Tip dana: Monako – Lion: Buđenje “Kneževa”, Lion juri prvi trijumf u gostima!

U nedelju nas očekuje nekoliko izuzetno interesantnih susreta, a za vas smo ovog puta analizirali meč koji će biti odigran na stadionu “Luj II” gde će fudbaleri Monaka ugostiti Lion.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21h.

Monako: “Kneževi” se polako ali sigurno bude!

Kao što smo već dosta puta napomenuli, fudbaleri Monaka su prošle sezone “prokockali” plasman u Ligu šampiona i to u poslednjim sekundama poslednjeg kola, a nažalost, popularni “Kneževi” nisu uspeli ni preko kvalifikacija da dođu do plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, pošto su tesno eliminisani od PSV-a, iako su u revanšu praktično imali sve u svojim rukama, ali je Monako primio izjednačujući gol u poslednjim trenucima regularnog toka, a nakon toga je holandski predstavnik u produžecima overio plasman u elitno takmičenje.
Nije tajna da će i ovog puta primarni cilj biti upravo plasman u Ligu šampiona, što će ove sezone čini se biti još teži zadatak, pošto konkurencija u Ligi 1 odavno nije bila ovakva.
Nakon, šest odigranih mečeva ova ekipa se nalazi tek na desetom mestu na tabeli uz jedanaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani PSŽ, koji ruku na srce ima i meč više, pošto je juče na svom terenu dosta teže nego što se očekivalo savladao Brest minimalnim rezultatom.
U prošlom kolu su “Kneževi” odigrali jedan sjajan meč na gostovanju kod Nice i slavili na Azurnoj obali rezultatom 0:1, a jedini strelac tog gola bio je Embolo.
Ipak, pre tog trijumfa na gostovanju kod Nice, Monako je odigrao jedan katastrofalan susret na svom stadionu i doživeo poraz od Troe, a taj duel je završen rezultatom 2:4.
Pre samo nekoliko dana je nekadašnji finalista Lige šampiona gostovao kod Crvene zvezde u sklopu prvog kola grupne faze Liga Evrope, i na tom susretu je francuski predstavnik slavio rezultatom 0:1, iako se mora priznati da su crveno-beli bili bolji rival na najvećem srpskom stadionu.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada je Monako odigrao tri meča na svom stadionu i još uvek ne zna za trijumf, a u tom periodu je ova ekipa doživela dva poraza i jedan remi.
Kada su u pitanju izostanci, trener Kleman za ovaj duel neće moći da računa na Boadua i Volanda, dok su svi ostali fudbaleri u potpunosti spremni za ovaj veoma važan duel, koji bi Monaku ukoliko pobedi mogao da donese veliki napredak na tabeli, ali i uključenje u trku za plasman na poziciju broj tri, koja na kraju šampionata znači i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Lion: Da li je vreme za prvi trijumf na strani?

Iza Liona je nekoliko poprilično loših sezona, a poražavajuće zvuči podatak da ova ekipa ponovo nije uspela da izbori plasman u neko od evropskih takmičenja.
Naime, na kraju je tim sa Žerlana šampionat završio na osmom mestu na tabeli uz čak pet bodova manjka u odnosu na timove koji su uspeli da dođu do plasmana u Ligu konferencija.
Utisak je da se tim sa Žerlana kasno probudio prošle sezone, s obzirom da je ova ekipa na pet poslednjih susreta ostvarila čak četiri trijumfa uz samo jedan poraz.
Poput Monaka, i Lionov primarni cilj će biti plasman ovog tima u Ligu šampiona, a treba podsetiti da je jedan od najtrofejnijih francuskih klubova poslednji put u elitnom takmičenju igrao u sezoni 2019/20, kada je mimo svih očekivanja stigao čak do polufinala.
Bilo kako bilo, nakon šest odigranih mečeva Lion se nalazi na četvrtom mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi direktan plasman u Ligu Evrope, a sigurno je da bi i drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje zadovoljilo apetite tima sa Žerlana.
Nažalost, u prošlom kolu je Lion odigrao jedan izuzetno loš meč na gostovanju kod Lorijena u kom je domaća ekipa slavila rezultatom 3:1, iako su gosti imali pregršt prilika, koje nisu pretvorili u gol.
Pre toga je četvrtoplasirani tim na tabeli na svom terenu demolirao Anže, a taj duel je završen sa više nego ubedljivih 5:0.
Na poslednjih pet mečeva izabranici Petera Boša su ostvarili tri trijumfa, jedan remi i pomenuti poraz u prošlom kolu kod Lorijena.
Kada su u pitanju partije na gostujućim terenima, do sada se Lion nije proslavio pošto je ova ekipa na dva odigrana susreta doživela jedan poraz i jedan remi, i to u duelima protiv na papiru izuzetno slabijih ekipa nego što je to Monako, pa je zaista teško očekivati da puleni trenera Boša slave na gostovanju kod Monaka, što se poslednji put desilo pre nešto više od godinu dana, u jednom fantastičnom susretu na kom smo videli čak pet golova, pošto je na kraju bilo 2:3.

Naš predlog

Pre svega, mišljenja smo da na ovom susretu neće manjkati golovi, pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.57.

Pominjali smo već da fudbaleri Liona igraju jako loše na gostovanjima što bi mogao da iskoristi Monako koji je u usponu forme, pa vam hrabro predlažemo da probate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.55.

Za kraj, smatramo da je idealna kombinacija za ovaj duel na stadionu “Luj II” igra 1X&3+ za koju je Meridianbet odredio koeficijent 2.49.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.