Najava i analiza: Serija A, 7. kolo: Dva velika derbija! Teško gostovanje za Inter, Juve prekida crnu seriju protiv Monce!

Od petka su na programu mečevi sedmog kola italijanske Serije A. U ovom kolu nas očekuju dva velika derbija, pošto će snage odmeriti Milan i Napoli, ali i Roma i Atalanta.
Od ostalih susreta treba svakako izdvojiti gostovanje Intera kod Udinezea koje igra fantastično na startu šampionata, ali i gostovanje “Stare dame” kod Monce, koja do sada nema niti jedan osvojen bod.
Kada je tabela u pitanju, u ovom trenutku se na prvom mestu nalaze Napoli, Atalanta i Milan koji imaju isti broj bodova, a četvrto mesto u ovom momentu dele Udineze i Roma koji imaju bod manjka.
Na šestoj poziciji je Inter, dok se iza njega nalaze Lacio i Juventus.
Što se tiče borbe za opstanak, u ovom trenutku je svakako najugroženija Monca koja ima nula bodova, dok deluje da će dosta problema u očuvanju prvoligaškog statusa imati i Sampdorija, Kremoneze i Leće.

Salernitana – Leće – 1 @ 2.20 u Mozzartbet

Prvi meč sedmog kola Serije A se igra u Salentu gde će fudbaleri Salernitane ugostiti Leće. Nakon prave drame na kraju prošle sezone i izborenog opstanka u poslednjem kolu, utisak je da izabranici Davide Nikola žele da što pre dođu do sigurnog mesta na tabeli, a sva je prilika da ova ekipa ima kvalitet za tako nešto.
Trenutno se tim iz Salerna nalazi na sredini tabele, a u prošlom kolu je ovaj tim isčupao bod na gostovanju kod Juventusa, kada je bilo 2:2.
Što se tiče Lećea, ovaj tim na šest odigranih susreta još uvek ne zna za trijumf, a u tom periodu je ekipa sa stadiona “Via del Mare” tri puta remizirala i tri puta doživela poraz.
Kada se sve sabere i oduzme, utisak je da je Salernitana favorit na ovom duelu zbog čega vam savetujemo da probate sa jedinicom za koju je kladionica Mozzarbet pripremila kvotu 2.20.

Bolonja – Empoli – 3+ @ 1.87 u Meridianbet

Posle nekoliko veoma uspešnih sezona, Bolonja se pre nešto više od nedelju dana zahvalila Siniši Mihajloviću, a novi trener ovog kluba postao je Tijago Mota.
Trenutno se dugogodišnji prvoligaš nalazi na dvanaestom mestu na tabeli a u prošlom kolu je ova ekipa odigrala jedan sjajan meč na svom terenu i slavila protiv Fiorentine, a taj duel je završen rezultatom 2:1.
U goste im dolazi Empoli koji nakon šest odigranih kola ne zna za trijumf, pošto je ekipa iz Toskane u tom periodu čak četiri puta remizirala uz dva poraza.
U prošlom kolu je šesnaestoplasirani tim na tabeli pružio dobru partiju protiv favorizovane Rome, ali to nije bilo dovoljno za trijumf.
Deluje da bi ovaj susret na stadionu “Renado Da'l Ara” mogao da nam donese dosta golova, pa vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.87.

Specija – Sampdorija – 1 @ 2.70 u CircusBet

Specija je u proteklih nekoliko sezona uglavnom bez većih problema opstajala u društvu najboljih, i to najviše zbog sjajnih partija na domaćem terenu.
Trenutno se ova simpatična ekipa nalazi na petnaestom mestu na tabeli uz samo dva boda viška u odnsou na najugroženije ekipe, a u prošlom kolu je Specija poražena na gostovanju kod Napolija, kada je bilo 1:0.
U goste im dolazi Sampdorija koja je poprililno neozbiljno shvatila letnji prelazni rok, i sva je prilika da će se Sampa sa rosterom kojim raspolaže sasvim sigurno ove sezone grčevito boriti za opstanak.
U prošlom kolu su Đenovljani poraženi na svom terenu od Milana iako su većim delom susreta imali igrača više, ali je na kraju Žiru presudio ovoj ekipi sa bele tačke (1:2).
Kao što smo napomenuli, Specija po tradiciji igra sjajno na svom terenu i mišljenja smo da će to biti slučaj i sada pa vam savetujemo da odigrate jedinicu uz kvotu u CircusBetu koja iznosi fantastičnih 2.70.

Torino – Sasuolo – 3+ @ 1.76 u Meridianbet

Poslednji meč subotnjeg programa se igra u Torinu gde će popularni “bikovi” ugostiti Sasuolo, u jednom susretu koji bi po svemu sudeći mogao da nam donese dosta uzbuđenja, ali i golova.
Nakon šest odigranih kola izabranici Ivana Jurića se nalaze na devetom mestu na tabeli, a Nemanja Radonjić i drugari igraju po sistemu toplo-hladno.
U prošlom kolu je devetoplasirani tim na tabeli poražen na gostovanju kod Torina i to nakon gola koji su primili u poslednjim trenucima regularnog toka, a taj duel na stadionu “Đuzepe Meaca” je završen rezultatom 1:0.
Što se tiče Sasuola, brojni odlasci su se desili proteklog leta i sigurno je da treba vremena da tim iz Ređo Emilije ponovo počne da pruža dobre partije.
U prošlom kolu je ova ekipa doživela poraz na svom terenu od Udinezea, a taj duel je završen rezultatom 1:3, što je bio drugi poraz za Sasuolo u ovogodišnjem izdanju Serije A.
Kao što smo rekli na samom startu, deluje da nas ovde očekuje dosta golova, a kladionica Meridianbet to ceni sa koeficijentom 1.76.

Udineze – Inter – 2 @ 1.95 u Mozzartbet

Prvi meč nedeljnog programa se igra u Udinama gde će Udineze koji za sada slovi za najprijatnije iznenađenje šampionata ugostiti Inter.
Malo ko se nadao da će popularne “zebre” pružati ovako dobre partije na startu prvenstva, ali trenutno je situacija takva da se Udineze nalazi na fantastičnom četvrtom mestu na tabeli koje na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu šampiona.
Tim iz Udina je vezao čak četiri trijumfa, a poslednji se desio u prošlom kolu kada je ova ekipa slavila na gostovanju kod Sasuola.
Što se tiče Intera, nakon ne baš sjajne serije rezultata “neroazuri” su uspeli da vežu dva trijumfa i to u Seriji A protiv Torina, ali i u Ligi šampiona na gostovanju kod Plzena.
Sveukupni utisak nije zadovljavajući, međutim, forma milanskog giganta ide uzlaznom putanjom i mišljenja smo da će izabranici Simonea Inzagija to najbolje potvrditi na ovom gostovanju pa vam preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.95.

Kremoneze – Lacio – 3+ @ 1.72 u Meridianbet

Novajlija u ligi je očajno startovao u ovom šampionatu, međutim kako vreme prolazi deluje da Kremoneze pruža sve bolje partije.
Naime, ova ekipa je u prva četiri poraza doživela isto toliko poraza, a onda je usledio remi sa Sasuolom, ali i remi na gostovanju kod Atalante, u meču u kom je tim iz Bergama bio apsolutni favorit.
Sa druge strane, Lacio u ne baš najboljem raspoloženju dolazi na ovo gostovanje kod Kremonezea, pošto su Sergej Milinković-Savić i drugari u okviru drugog kola Liga Evrope doživeli katastrofalan poraz na gostovanju kod danskog Mitjilanda, a taj duel je završen rezultatom 5:1.
Što se Serije A tiče, u prošlom kolu su Lacijali na svom terenu bez većih problema savladali Veronu rezultatom 2:0, a trenutno se Rimljani nalaze na sedmom mestu na tabeli.
Mišljenja smo da će Lacio želeti da se iskupi svojim navijačima za katastrofalan poraz u Ligi Evrope, ali je nekako ipak realnije da probate sa golovima, pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.72.

Fiorentina – Verona – GG @ 1.78 u Maxbet

Iako je Fiorentina na jedan jako dobar način započela ovaj šampionat, deluje da kako vreme prolazi tako i “ljubičasti” pružaju sve lošije partije.
Naime, Luka Jović i drugari se trenutno nalaze na jedanaestom mestu na tabeli, a nakon trijumfa u prvom kolu nad Kremonezeom, “viola” je vezala pet susreta bez trijumfa.
Poslednji se desio u prošlom kolu kada je Fiorentina poražena na gostovanju kod Bolonje, a na sve to je ovaj tim juče poražen i u Ligi Evrope od turskog Bašakšehira, sa više nego ubedljivih 3:0.
U goste im dolazi Verona koja još uvek ne može da se oporavi od odlaska Igora Tudora, pa se trenutno ekipa iz grada ljubavi nalazi na četrnaestom mestu na tabeli sa samo pet osvojenih bodova.
Iako se stiče utisak da je došlo vreme za jednu pobedu Fiorentine na domaćem terenu, realnija prognoza je da će jedna i druga ekipa postići makar po jedan gol, a igru GG Maxbet plaća sa kvotom 1.78.

Monca – Juventus – 2 @ 1.86 u CircusBet

I pored silnih ulaganja Silvija Berluskonija, treba istaći da je Monca tim koji je posle šest kola italijanskog šampionata ubedljivo najmanje pokazao.
Sigurno da je najbolji pokazatelj za to i tabela, a ona nam pokazuje da se Monca nalazi na poslednjem mestu na tabeli, sa samo jednim osvojenim bodom.
U prošlom kolu je novajlija u ligi remizirao na gostovanju kod Lećea, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Što se tiče Juventusa, sigurno je da je “Stara dama” najveće razočarenje dosadašnjeg toka prvenstva, a u ovom trenutku se Dušan Vlahović i drugari nalaze na osmom mestu na tabeli sa deset osvojenih bodova.
U prošlom kolu je Juve samo remizirao na svom terenu protiv Salernitane, da bi ova ekipa i u Ligi šampiona nekoliko dana kasnije doživela poraz, i to na svom terenu od Benfike.
Deluje zaista da bi bilo previše kada Juve ne bi slavio ni na ovom meču, zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica CircusBet pripremila kvotu 1.86.

Roma – Atalanta – GG @ 1.73 u Maxbet

Jedan od derbija sedmog kola italijanske Serije A se igra na “Olimpiku” gde će fudbaleri Rome ugostiti Atalantu.
Sada bi verovatno pričali o perfektnoj sezoni Rimljana da Roma nije pre dva kola doživela katastrofalan poraz na gostovanju kod Udinezea, kada je bilo 4:0.
Ipak, tim koji sa klupe predvodi legendarni Žoze Murinjo se u prošlom kolu Serije A iskupio svojim navijačima, pošto je slavio na nimalo naivnom gostovanju kod Empolija, i to pošto je taj duel završen rezultatom 1:2.
U goste Romi dolazi Atalanta koja je nažalost prošle sezone ostala bez plasmana u neko od evropskih takmičenja, što će svakako biti primarni cilj i ove sezone.
U ovom trenutku se tim iz Bergama nalazi na deobi prvog mesta sa Napolijem i Milanom, a u prošlom kolu je četa Đanpjera Gasperinija samo remizirala na svom terenu protiv Kremonezea, kada je bilo 1:1.
Veoma težak meč za prognoziranje, međutim, deluje da je najbolje da probate sa golovima kojih bi moralo da bude na obe strane, pa vam preporučujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Maxbet pripremila kvotu 1.73.

Milan – Napoli – 1 @ 2.25 u Meridianbet

Poslednji meč ovog vikenda je ujedno i najveći derbi kola, pošto će ovog puta na “San Siru” snage odmeriti Milan i Napoli, dva tima koja se trenutno nalaze na deobi prvog mesta, uz Atalantu naravno.
Milan je u prošlom kolu nekako uspeo da slavi sa igračem manje na gostovanju kod Sampdorije, a ono što svakako treba napomenuti je podatak da su “Rosoneri” čitavo drugo poluvreme igrali sa igračem manje, nakon što je Leao opravdano dobio crveni karton.
Da stvari budu još bolje po sve navijače aktuelnog šampiona Italije, Milan je u drugom kolu Lige šampiona savladao Dinamo Zagreb na svom terenu, a taj duel je završen rezultatom 3:1.
U goste četi Stefana Piolija dolazi Napoli koji pruža fenomenalne partije u prvenstvu, ali isto tako i u Ligi šampiona, gde se tim sa stadiona “Diego Armando Maradona nalazi na prvom mestu na tabeli i to ispred Liverpula, koga je između ostalog i savladao prošle sedmice na svom stadionu sa ubedljvih 4:1.
U prošlom kolu Serije A, Napolitanci su uz dosta muke na svom terenu savladali Speciju rezultatom 1:0, zbog čega u lepom raspoloženju putuju u Milano.
Nema nikakve sumnje da nas očekuje jedan izuzetno interesantan susret, ali ipak prednost dajemo Milanu, koji je po našem mišljenju, ako ništa drugo, onda makar na papiru bolji rival.
Kladionica Meridianbet jedinicu ceni sa koeficijentom 2.25.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.