Derbi dana: Boka Juniors – River Plejt: Dovoljno je samo reći “Superklasiko”!

U nedelju nas očekuje nekoliko veoma interesantnih mečeva, a bez ikakve sumnje derbi dana se igra na “Bombonjeri” gde će fudbaleri Boke Juniors ugostiti River Plejt.
Početak meča je zakazan za 22h.

Boka Juniors: Tim sa “Bombonjere” igra sjajno u poslednje vreme!

Pre početka argentinskog šampionata je odigran Liga Kup, u kom su fudbaleri Boke Juniors prikazali ubedljivo najviše od svih timova i potpuno zasluženo došli do trofeja.
U velikom finalu trećeg po važnosti takmičenja u Argentini, tim sa “Bombonjere” je bez većih problema salvadao Tigre, a taj duel je završen rezultatom 3:0.
Zbog svega toga je jedan od najtrofejnijih argentinskih klubova pre početka prvenstva smatran za možda i glavnog favorita za osvajanje trofeja, međutim, malo ko je očekivao da će Boka imati ovoliko problema, iako je utisak da se u poslednje vreme polako ali sigurno nazire svetlo na kraju tunela.
Naime, na tri poslednja susreta tim sa “Bombonjere” je ostvario tri uzastopna trijumfa i popeo se na sedmo mesto na tabeli uz samo četiri boda manjka u odnosu na Tukuman, koji se mimo svih očekivanja nalazi na prvom mestu na tabeli, ali je samo pitanje vremena kada će ovaj tim pasti na tabeli.
U prošlom kolu su izabranici Huga Ibare slavili na veoma teškom gostovanju kod Kolona, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Ne treba zaboraviti da je Boka veoma rano eliminisana iz Kopa Libertadores, još u osmini finala, i to nakon poraza od Korintijansa.
Nakon tog meča je usledila crna serija tima sa “Bombonjere”, a kako i ne bi, pošto je južno-američka Liga šampiona bio primarni cilj argentinskog kluba.
Kao što smo već napomenuli, stvari polako ali sigurno dolaze na svoje mesto, a što se tiče mečeve na domaćem terenu do sada su izabranici Huga Ibare odigrali devet mečeva na svom stadionu i ostvarili šest trijumfa, jedan remi i dva poraza.
Na poslednjih pet susreta na jednom od najlepših stadiona sveta Boka Juniors je ostvarila čak četiri trijumfa uz samo jedan remi i to protiv Rosarija, kada nije bilo golova.
Za kraj, trener Ibara za ovaj susret neće moći da računa na golmana Serhija Romera, ali i na Sebaljosa koji je pružao fantastične partije na startu šampionata, ali je onda dolaskom novog trenera pao u drugi plan.

River Plejt: Četa Marsela Galjarda retko pobeđuje na “Bombonjeri”!

Ne treba ni pominjati koliko je prošla sezona bila uspešna za Rivert Plejt, pošto je ova ekipa potpuno zasluženo došla do naslova prvaka.
Naime, popularni “Milioneri” su na kraju zauzeli prvo mesto na tabeli uz čak sedam bodova viška u odnosu na Defensu, mada verovatno bi bodovna razlika bila i veća da se izabranici Marsela Galjarda nisu malo opustili u poslednja tri kola, u kojima nisu uspeli da upišu niti jedan trijumf.
Istina je da je bilo nekoliko veoma bitnih odlazaka iz kluba, a tu pre svih mislimo na transfer Alvareza koji je karijeru nastavio u Mančester Sitiju, a ono što je ipak najvažnije je da je Marselo Galjardo ostao trener River Plejta, koji je ne tako davno došao do titule šampiona Južne Amerike, i to nakon velike pobede nad najljućim rivalom Bokom Juniors, u onom nezaboravnom finalu.
Poput Boke, i River je ove sezone eliminisan još u osmini finala, i to od Veleza, što je malo ko zaista mogao da pretpostavi, i zanimljivo je da su i “Milioneri” nakon te bolne eliminacije odigrali nekoliko katastrofalnih mečeva, što na sreću svih navijača ovog tima nije potrajalo.
U ovom trenutku se aktuelni šampion Argentine nalazi na šestom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i Boka Juniors, a četiri manje u odnosu na prvoplasirani Tukuman.
U prošlom kolu je četa Marsela Galjarda odigrala jedan sjajan meč na svom terenu i bez većih problema savladala Barakas rezultatom 2:0.
Na poslednjih pet susreta tim sa “Monumentala” je ostvario tri trijumfa i dva remija, a u tom periodu je River Plejt primila samo dva gola.
Kada su u pitanju partije na gostovanjima, aktuelni šampion Argentine je do sada odigrao devet mečeva na strani i trenutno je drugi najuspešniji gost u ligi, pošto je u tom periodu ostvareno tri trijumfa, čak četiri remija i dva poraza.
Gosti imaju daleko više problema sa izostancima u odnosu na domaćina ovog susreta, pošto po poslednjim informacijama koje stižu iz Argentine Marselo Galjardo neće moći da računa na golmana Armanija, Zukulinija, Poketina, Rohasa, Gonzalesa i Biaforea.

Naš predlog

Ako se malo osvrnemo na tradiciju, na poslednjih pet međusobnih susreta između Boke i Rivera, tri puta je tim sa “Bombonjere” slavio, jednom je bilo nerešeno, a jednom je slavio River Plejt.
Ipak, kada su u pitanju mečevi na stadionu Boke, na poslednjih pet susreta River ne zna za trijumf, pa zbog svega toga i ovog puta dajemo veću prednost domaćinu i hrabro vam preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 3.05.


Za one koji su pomalo skeptični kada je jedinica u pitanju, smatramo da je dupla šansa i više nego prihvatljiva varijanta a ona u Meridianu iznosi 1.55.

Za kraj, po tradiciji, ne treba ovde očekivati previše golova, jer ih na “Superklasiku” uglavnom ima jako malo, ili nimalo, pa vam predlažemo da odigrate kombinaciju igara 1X&0-2 za koju je Meridianbet odredio koeficijent 2.28.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.