Najava i analiza: Bundesliga, 6. kolo: ”Bikovi” u stampedu ka ponoru, Bajern prekida niz od dva remija, Frajburgu prija liderska pozicija

Nemački klubovi imali su ”šaren” učinak u evropskim kupovima u prvom kolu, a sada se vraćaju okršajima u Bundesligi. Pred nama je 6. kolo elitnog nemačkog fudbalskog takmičenja. Derbi je, bar po imenima rivala, u Lajpcigu, gde će domaći ”Bikovi”, posle odlaska trenera Tedeska, dočekati Dortmund. Bajern nije pobedio na dva prethodna kola, pa se ”Švabama” ne piše dobro na Alijanc areni. Iznenađujući lider, ekipa Frajburga, pobedom protiv Menhengladbaha produžila bi svoj boravak na vrhu tabele. Predložene kvote bile su važeće u trenutku pisanja teksta.

Verder – Augzburg – 3+ @ 1.62 u CircusBet

Domaćin je mnogo uspešniji u prvih pet kola i već na svom kontu ima osam osvojenih bodova. ”Zeleni” iz Bremena su poraženi samo jednom i to od Ajntrahta na svom Vezeru. S druge strane već su dva puta slavili na gostovanjima, prvo u Dortmundu, nakon onog nemogućeg preokreta, a onda i prošle nedelje u Bohumu. Protiv Augzburga pokušaće da dođu do prvog trijumfa pred svojim navijačima i dodatno uvećaju svoj bodovni saldo. Gosti su u lošoj formi, u pet kola imaju četiri poraza, a samo su u Leverkuzenu uspeli da pobede, što je šokiralo mnoge, pogotovo njihovog domaćina ekipu Bajera. Na utakmicama Verdera pada veliki broj golova, pa smo ubeđeni da će ih biti barem tri u ovom premijernom meču 6. kola. Za 3+ koeficijent u CircusBet kladionici iznosi 1.62.

Bajern – Štutgart – 1,3-5 @ 1.97 u Meridianbet

Bavarci su neočkievano ostali bez pobede na dve prethodne prvenstvene utakmice. Nije to ništa strašno, osvojili su po bod protiv Menhengladbaha na svom terenu i protiv Uniona u Berlinu, što nisu neki posebni kiksevi, mada je izgledalo u jednom trenutku da će pobediti sve rivale do kraja. Da se ne radi o krizi Bajern je pokazao u Milanu gde je sigurnom igrom, i dosta lakom pobedom, pokazao snagu protiv Intera u Ligi šampiona. Sigurno da navijačima ne prija pogled na tabelu na kojoj su njihovi ljubimci tek na trećem mestu, ali im Frajburg i Dortmund beže samo po bod, pa se može dogoditi da se šampion brzo vrati na vrh. Štutgart je još bez pobede, ali ”Švabe” imaju samo jedan poraz u prvih pet kola. U prošlom kolu su remizirali na svojoj Mercedes Benz areni sa Šalkeom, a nadali su se prvom trijumfu. Odlazak Saše Kalajdžića izazvao je probleme u špicu napada, pa je Štutgart postigao jedan gol u tri prethodna kola. Očekujemo sigurnu pobedu bajerna, a golova bi moglo biti u intervalu od 3 do 5. Za 1,3-5 kvota je 1.97 u kladionici Meridianbet.

Ajntraht – Volfsburg – GG3+ @ 1.95 u Meridianbet

S nestrpljenjem su navijači Ajntrahta čekali debi svojih ljubimaca u Ligi šampiona. Ipak, epilog nije bio onakav kakvom su se nadali. Osvajač Lige Evrope poražen je u Frankfurtu od Sportinga sa 2:0, ali se mora priznati da nije imao ni sreće u većem delu meča. Na taj način poništena je sjajna pobeda nad Lajpcigom prošle sedmice kada su ”Bikove” ispratili iz grada na Mjani sa četiri lopte u mreži. To je bila druga vezana pobeda Ajntrahta u Bundesligi i druga sa 4 data gola, posle trijumfa u Bremenu sa 4:3. Sada treći put za samo osam dana igraju na svom terenu, u goste im dolazi Volfsburg, a već u utorak odlaze na gostovanje u Marsej. Raspored je brutalan, pa bi to mogli da iskoriste odmorniji ”Vukovi”. Gosti su bez pobede u prvih pet kola, a osvojili su samo dva boda. U Frankfurtu bi moglo da bude golova, i to na obe strane. Naš predlog je GG3+ sa koeficijentom 1.95 u kladionici Meridianbet.

Herta – Leverkuzen – GG @ 1.58 u Mozzartbet

Nikako da krene ”Farmaceutima” ove sezone. Loše igre, i pre svega rezultati, iz Bundelsige, preneli su se i u Evropu pa su na startu Lige šampiona doživeli poraz u Belgiji od Klub Briža i odmah svoje šanse za prolaz u nokaut fazu znatno umanjili. Nešto će morati da se menja ukoliko se i iz prestonice vrate bez pobede. Za sada Leverkuzen ima samo jednu pobedu u pet kola, a čak četiri poraza. Tri od četiri neuspeha doživeli su pred svojim navijačima. Nije ni Herta uradila ništa dobro na startu sezone, ali su u prošlom kolu slavili po prvi put, i to na gostovanju u Augzburgu, pa bi to mogla da bude najava boljih dana. I oni čekaju prvu pobedu na svom terenu a na ruku im ide umor rivala koji je imao naporan meč u Brižu. Teško je proceniti ko je bliži pobedi, ali bi po gol na obe strane morao da padne. Za GG koeficijent iznosi 1.58 u kladionici Mozzartbet.

Hofenhajm – Majnc – 1 @ 2.35 u MaxBet

Hof je taman vezao tri pobede i najavio velike domete u ovoj sezoni, kad je stigao poraz u Dortmundu. Istina, izgubili su minimalnim rezultatom, a Borsija nije tim protiv koga možete unapred računati na trijumf. Uglavnom, devet bodova nije loš učinak za tim iz Sinshajma, pobedile su ih samo dve Borusije, a protiv one iz Menhengladbaha su igrali sa igračem manje. Sada imaju težak ispit protiv Majnca, tima koji je najneomiljeniji gosto. Majc je tri puta igrao na strani ove sezone i sva tri puta pobedio. Slavili su u Bohumu, Augzburgu i Menhengladbahu i da su bar približno bili uspešni na svom terenu, sigurno bi bili na vrhu tabele. Ovako imaju samo bod više od svog sadašnjeg rivala. Hofenhajm je favorit i pored ovakvog učinka Majnca i verujemo u njegovu pobedu. Za jedinicu se dobija koeficijent 2.35 u kladionici MaxBet.

RB Lajpcig – Dortmund – x2 @ 1.60 u Mozzartbet

Ekipe čekaju derbi u različitom raspoloženju, i zbog učinka u Bundesligi, a još više zbog starta u Ligi šampiona. Poraz od ukrajinskog Šahtjora u prvom kolu elitnog takmičenja bila je kap koja je prelila čašu strpljenja, pa je Domeniko Tedesko dobio otkaz. Ovaj stručnjak je u Lajpcig stigao krajem prošle godine, uspeo je da klub uvede u Ligu šampiona i, što je najznačajnije, osvoji prvi veliki trofej, Lajpcig je osvojio DFB kup, pa će bar zbog toga, ostati upisan u istoriju kluba. Međutim, stvarnost nije ružičasta. lajpcig je u prvih pet kola osvojio samo pet bodova, a protiv Ajntrahta i Šahtjora, u samo tri četiri dana, dva puta su primili po četiri gola. Dortmund je u mnogo boljoj situaciji i da nije bilo onog nestvarnog preokreta protiv Verdera kada su dva gola prednosti ispustili u sudijskoj nadoknadi i ostali bez bodova, sve bi bilo idealno. I ovako su na deobi prvog mesta sa Frajburgom, a u Ligi šampiona startovali su ubedljivom pobedom nad FC Kopenhagenom. U prošloj sezoni Lajpcig je dva puta pobedio ”Milionere”, pa je ovo možda prava prilika za ”osvetu”, pogotovo jer se u Lajpcigu još nije kompletirao ni novi stručni štab, mada najnovija vest glasi da će trener biti Marko Roze, koji se letos rastao upravo sa Dortmundom, a svoje najbolje dane proveo je u Menhengladbahu. Naš predlog je dupla šansa na goste, a koeficijent za x2 u kladionici Mozzartbet iznosi 1.60.

Šalke – Bohum – 0-2 @ 2.20 u MaxBet

Bohumu je, kako nam se čini, ove sezone namenjena uloga Grojter Firta iz prethodne. I tada je tim iz Firta ređao poraze na startu sezone, kasnije se popravio, ali spasa nije bilo. Bohum je vezao pet startnih poraza, čak tri pred svojim navijačima i situacija nije nimalo povoljna. Jedina dobra okolnost po njih je to što ima dosta timova koji nisu mnogo odmakli, i koji se mogu stići posle samo jedne ili dve dobre utakmice. Jedna od tih ekipa je i povratnik u elitu Šalke. ”Kraljevsko-plavi” su osvojili samo tri boda, a ni oni još nemaju pobedu u novom prvenstvu. Ipak, Šalke je tri puta remizirao u četiri prethodna kola, čak dva puta su to uradili na strani, a jedini poraz doživeli su na svojoj Veltins areni od Uniona, ali sa ponižavajućim rezultatom 6:1. Bodovi iz ovog meča vrede dvostruko, ne zna se kome su važniji, pa očekujemo tvrd meč sa malo golova. Za 0-2 gola koeficijent iznosi 2.20 u kladionici MaxBet.

Keln – Union Berlin – 3+ @ 1.85 u CircusBet

U ovom trenutku ne znamo ishod mečeva koje su ove dve ekipe odigrale u Evropi, Keln u Ligi konferencija, a Union u Ligi Evrope. Nije ni bitno, nemačkim klubovima je Bundesliga uvek najvažnija. Berlinci su sjajni od starta sezone, imaju 11 bodova, a u prošlom kolu su odoleli i protiv strašnog Bajerna, mada su mogli da osvoje i više od jednog boda. Sve što je Union uradio u prvih pet kola je odlično, počevši od pobede u gradskom derbiju protiv Herte, do onih šest golova Šalkeu u Gelzenkirhenu. Sigurno je da i u Keln idu po ceo plen, mada je domaćin odličan, i pored Uniona i Bajerna, jedini još bez poraza. ”Jarčevi” su na šestom mestu, imaju devet bodova, a da ih odlazak Modesta nije preterano uzbudio pokazali su u Volfsburgu gde su dali četiri gola u prošlom kolu. Naš predlog su golovi, očekujemo da ih budem barem tri, a za 3+ kvota je 1.85 u kladionici CircusBet.

Frajburg – Menhengladbah – GG3+ @ 1.83 u MaxBet

Ovo bi po položaju na tabeli mogao biti derbi kola. Domaćin je na vrhu, dok je Menhegladbah posle poraza od Majnca u prošlom kolu pao na devetu poziciju. Od početka sezone govorimo da je Frajburg veoma ozbiljan kandidat za plasman u Ligu šampiona, tim koji je prethodno prvenstvo okončao na šestom mestu sada je dodatno pojačan u prelaznom roku i to je vidljvo posle prvih pet kola. Pobedili su četiri puta, čak tri puta kao gosti, a jedini neuspeh doživeli su od Dortmunda na svom terenu, i to posle preokreta. Borusija je imala dobar start, pre dva kola je uspela da prva ostane neporažena protiv Bajerna, ali su nekako sve to upropastili porazom od Mjanca u prošlom kolu na svom Borusija parku. Priliku da isprave taj propust imaće u Frajburgu, ali sumnjamo da su srećni zbog te činjenice. Prošle sezone na dva duela između ove dve ekipe padalo je po šest golova. Frajburg je slavio u Menhengladbahu sa 6:0, dok je u revanšu bilo 3:3. Dakle, očekujte golove i sada, a predlog je GG3+ sa kvotom 1.83 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.