Poeni igrača: Evrobasket (subota, 10.09.2022)

Na Evrobasketu počinju prave stvari, na programu su prvi mečevi osmine finala. Više nema prostora za popravak i ko izgubi ide kući. Evo našeg predloga za učinak igrača. Predložene kvote i granice su podložne promenama.

Bojan Dubljević (Crna Gora) poeni + (granica 14,5) @ 1.90 u MaxBet

Košarkaš Valensije je najbolji igrač crnogorske selekcije bez dileme. I njemu je jasno da najviše od njega zavisi rezultat ove ekipe pa otud i ona nervoza u meču sa Gruzijom. Tada je rano dobio četiri lične, kasnije i petu u napadu, pa je morao van terena. I bez njega ”Sokolovi” su uspeli da pobede i plasiraju se u osminu finala. Ponovo igraju protiv jednog domaćina, ovog puta Nemačke u Berlinu i sigurno je da u duel ulaze kao autsajderi. Dubljević je do sada prosečno postizao 13,8 poena, hvatao 5,6 lopti, a imao je i dve asistencije po meču. U većini kategorija je predvodnik svog tima i ako on bude na nivou Crna Gora ima šanse. Granica za poene na Bojana Dubljevića je 14,5, a za (+) kvota je 1.90 u kladionici MaxBet.

Franc Vagner (Nemačka) poeni + (granica 15,5) @ 1.90 u MaxBet

Mladi krilni igrač je budućnost nemačke reprezentacije, a već sada, sa samo 21 godinom, jedan od najboljih u selekciji. Franc Vagner je iz Albe prošle sezone otišao u Orlando i tamo zablistao u punoj meri. Odgovaralo mu je što je tim Medžika bio jedan od najslabijih i imao je veliku minutažu i čak 15 poena prosečno po meču. Toliko ima i nakon grupne faze na Evrobasketu u kome su Nemci domaćini. Prvu fazu igrali su u Kelnu, a sada se sele u Berlin. Vagner je blistao protiv Litvanije kada je ubacio 32 poena, ali se u tom meču igralo deset minuta više. Protiv Mađarske u prethodnom duelu nije bilo potrebe da provodi mnogo vremena na parketu, pa mu je i učinak bio nešto slabiji. Biće velika uzdanica selektora Herberta protiv Crne Gore i predviđamo da će postići više od 15,5 koševa koliko mu je predloženo u kladionici MaxBet sa kvotom 1.90.

Lorenco Braun (Španija) poeni + (granica 11,5) @ 1.90 u MaxBet

Morali su čak i Španci da posegnu za rešenjem na pleju u vidu jednog američkog košarkaša. Nešzto što je ranije bilo nezamislivo sada se desilo i dres ”Furije” nosi nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Lorenco Braun. On diriguje igrom tima koji sa klupe predvodi selektor Serđo Skariolo. Španija je osvojila prvo mesto u grupi koja se igrala u Tbilisiju, ali je ona bila ubedljivo najslabija, pa ih i pored tog prvog mesta već u osmini finala očekuje najjači rival do sada, tim Litvanije. Predvodnik selekcije Španije bio je Vili Ernangomez, košarkaš Pelikansa. Ipak, on igra na poziciji centra, pa ga protiv Litvanaca očekuje velika borba sa Valančijunasom i Sabonisom. Zato smatramo da će Lorenco Braun morati da preuzme više odgovornosti u napadu i da će provoditi više vremena na parketu. Ako tako bude mogao bi da prebaci granicu od 11,5 koševa koliko je ponuđeno u kladionici MaxBet sa kvotom 1.90.

Rokas Jokubaitis (Litvanija) poeni + (granica 8,5) @ 1.90 u MaxBet

Jedno od najprijatnijih iznenađenja u selekciji Litvanije je mladi plejmejker Rokas Jokubaitis. Plej Barselone je igrao malo na startu protiv Slovenije, ali kako je takmičenje odmicalo zavređivao je sve veću minutažu i poverenje selektoraKazisa Maksvitisa. Konkurencija na spoljnim pozicijama u ovoj baltičkoj selekciji uvek je bila paklena, ali su glavne uzdanice ovog puta pod koševima. Jokubaitis deli minutažu sa odličnim Lekavičijusom, pa će tako biti i protiv Španaca. Najbolje je odigrao protiv Francuza kada je meč završio sa 14 poena, ali je imao i važnu ulogu u presudnom duelu za prolaz dalje protiv Bosne, kada je ubacio 9 koševa, ali je igrao čak 30 minuta. Odbrana Španije će se skupljati oko Valančijunasa i Sabonisa, pa će spoljni igrači imati više prilika da odapinju šuteve sa distance. Jedan od glavnih haubica je i Jokubaitis, pa smo mišljenja da bi mogao preko granice od 8,5 poena koliko je predloženo u MaxBet kladionici uz koeficijent koji iznosi 1.90.

Ukupna kvota na tiketu za subotu u kladionici MaxBet iznosi 13.03.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.