rezultatom 2:1, i učvrstili se na prvom mestu na tabeli, a u međuvremenu je aktuelni šampion Evrope slavio i u Ligi šampiona i to na gostovanju kod Seltika, kada je bilo 0:3.
Što se tiče Majorke, svi navijači ovog tima mogu da budu zadovoljni, pošto se njihova omiljena ekipa trenutno nalazi na sredini tabele, a u prošlom kolu je ovaj tim remizirao na domaćem terenu protiv Đirone, kada je bilo 1:1.
Ipak, nema nikakve sumnje ko je favorit na ovom duelu, a sva je prilika da ćemo prisustvovati i velikom broju golova zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.48.

Elče – Atletik Bilbao – GG @ 2.00 u Maxbet

Kako sada stvari stoje utisak je da je Elče jedan od najozbiljnijih kandidata da se na kraju šampionata preseli u Segundu.
Naime, ova simpatična ekipa je nakon četiri odigrana kola sakupila samo jedan bod i trenutno se nalazi na osamnaestoj poziciji na tabeli koja znači i selidbu u niži rang.
U prošlom kolu je Elče doživeo pravu katastrofu na gostovanju kod Viljareala, pošto je taj duel na “El Madrigalu” završen rezultatom 4:0.
U goste im dolazi Atletik Bilbao koji je u prošlom kolu doživeo svoj prvi poraz i to mimo svih očekivanja na domaćem terenu od Espanjola, kada je bilo 0:1.
Na prvi pogled dolazimo do zaključka da je ovo jedan ne baš lak meč za prognoziranje, a nekako je najrealnije da i jedna i druga ekipa postignu makar po jedan gol pa vam i savetujemo da odigrate igru GG za koju je kladionica Maxbet pripremila koeficijenet 2.00.

Hetafe – Real Sosijedad – 1X @ 1.59 u CircusBet

Kako sada stvari stoje crno se piše timu iz predgrađa Madrida ove sezone. Naime, dugogodišnji prvoligaš se trenutno nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli sa samo jednim osvojenim bodom do koga je ova ekipa došla na svom terenu protiv Viljareala, kada mimo svih očekivanja nije bilo golova.
U prošlom kolu je Hetafe doživeo katastrofalan poraz na gostovanju kod Valensije, a taj meč je završen rezultatom 5:1.
Sa druge strane Real Sosijedad na ovo gostovanje dolazi u veoma lepom raspoloženju pošto su David Silva i drugari slavili u okviru prvog kola Liga Evrope na teškom gostovanju kod Mančester Junajteda, a taj duel je završen rezultatom 0:1.
Domaćin ne sme da izgubi na ovom susretu, a mišljenja smo da će tim iz predgrađa Madrida i uspeti da odoli pomalo umornom gostu, zbog čega vam preporučujemo da probate sa duplom šansom 1X koja u CircusBetu iznosi 1.59.

Betis – Viljareal – GG @ 1.70 u Maxbet

Na papiru, najatraktivniji meč petog kola španske La Lige se igra na “Benito Viljamarinu” gde će Betis ugostiti Viljareal.
Andalužani igraju sjajno u ovogodišnjem izdanju La Lige, iako je četa trenera Pelegrinija u prošlom kolu doživela poraz od Reala, pošto je taj duel na stadionu kraljevskog kluba završen rezultatom 2:1, ali daleko od toga da su se “Zeleni” obrukali na tom meču.
Trenutno se Betis nalazi na sjajnom četvrtom mestu na tabeli koje na kraju donosi plasman u Ligu šampiona.
Što se tiče Viljareala, “žuta podmornica” je jedini tim u prvenstvu koji do sada nije primio nijedan gol, a četa Unai Emerija trenutno zauzima sjajno treće mesto.
U prošlom kolu je Viljareal na svom terenu demolirao Elče, pošto je taj meč završen rezultatom 4:0, što je bila treća pobeda za ovaj tim.
Betis igra sjajno na domaćem terenu, vreme je da Viljareal primi prvi gol u šampionatu, ali je sigurno da ni “žuta podmornica” neće ostati dužna Andalužanima pa je najbolje da se opredelite za igru GG koju Maxbet plaća sa kvotom 1.70.

Almerija – Osasuna – 3+ @ 2.21 u Meridianbet

Poslednji susret petog kola najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala se igra u Andaluziji gde će Almerija ugostiti Osasunu.
Postavlja se veliko pitanje kako će se Almerija oporaviti od odlaska Sadika koji je prošle sezone i na startu ove bio zaista sjajan što je naplatio transferom u Real Sosijedad.
Trenutno se novajlija u društvu najboljih nalazi na trinaestom mestu na tabeli, a u prošlom kolu je Almerija poražena na strani od Valjadolida.
Sa druge strane Osasuna i ove sezone igra fantastičan fudbal, pa je tako ova ekipa nakon četiri odigrana kola na šestoj poziciji i ima skor od tri trijumfa i jednog poraza.
Kada je prognoza u pitanju, mišljenja smo da gosti neće doživeti poraz na ovom duelu, ali vam pre toga savetujemo da probate sa golovima i odigrate igru 3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 2.21.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.