Tip dana: Soči – Dinamo Moskva: Da li je vreme za prvi poraz Moskovljana?

U petak je nešto slabija ponuda nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali duel ruskog prvenstva u kom će Soči na svom terenu ugostiti Dinamo iz Moskve.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 19 časova.

Soči: Fenomenalne partije na domaćem terenu!

Fudbaleri Sočija su prošlu sezonu završili na sjajnom drugom mestu na tabeli, što bi da nije bilo sankcija od strane UEFE ovom timu donelo plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.
Na kraju je ova ekipa imala devet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Zenit, ali i tri boda više od trećeplasiranog Dinama iz Moskve, koji im između ostalog i dolazi u goste u ovom kolu.
U međuvremenu je Soči u letnjem prelaznom roku ostao bez nekoliko veoma bitnih fudbalera, pa se stiče utisak da ovaj tim igra nešto slabije nego što je to bio slučaj prošle sezone, ali svakako, biće dosta vremena za ispravku, jer neosporno je da Soči ima kvalitet da se ponovo umeša u borbu sa naslov prvaka.
Nakon osam odigranih kola Soči se nalazi na sedmom mestu na tabeli uz sedam bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Zenit.
U prošlom kolu je drugoplasirani tim iz prošlog šampionata doživeo poraz na teškom gostovanju kod Krasnodara, a taj duel je završen rezultatom 2:1.
Prvo poluvreme je završeno bez golova, a u nastasvku smo videli čak tri. Domaći tim je preko Oluseguna došao do vođstva u 49. minutu da bi samo tri minuta kasnije Spertsjan povisio na 2:0. Kada se činilo da će domaćin ostvariti ubedljiv trijumf na svom terenu, gosti su preko Melkadzea smanjili na 2:1, ali više od toga nisu mogli, pa je Krasnodar zabeležio treću pobedu na domaćem terenu.
Da je Soči igrao malo bolje na strani, utisak je da bi se ova simpatična ekipa u ovom trenutku nalazila nekoliko pozicija iznad sedmog mesta, ali nažalost do sada su izabranici Vadima Garanina na strani na pet odigranih susreta ostvarili jedan trijumf, jedan remi i čak tri poraza.
Ipak, na domaćem terenu stvari za sada teku po planu, pošto je sedmoplasirani tim na tabeli na tri odigrana susreta ostvario isto toliko trijumfa, a poslednji se desio u duelu sa Himkijem, kada je bilo 4:1.
Za kraj, ako se malo osvrnemo na tradiciju, doći ćemo do zaključka da ove dve ekipe po nepisanom pravilu igraju mečeve sa velikim brojem golova, a najbolja potvrda za to je i poslednji susret između Sočija i Dinama iz Moskve koji je odigran u prestonici Rusije kada je Soči slavio sa više nego ubedljivih 1:5.
Pre toga je Dinamo slavio na gostovanju rezultatom 0:1, što je svakako pravi podvig pošto smo već napomenuli da Soči retko kada gubi na svom terenu.

Dinamo Moskva: Moskovljani još uvek ne znaju za poraz!

Poput Sočija, prošla sezona za Moskovljane je bila fantastična pošto je ova ekipa koja je ne tako davno igrala u drugom po kvalitetu rangu ruskog fudbala zauzela treće mesto na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na protivnika večerašnjeg susreta.
Nažalost, i ovaj tim bi obezbedio plasman u Ligu Evropu, ali je zbog poznate situacije ruskim klubovima zabranjeno da igraju u evropskim takmičenjima.
Dinamo je tokom prelaznog roka uspeo da sačuva okosnicu tima i utisak je da Moskovljani imaju najviše moguće ciljeve, a to nam najbolje potvrđuju i partije ovog tima na startu sezone.
Naime, nakon osam odigranih kola Dinamo se nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Zenit.
Podatak koji nam možda i najbolje pokazuje koliko dobro tim iz prestonice Rusije igra u ovogodišnjem izdanju Premijer lige je da na osam odigranih susreta ova ekipa još uvek ne zna za poraz, pošto je u tom periodu ostvarila četiri trijumfa i četiri puta remizirala.
U prošlom kolu je trećeplasirani tim na tabeli ostvario veoma važan trijumf na svom terenu protiv Urala, a taj meč je završen rezultatom 2:1.
U 38. minutu je domaćin došao do prednosti kada je pogodio Tjukavin, međutim samo šest minuta kasnije su gosti došli do zasluženog poravnanja i to preko Bicvalfija.
Ipak, Dinamo je u nastavku igre zaigrao dosta bolje i preko Makarova došao do prednosti u 59. minutu što se ispostavilo i konačnim rezultatom.
Inače, kada su u pitanju partije na strani do sada su Moskovljani odigrali tri susreta van svog terena i ostvarili jedan trijumf uz dva remija.
Trener Dinama Slaviša Jokanović koji radi sjajan posao u ovom klubu i dalje ne može da računa na sjajnog Laksalta, međutim tim iz Moskve već duže vreme igra bez njega, i u tom periodu je ova ekipa odigrala nekoliko zaista sjajnih mečeva

Naš predlog

Nema nikakve sumnje da nas očekuje jedan izuzetno interesantan meč u kom prednost ipak dajemo domaćoj ekipi za koju smo već napomenuli da igra fantastično na svom stadionu, pa vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.07.

Za očekivati je i da nam ovaj duel donese dosta golova, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je Meridianbet odredio koeficijent 1.69.

Za kraj, mišljenja smo da će domaći tim postići dva ili više golova na ovom susretu pa vam zato savetujemo da odigrate igru D2+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.87.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.