Tip dana: Empoli – Roma: “Vučica” na velikom ispitu u Toskani nakon dva teška poraza!

U ponedeljak je logično nešto slabija ponuda nego što je to bio slučaj u prethodna dva dana, a za vas smo ovog puta analizirali poslednji meč šestog kola italijanske Serije A u kom će ekipa Empolija u Toskani ugostiti Romu.
Početak susreta je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Empoli: Četiri vezana remija!

Fudbaleri Empolija su prošlu sezonu završili na četrnaestom mestu na tabeli, a ono što je svakako najvažnije je činjenica da je tim iz Toskane uspeo da sačuva prvoligaški status i to pošto je na kraju imao čak jedanaest bodova viška u odnosu na najugroženije timove, a to nam dalje pokazuje da se opstanak u društvu najboljih ni u jednom trenutku nije dovodio u pitanje.
Nema nikakve sumnje da će Empoli i ovog puta imati potpuno iste ciljeve, a ako se sve sabere i oduzme, stiče se utisak da će ova ekipa imati daleko teži posao nego što je to bio slučaj prošle sezone, s obzirom da je ove konkurencija daleko jača.
Nakon pet odigranih mečeva klub iz Toskane se nalazi na petnaestom mestu na tabeli uz četiri osvojena boda.
Sve je krenulo od prvog kola kada su “Plavi” gostovali kod Specije koja važi za tim koji igra dosta dobro na domaćem terenu, što nam najbolje potvrđuje i rezultat tog susreta u kom su domaći fudbaleri slavili sa minimalnim rezultatom (1:0).
Nakon toga je Empoli odigrao nekoliko veoma dobrih mečeva, a ono što i jeste najbitnije je da tim iz Toskane od tada nije doživeo niti jedan poraz.
Name, na četiri vezana susreta petnaestoplasirani tim na tabeli je ostvario isto toliko remija, a poslednji se desio u prošlom kolu kada je ova ekipa podeila bodove sa Salernitanom u jednom sjajnom susretu koji nam je doneo čak četiri gola, pošto je na kraju bilo 2:2.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada je klub iz Toskane odigrao dva meča na svom stadionu i oba puta remizirao.
Prvo su podeljeni bodovi sa daleko kvalitetnijom ekipom Fiorentine, a nakon toga je Empoli u jednom susretu u kom je verovatno bio i favorit samo remizirao sa Veronom, kada je blo 1:1.
Što se tiče izostanaka za ovaj veoma važan duel sa Romom, trener domaćina neće moći da računa na Lorenca Tonalija, dok je pod velikim znakom pitanja i Matija Destro.
Za kraj, poslednji međusobni duel između Empolija i Rome odigran je krajem januara ove godine, a tada je “Vučica” bez većih problema u Toskani slavila sa 2:4.

Roma: Da li se “Vučica” oporavila od katastrofe u prošlom kolu?

Posle duže vremena, jedan italijanski tim je prošle godine došao do pehara u evropskom takmičenju, a to je učinila Roma koja je ujedno i prvi osvajač novoformirane Lige Konferencija.
U finalu je “Vučica” savladala holandski Fejnord, a svakako da je najzaslužniji čovek za to Žoze Murinjo, koji je prošlog leta neočekivano stigao u Romu.
Trijumf u trećem po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju je Rimljanima doneo direktan plasman u Ligu Evrope, mada bi Roma i bez toga došla do plasmana u ovo takmičenje, pošto su šampionat završili na šestom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na sedmoplasiranu Fiorentinu.
Ovog puta tim sa Olimpika žele da idu korak dalje i da probaju da dođu do plasmana u Ligu šampiona, što sasvim sigurno neće biti nimalo lak zadatak.
Pre svega, klub iz prestonice Italije je odradio fantastičan prelazni rok, a svakako su najveća pojačanja dolasci Dibale i Vajnalduma, koji se ruku na srce povredio.
Pored njih, novi fudbaler Rome je postao i Nemanja Matić kao i Zeki Čelik, a šlag na tortu je predstavljalo dovođenje Belotija, kome je istekao ugovor sa Torinom.
Do prošlog kola italijanske Serije A, Roma je igrala zaista sjajno pošto su izabranici Žozea Murinja na četiri odigrana susreta ostvarili tri trijumfa i jedan remi i to na gostovanju kod Juventusa kada je bilo 1:0.
Ipak, u prošlom kolu je Vučica doživela pravu katastrofu na gostovanju kod Udinezea, a taj duel je mimo svih očekivanja završen rezultatom 4:0.
Da stvari budu gore, Rimljani nisu na najbolji mogući način otvorili i takmičenje u Ligi Evrope, s obzirom da su mimo svih očekivanja poraženi na gostovanju u Razgradu kod Ludogoreca, a taj meč je završen rezultatom 2:1.
Kada su u pitanju partije na strani do sada je klub sa Olimpika odigrao tri meča na strani i ostvario po jedan trijumf, poraz i remi, ali daleko bolje četa Žozea Murinja igra na svom terenu gde je do sada Roma na dva odigrana susreta ostvarila isto toliko trijumfa i to bez primljenog gola.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, Empoli je vezao čak četiri remija, a utisak je da će ponovo ova ekipa učiniti sve da ostane neporažena na svom terenu. Na sve to, ne treba ovde očekivati previše golova, pa vam savetujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.03.

Takođe, mišljenja smo da će se četa Žozea Murinja nakon dva neprijatna poraza trgnuti i slaviti na nimalo naivnom gostovanju kod Empolija, zbog čega vam hrabro preporučujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.85.

Za kraj, smatramo da je idealno da se za ovaj meč opredelite za kombinaciju igara X2&0-2 za koju je Meridianbet pripremio koeficijent 1.77.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.