Tip dana: Salernitana – Leće: Jug Italije na nogama!

U petak je logično nešto slabija ponuda nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana a za vas smo ovog puta analizirali duel između Salernitane i Lećea.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Salernitana: Navijači imaju razloga za zadovoljstvo!

Pamtimo svi prošlu sezonu u kojoj su nakon prvog dela prvenstva maltene svi otpisali tim iz Salenta, međutim, u drugom delu šampionata pod dirigentskom palicom Davide Nikola, Salernitana je odigrala nekoliko neverovatnih mečeva i mimo svih očekivanja došla do opstanka u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala.
Ono što je i te kako interesantno je da je nakon svih tih sjajnih partija u finišu šampionata, Salernitana u poslednjem kolu doživela katastrofalan poraz na svom terenu od Udinezea kada je bilo 0:4, međutim, tim iz Salerna je spašen zahvaljujući Veneciji, koja je i pored toga što je ispala u Seriju B na svom terenu časno remizirala sa Kaljarijem, u meču koji je završen bez golova.
Salernitana je tako šampionat završila uz bod viška u odnosu na tim sa Sardinije, pa je veliko slavlje na jugu Italije moglo da počne.
Što se tiče ove sezone, apsolutno nema nikakve sumnje da će i ovog puta primarni cilj biti opstanak u društvu najboljih, a nakon šest odigranih kola izabranici Davide Nikola se nalaze na sredini tabele, preciznije na desetoj poziciji, uz sedam osvojenih bodova.
U prošlom kolu je ova simpatična ekipa remizirala na gostovanju kod Juventusa, što je svakako jedan sjajan rezultat, a taj duel je završen rezultatom 2:2, uz podatak da je Juve dobrano oštećen u sudijskoj nadoknadi kada mu je poništen reguralan pogodak i to nakon intervencije VAR-a.
U dosadašnjem toku šampionata tim iz Salerna je odigrao šest mečeva i doživeo samo jedan poraz, jedan trijumf i čak četiri remija.
Na poslednjih pet mečeva ovaj tim ne zna za poraz, a jedini trijumf u dosadašnjem toku sezone je Salernitana ostvarila na svom terenu protiv Sampdorije, i to sa više nego ubedljivih 4:0.
Za kraj, kada su u pitanju partije na domaćem terenu, desetoplasirani tim na tabeli je do sada na svom stadionu doživeo po jedan poraz, remi i trijumf.

Leće: Može li ovaj tim do opstanka?

Fudbaleri Lećea su pružali sjajne partije prošle sezone, što je ovom timu donelo i direktan plasman u najkvalitetniji rang italijanskog fudbala, što je svakako i te kako obradovalo sve navijače tima sa juga Italije.
Na kraju je tim sa stadiona “Via del Mare” zauzeo prvo mesto na tabeli, dok je na drugoj poziciji završio Kremoneze, koji je takođe došao do direktnog plasmana u društvo najboljih.
Kada su u pitanju partije ovog simpatičnog kluba u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A, utisak je da svi navijači ovog kluba mogu da zadovoljni, iako Leće do sada nema nijednu pobedu na svom kontu.
Na šest odigranih susreta tim sa Juga Italije je tri puta remizirao i doživeo tri poraza.
Sve je krenulo od meča prvog kola, koji je novajlija u društvu najboljih na svom terenu izgubio od Intera i to u poslednjim trenucima susreta.
Nakon toga je Leće doživeo poraz i na teškom gostovanju kod Sasuola, a u preostala četiri kola klub sa “Via del Marea” je zaigrao dosta bolje, pa je u tom periodu Leće doživeo samo jedan poraz i to ponovo na gostovanju kod Torina, kada je bilo 1:0.
U prošlom kolu su izabranici Marka Baronija odigrali jedan dosta dobar meč pošto su fudbaleri ove ekipe remizirali sa Moncom, a ostaje žal, pošto je to bila veoma lepa prilika da tim sa juga Italije ostvari prvi trijumf u ovogodišnjem izdanju Serije A.
Kada su u pitanju partije na strani, Leće je do sada odigrao tri meča u gostima i jednom je remizirao dok je dva puta ekipa sa juga Italije doživela poraz.
Što se međusobnih susreta tiče treba napomenuti da se ove dve ekipe do sada nisu sastajale u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala, a poslednji međusobni duel između ova dva tima je odigran prošle sezone naravno u Seriji B, kada je Leće slavio sa 2:0, a sigurno je da će ova simpatična ekipa i ovog puta pokušati da dođe do velikog trijumfa na strani kod nimalo naivnog protivnika, koji igra izvanredno na domaćem terenu u poslednje vreme.

Naš predlog

Poznato je da Salernitana pruža sjajne partije u Salentu a mišljenja smo da će to biti slučaj i ovog puta zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.15.

Nije isključeno ni da ovaj duel donese dosta golova, a kladionica Meridianbet je pripremila sjajnu kvotu za igru 3+ koja iznosi 2.00.

Za kraj, utisak je da će domaćin postići dva ili više golova na ovom susretu sa Lećeom, pa vam predlažemo da odigrate igru D2+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.19.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.