Tip dana: Totenhem – Lester: Lisice u zamci, nisu pretnja ni Pevcima!

U subotu nas očekuje pregršt veoma interesantnih susreta, a ovog puta smo za vas analizirali susret između Totenhema i Lestera.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Totenhem: Bolan poraz u Lisabonu!

Totenhem je prošle sezone nekako došao do plasmana u Ligu šampiona, a ključni detalj je sasvim sigurno bila pobeda “pevaca” u direktnom duelu sa Arsenalom u finišu prvenstva, iako su “tobdžije” većim delom šampionata držale tu četvrtu poziciju, za koju znamo da je poslednja koja donosi plasman u najkvalitetnij evropsko klupsko takmičenje.
Ovog leta je bilo nekoliko veoma interesantnih transfera u redove londonske ekipe, a svakako prednjači dovođenje brazilca Rišarlisona, koji je polako ali sigurno počeo da se isplaćuje ovom klupu.
Naime, Totenhem je pred svojim navijačima na startu Lige šampiona savladao Marselj sa 2:0, mada je otpor francuskog kluba slomio tek u drugom poluvremenu kada je imao igrača više pošto je dva gola u razmaku od pet minuta postigao Rišarlison.
To je Totenhemu bio sedmi uzastopni meč bez poraza, ali je nažalost već u drugom kolu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja usledilo bolno prizemljenje, s obzirom da su izabranici Antonija Kontea poraženi na gostovanju kod portugalskog Sportinga.
Sve do poslednjeg minuta regularnog toka nije bilo golova, iako su Hari Kejn i drugari imali izglednije prilike za postizanje gola, međutim onda je tim iz Lisabona za samo dva minuta postigao dva prelepa pogotka i osamio se na prvom mestu na tabeli.
Što se tiče Premijer lige, popularni “pevci” još uvek ne znaju za poraz, a trenutno se tim iz Londona nalazi na sjajnom trećem mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na prvoplasirani Arsenal.
Do sada je četa Antonija Kontea odigrala šest mečeva u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala i ostvarila četiri trijumfa i dva remija.
U prošlom kolu je trećeplasirani tim na tabeli uz dosta muke na svom terenu savladao Fulam, a taj duel je završen rezultatom 2:1.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada su Hari Kejn i drugari odigrali tri meča na svom stadionu i upisali isto toliko trijumfa, zbog čega sasvim sigurno svi fudbaleri ove ekipe jedva čekaju da počne meč sa Lesterom.
Što se izostanaka tiče, Antonio Konte neće moći da računa samo na Lukasa Muru, dok su svi ostali fudbaleri u potpunosti spremni za ovaj meč, koji bi “pevcima” mogao da donese i proboj na prvo mesto na tabeli.

Lester: Koji su krajnji dometi “Lisica”?

Iako smo od Lestera navikli na sjajne partije u engleskom šampionatu, utisak je da će ovo biti jedna od najtežih sezona za popularne “lisice” u poslednjih desetak godina.
Krenimo redom. Što se tiče prošle sezone, izabranici Brendana Rodžersa su na kraju zauzeli osmo mesto na tabeli i nažalost ostali bez plasmana u neko od evropskih takmičenja.
Ovog leta nije bilo značajnih dolazaka u ovaj klub, mada ruku na srce nije bilo ni odlazaka, pa se od tria Vardi, Medison, Tilemans i ovog puta najviše očekuje, ali je utisak da sva trojica nisu na prepoznatljivom nivou.
Poražavajuće zvuči podatak da se Lester nakon šest odigranih kola nalazi na poslednjem mestu na tabeli sa samo jednim osvojenim bodom, pa kako sada stvari stoje utisak je da je nekadašnji šampion Engleske jedan od glavnih kandidata da na kraju šampionata napusti najkvalitetniji rang engleskog fudbala.
U prošlom kolu su “lisice” doživele težak poraz na gostovanju kod Brajtona kada je bilo 5:2, što je bio već peti poraz za izabranike Brendana Rodžersa, koji su pored toga jednom remizirali i to još u prvom kolu kada su na svom terenu odigrali 2:2 protiv Brentforda.
Što se tiče tog pomenutog poraza od Brajtona, zanimljivo je da su “lisice” već posle pedesetak sekundi igre došli do vođstva golom Ihenaća. Zatim je usledio blickrig domaćina, prvo je Luk Tomas postigao nesrećan autogol tako vrativši Brajton u igru, a u 15. minutu Kaisedo je posle perfektnog kontranapada rutinski savladao Varda.
Ipak, Lester se nije predavao pa je izjednačenje gostima doneo Daka, međutim to je bilo sve što smo videli od ove ekipe pošto je u nastavku susreta domaći tim postigao čak tri gola i upisao četvrti trijumf u šampionatu za fantastično četvrto mesto na tabeli.
Kada su u pitanju partije na gostovanjima, izabranici Brendana Rodžersa su do sada odigrali tri meča van svog terena i doživeli isto toliko poraza, postigli pet pogodaka, a u proseku ovaj tim na strani prima nešto manje od četiri gola po meču, što je dovoljan pokazatelj u kakvim problemima se Lester nalazi na startu ove sezone.
Za kraj, što se tiče izostanaka, trener gostiju Brendan Rodžers ovog puta neće moći da računa na Bertrana i Pereiru, a na poslednjih pet gostovanja Lestera kod Totenhema, “lisice” su ostvarile samo jedan trijumf, dok je četiri puta pobedu odneo domaćin koji će i na ovom susretu imati ogromne šanse da dođe do trijumfa.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme utisak je da je ipak Totenhem veliki favorit na ovom duelu, zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.50.

Izabranici Antonija Kontea će učiniti sve da se na svom terenu iskupe svojim navijačima za onaj poraz u Ligi šampiona od Sportinga, pa se očekuje da “pevci” krenu ofanzivno od prvog minuta ka golu nekadašnjeg šampiona Engleske, zbog čega vam hrabro preporučujemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.08.

Za kraj, možda i najrealnija prognoza za ovaj susret u Londonu je da će Hari Kejn i drugari postići dva i više golova, pa vam savetujemo da probate sa igrom D2+ za koju je Meridianbet pripremio koeficijent 1.51.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.